logo  
BastogneBastogne
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Gare de Bastogne,  Bastogne 

Lussen
Circuit de Losange Circuit de Miltombe Circuit des Bocages Circuit de Renval
40 km 21 km 15 km 29 km
Circuit de Luzery
13 km

Informatie
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Jimmy Cycles, Route de Marche 74B, Tel: 061/21.29.50
Opmerking
Kaart beschikbaar, Bastogne en omgeving 7 € beschikbaar in het Syndicats d'Initiative
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Peter Ingegeven op: 20-apr-2018 Gereden op: 17-apr-2018
Deze week de rode lus gereden. Zoals voorgaande commentaar reeds vermeld. Heel mooie route. Weinig asfalt maar ook weinig spektakel. Geen single track . Maar puur conditioneel kan het tellen. Als je twee uurtjes wil genieten van de natuur zonder u dood te rijden zeker een aanrader. Bewegwijzering was top!
Van: jef dams Ingegeven op: 20-jul-2015 Gereden op: 16-jul-2015
heb de lange lus van 40km gereden. Ik had op voorhand een kaart gekocht bij de VVV maar niet nodig gehad. Alles is vrij goed afgepijlt. Ik heb vaak getwijfelt of ik juist zat maar ben nergens verkeerd gereden. Het parkoer zelf stelt niet veel voor, is meer een veldtoertocht dan een mtb rit. Niks singletrack allemaal veldwegen. Maar voor de rest wel mooie streek
Van: Louis (Ned.) Ingegeven op: 13-jul-2013 Gereden op: 12-jul-2013
De rode route gereden. Blijkbaar is er inmiddels veel verbeterd qua bewegwijzering, want die vond ik uitstekend. Er staan bordjes voor de kruisingen en ook nog eens op de kruising zelf. Slechts op 1 plek moest ik even zoeken, maar dat kwam omdat een stapel hooibalen het richtingbordje onzichtbaar had gemaakt. Ondanks de droge tijd van het jaar was het hier en daar toch nog nat en modderig. De route komt regelmatig over asfaltstukken, maar omdat je die vooral moet klimmen, vind ik dat niet zo erg. Bovendien zijn dat vaak mooie landelijke wegen. Ik begreep echter niet dat ik op een bepaald stuk over de weg moest terwijl er parallel in het bos ook een pad liep dat vrijwel dezelfde richting uitgaat. Kan te maken hebben met vergunningen natuurlijk, maar jammer is het wel. Heel technisch is de route niet, maar je moet wel blijven opletten waar je rijdt (veel keien/stenen). Alles bij elkaar heb ik 624 hms weggewerkt in iets meer dan 40km. Kortom, een leuk, mooi en voldoende pittig rondje. De moeite zeker waard.
Van: serge Ingegeven op: 9-sep-2012 Gereden op: 7-sep-2012
beste collegas bikers ik kan enkel aanraden om de omgeving van bastogne met hulp van een stafkaart te doen.dit is een zalige streek en bied enorm veel uitdagingen!! alle paden zijn vrij toegangkelijk en je komt bijna niet uit bos!! eindeloos singel track,klimmen,stoempen;),afdalen...kortom zalig voor de avontuurlijke bikers goed voor 62,2km puur fun! wil ieder biker verder helpen met info over dit onbekend paradijs fysiek4/5 en technisch4/5 hou hier rekening als ook de reistijd naar huis(vermoeiheid) pain is temporary glory for ever serge.meysmans@hotmail.com of 0497 337873
Van: Vincent Ingegeven op: 18-apr-2010 Gereden op: 17-apr-2010
Rode route gereden. Kaartje wandelen/mountainbike gekocht voor 7,5 euro bij toeristische info en de rode route (voor alle zekerheid) op gps uitgezet. Veel pijltjes bevinden zich voorbij een afslag, dus uitkijken. Over de streek niets dan lof: bossen, velden en dorpjes. Af en toe een pittig klimmetje, maar niet overdreven.
Van: Goof Govaerts Ingegeven op: 3-may-2009 Gereden op: 2-may-2009
Rode route: Een half uur gezocht vooraleer een pijltje tegen te komen. Eens we op de route zaten, hebben we de meeste pijltjes gevonden. Al is het wel bij elk kruispunt in de remmen gaan en zoeken naar de bordjes... aangezien ze de bordjes 10 meter na elk kruispunt zetten in plaats van ervoor. Stom en vervelend, maar ze staan er wel. Dat is ook al iets. Geen stijle, smalle bospaadjes maar vooral boerewegen met zand of kiezels, afwisselend met asfalt. 30 km in plaats van de aangegeven 45 km.

blauwe en gele route niet gevonden. Nochtans een half uur gezocht met de kaart erbij.

Van: Minna Ingegeven op: 14-jun-2006 Gereden op: 10-jun-2006
Red 40k-loop. I've dreamt of riding this loop for two years and I finally got to try it out, curious if it would cover any sections of my favourite organized ride, La Bastognarde. And, I think it did! Several sections felt familiar. But, nothing really that technical. There was very little singletrack, mostly gravel road. Nothing spectacular. Nothing that left me ecstatic. Thank God I had a group of co-riders out there to keep me company, or I would have fallen asleep on the trail out of pure boredom!

Although the trails here have disappointed me deeply, still, for the annual La Bastognarde I will come back every year!

Van: Minna Ingegeven op: 14-jun-2006 Gereden op: 9-jun-2006
The dark-blue 15k-loop (Bourcy) is a complete disgrace and is not worthy to be called a mountain bike loop! Except perhaps the section where I got lost (despite backtracking for signs several times) everything was on tarmac. Some very beautiful landscape views, but I would not even take my kid out on this short loop as cars are allowed on most of the sections, and there were booring, incredibly looong tarmac stretches on several occasions. No. No. No. Go away, dark-blue loop! Poof!
Van: Tim Desplentere Ingegeven op: 13-jul-2005 Gereden op: 13-jul-2005
Op 13/07 twee routes van bastogne gereden, de rode (circuit de Losange) en de donkerblauwe (Circuit des Bocages).

De rode route was vrij goed bewegwijzerd, slechts op een 3-tal plaatsen ontbrak een pijltje. Het parcours is lichtlopend en plezant, maar het is zowel fysiek als technisch niet echt uitdagend. Het is echter een mooi tochtje en dus een aanrader; Opgegeven afstand was 40km, maar ik had slechts 33km op de teller..

De blauwe route, die niet start in Bastogne, maar in Bourcy, was een tegenvaller. Bepijling ontbrak hier en daar en vooral: slechts 3 offroad-stukken van respectievelijk van 100, 50 en 250m. Valt nogal tegen op een tochtje van 15 km. Dit parcours is in mijn ogen dan ook een absolute AFrader!
Van: Gevaert Yves - Tim Lesage Ingegeven op: 1-nov-2003 Gereden op: 18-oct-2003
Rood parcours van Bastogne

Gevarieerd parcours zowel tussen de weiden als in de bossen met mooie uitzichten. Voor mij was het zeker de moeite waard om eens te gaan mbk-en in de Ardennen. Ben wel al geweest in Houfalize en in La Gleize waar deze streek toch meer reliëf had en waar men toch meer kan fietsen in de bossen. Verder van de rest zou ik zeggen om op te letten van de keien en zeker voldoende reservemateriaal mee te hebben (2 x plat gevallen). Zeker de moeite waard als je de gewoonte hebt om in Vlaanderen te fietsen. Bewegwijzering viel tamelijk goed mee maar en plan is zeker aan te raden.