logo  
DoischeDoische
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
In het centrum van ,  Doische 

Lussen
blauw
21 km

Informatie
Dienst voor toerisme,   Tel: 082/67.73.21
Share

Kaarten
1
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Doische, Rue de l'Emprunt 4
Opmerking
Behoord tot de "Pays des Vallées"
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Bert Daniëls Ingegeven op: 4-jan-2008 Gereden op: 30-dec-2007
Op 30 december 2007 heb ik de blauwe route van Doische gedaan.
Vermits we in deelgemente Gochenée gelogeerd waren heb ik daar de route opgepikt.
De pijlen zijn er praktisch allemaal, misschien 1 pijltje dat ontbrak.

De route zelf valt zwaar tegen. Ze bestaat uit zeker 70% asfalt. Je ziet dikwijls leuke wegjes links en rechts van de baan en toch moet je de openbare weg blijven volgen. Het gaat wel constant op en neer, zeer heuvelachtig parcours.

Op een bepaald moment kom je op de RAVEL in Doische. Daar is het eigenlijke startpunt. Dit stukje moet je 2maal doen (geen uitdaging voor de mtb)en is een plat stuk.
RAVEL-wegen zijn dikwijls oude spoorwegbeddingen waar ze een fietspad van hebben gemaakt.

De dag daarna zijn we gaan wandelen en wat blijkt: dikwijls loopt de route naast een tof bospad, singletrack. We hebben zeker 2maal een evenwijdige route gehad: te voet over een bospad en de mountainbikeroute op de evenwijdige straat, asfalt. Onbegrijpelijk!
Volgens mij kennen de plaatselijke mountainbikers wel de juiste paadjes, want er waren toch dikwijls sporen van mtb-banden.
Ik heb dan achteraf nog mijn eigen weg langs een wandelpad gedaan. En dat was wel vrij leuk: pittige afdaling, door riviertjes en nog een stijle klim. Maar dit behoort dus niet tot de mtb-route.

De route is 22km lang (of kort) en is dus niet de moeite.
Het uitzicht op de verschillende dorpjes: Gocheneé, Soulme, Surice, Vodelée, Romedenne (hier hangt ook een informatiebord), Doische... is wel prachtig: zeer mooie streek.

In Doische op het informatiebord staat er nog een gele route aangeduid: maar die lijkt mijns insziens van het zelfde formaat, en heb ze dan ook niet uitgeprobeerd.
Deze was trouwens ook nog korter op de kaart.
Van: Kurt Ingegeven op: 5-nov-2003 Gereden op: 1-nov-2003
LET OP: blauwe MTB route staat NIET aangeduid in centrum van Doissche. Er is wel een weg-fiets-route die er vertrekt, aangeduid met gele kleur (BLOSO genormaliseerd: driehoek met 2 cirkels onder). Wanneer je deze een eindje volgt kom je automatisch aan de blauwe MTB-route (niet gedaan). Voor de terugweg idem. M.a.w. de MTB route passeert op enkele km. van het vertrek van Doische en er is een verbindingsstuk, via de weg en niet aangeduid. Consulteer de kaart.
Dit is duidelijk een gemiste kans. Wanneer je de GR-wandelroute volgt blijken er meer dan voldoende mooie paden in de buurt te zijn.
Van: Lots Stefaan Ingegeven op: 6-aug-2003 Gereden op: 6-aug-2003
06/08/2003: Nu kaart beschikbaar aan 10.30Euro in office du tourisme.
Kaart van de streek met 365km fiets en mtb-routes.
Reeds één route gedaan in Couvin en deze was zeer goed aangeduid.
Van: Daniel Coomans Ingegeven op: 3-may-2002 Gereden op: 3-may-2002
03/06/2002:<br>
Sorry, maar toen ik een maand geleden op de toeristische dienst(op het gemeentehuis) vroeg achter een kaartje of enige andere info ivm dit circuit kon men mij daar totaal niets over vertellen.