logo  
BurdinneBurdinne
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
La Maison de la Burdinale ,  Burdinne 

Lussen
rood geel paars groen
18 km (370 hm) 38 km (640 hm)GDBKMLGPX 44 km 30 km

Informatie
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: raf Ingegeven op: 24-sep-2017 Gereden op: 24-sep-2017
Vandaag de gele toer gereden. Vlak na de start heeft het circus twee pijlen onder hun borden verstopt (dat zal allicht een tijdelijk mankement zijn)... daar serieus verkeerd gereden. Op de duur toch terug op het juiste spoor geraakt en de volgende pijl was ook weg en dus weer serieus verkeerd gereden. Achteraf nog eens komen kijken en bleek dat die paal rechts in de kant lag... Nadien was gelukkig alles wel in orde en hebben we genoten van een mooi toertje met toch wel enkele stevige klimmetjes !
Van: Jean Ingegeven op: 31-dec-2016 Gereden op: 19-dec-2016
Ik ben mijn dag gestart met de zwarte bewegwijzering, deze is vooral op asfalt en goed om de spieren warm te maken.
Nadien kwam ik de gele pijltjes tegen en besloot ik om deze te volgen. Dit is heel wat meer fun; leuke afdalingen, mooie omgeving, off-road, ... .
Zie hier een rustig stukje via de link: https://youtu.be/CCMhRdaew40

Van: Yves Ingegeven op: 8-sep-2016 Gereden op: 6-sep-2016
Gele route gereden. Een paar zeer leuke, technische beklimmingen en afdalingen.
Zeer mooie omgeving
Soms zoeken naar de pijltjes maar over het algemeen goed aangegeven
Van: Pieter S Ingegeven op: 30-aug-2016 Gereden op: 25-aug-2016
Afgelopen donderdag de gele lus (37km) gereden. Mooie tocht met enkele pittige klimmetjes in het bos. Misschien in de winter moeilijker berijdbaar daar op deze stukken het water dan naar beneden stroomt. Had de toer gedownload maar op pijlen moet ook lukken voor de attente rijder(-ster) (slechts 1 pijltje niet gezien of gemist). Bonus: start aan toeristische dienst met een erg vriendelijke dame. Routekaartjes met detailbeschrijving gratis verkrijgbaar en op simpele vraag openen ze de kleedkamers met douches.
Van: Luc Ingegeven op: 22-nov-2015 Gereden op: 15-nov-2015
Zeer mooi parcours, voor mij als beginner ook best pittig, lag er ook wel vettig bij
GPX bestand was wel een noodzaak, op een paar punten zijn de pijlen verdwenen..
Van: Erik Ingegeven op: 6-feb-2014 Gereden op: 6-feb-2014
Heeft er iemand deze route nog gereden in de laatste 6mnd? Bepijling nog in orde?
Van: Wouter Ingegeven op: 25-jul-2011 Gereden op: 23-jul-2011
Gele route gereden.
Bepijling is ok, op één punt kom je op de weg aan een t-kruispunt en hier ontbreekt een pijltje. Rechts afslaan is hier de boodschap. De gele pijlen die blauw omrand zijn, moet je niet volgen. Op sommige plaatsen staan er ook gele pijlen geschilderd op telefoonpalen, goed uitkijken is dus de boodschap.
Route zelf vond ik toch zeer de moeite! Parcours gaat steeds mooi op en neer met enkele korte maar zeer mooie afdalingen en klimmen. Technisch gezien was het een dubbel gevoel, omwille van de regen in de afgelopen dagen lag het parcours er serieus nat bij en vooral de natte stenen zorgde voor glibberige taferelen waardoor er toch enige techniek vereist was. In het droge zal dit waarschijnlijk geen probleem zijn. Voor de rest was het allemaal goed berijdbaar.
Een loslopende hond na ongeveer 30 km zorgde nog voor een ware spurt bergop :-)
Van: Wim Lannoye Ingegeven op: 26-apr-2011 Gereden op: 22-apr-2011
Burdinne : geel

Het is een mooi route, maar op zich niet echt lastig en technisch niet echt moeilijk. De route staat redelijk aangegeven met hier en daar een paar bordjes die ontbreken of moeilijk zichtbaar zijn. Alleen vanaf kilometer 30 in Oteppe hebben vandalen blijkbaar doelbewust de bordjes weggenomen en stukgeslagen waardoor het iets moeilijker wordt om te volgen. Met het het gratis te verkrijgen of te downloaden roadboek is het toch eenvoudig te volgen. Toch is het een route die de moeite is om te doen. In 2,5 uur kun je die makkelijk rijden.
Van: John Ingegeven op: 30-aug-2010 Gereden op: 28-aug-2010
Bijna vergeten (volkomen onterecht) : het was een leuke rit in een heel mooie omgeving

John
Van: JOHN Ingegeven op: 29-aug-2010 Gereden op: 28-aug-2010
Zelfde ervaring als Jeanke Beddegoed hieronder.
Vertrokken aan maison Burdinalle te Burdinne. In het overlappende deel tussen Lamontzée en Vissoul werden wij naar links terug naar Burdinne geleid (in klimmetje in "stilte-en broedgebied" west van Oteppe geen wegwijzertje gevonden). Terug in Burdinne dan maar besloten zwart te volgen tot Oteppe, t.o.v. domein l'Hirondelle rechtsaf richting Lavoir : tot onze grote verrassing kwamen wij terug op de gele piste (stuk dat wij nog niet gedaan hadden). Na mooie afdaling stuk langs een beekje >> bos in >> splitsing (in Bois-Taille Gueulle): geel naar rechts, oranje naar links. Wij dan maar geel volgen dat dan plots blauw werd ... en ons steeds verder afbracht van het juiste pad. Gelukkig, al zou je het hier niet zeggen, ben ik niet bepaald een leek op het vlak van orientatie...en zijn wij, welliswaar langs onvoorziene wegen terug bij de auto geraakt...
Thuis toch maar de kaart geraadpleegd, bleek dat wij op de bewuste splitsing geel/oranje (donkergeel?) links hadden moeten aanhouden...
Maar allé, mits bijwerken van de bewegwijzering, toch mooie route ... en volgende keer toch maar een kaartje meenemen :-)
Greetz
John
Van: kris Ingegeven op: 14-aug-2010 Gereden op: 14-aug-2010
ik kan iedereen geruststellen, de bewijzering is nog steeds dezelfde als vorig jaar.één pijltje zat nu grotendeels verborgen achter struikgewas,maar heb de route verleden jaar 2 keer gereden,dus herinnerde me het parcours nog.voor de rest is 't nog steeds een combinatie van geverfde pijltjes en pijltjes op bordjes (niet altijd op de meest evidente plaatsen aangebracht,maar dat is altijd al zo geweest),heb onderweg ook nog vaak op het asfalt geverfde gele pijlen gezien,misschien van een tourtocht die over het parcours gelopen heeft,maar 't was dus echt niet moeilijk om de route te volgen. blijft een aanrader.
Van: Jeanke Beddegoed Ingegeven op: 10-aug-2010 Gereden op: 7-aug-2010
Anno 2010 is Burdinne de moeite niet meer, Burdinne RIP, amen. Een aantal plaatjes van de gele bewegwijzering zijn verwdenen, moedwillig zo lijkt het. Dus, hopeloos verloren gereden in het begin, na 10 Km stonden we terug in Burdinne, dan maar zwarte route gevolgd en plots doken de gele terug op, die dan maar gevolgd en weer ettelijke keren mis, terugkeren, aaah dit moet het dan zijn en weer on track. Vrij ver tegen het einde van de rit staan er dan voor en achter een veld weer twee tegenstrijdige gele. Even een boer op zijn veld aangesproken en die zag in de off road track helemaal geen mogelijkheid om in Burdinne te geraken. We zijn uiteindelijk via de weg terug naar Burdinne gereden.

Is er dan geen positieve noot? Jawel, sommige off road stukken zijn heel leuk om te doen. Er is wat technisch bij en lekker bergaf en dan weer smakelijk bergop.

Djienbe
Van: Eddy Ingegeven op: 24-jul-2009 Gereden op: 5-jul-2009
de gele + zwarte route gevolgd, geel is wel de moeite ; echt wel mtb hoor - een paar mooie hellingen-. Zwart hebben we even gevolgd omdat we de weg kwijt waren( alleen asfalt) ;(

De bewegwijzering van Geel is zéér goed,WE ZIJN GESTART AAN HET KERKPLEIN, let er wel op dat je na de eerste stijle helling (door een stukje bos) rechtdoor neemt - je kan ook links maar dan kom je onmiddelijk terug uit in het centrum VAN BURDINNE na een km of 5)
SUCCES
Van: Bram Ingegeven op: 24-mar-2008 Gereden op: 23-mar-2008
Gele route gereden.

Bij de startplaats in Burdinne, kan je een roadbook (gratis) en kaartje (EUR 2) afhalen in het infocentrum : http://www.tourismebm.be/

Het parcours lag er heel nat bij (voorbije dagen -veel- regen), wat het redelijk zwaar maakte. We moesten door een stukje overstromingsgebied (en met natte voeten verder).

De bepijling was perfect. Het kaartje slechts een keer bovengehaald.

We vonden het een toffe route. Bij droog weer zal dit wel een redelijk snelle route zijn maar de drassige weggetjes maakt het toch wel behoorlijk pittig. De echte hoogteverschillen zoals in de Ardennen vind je hier wel niet.

Landschap is ook de moeite. Mooie huizen.
Van: Lieven Thielen Ingegeven op: 27-jul-2007 Gereden op: 27-jul-2007
Vandaag de gele route van Burdinne gedaan.

Eerst kaartje (5euro) gekocht. Op deze kaart staan ook de routes van Wanze.

Bepijling vond ik 95% inorde.
Ofwel staan er plaatjes ofwel is er op elektriciteitspalen geschilderd.
Plaatjes hangen er zeker genoeg, alleen zijn sommige te fel afgebleekt.
Heb nergens de kaart moeten boven halen.

Het parkours vond ik zelf nog al wat snel, het lag er kurkdroog bij. Hier en daar een klein stukje technisch bij.

Wel wat redelijk asfalt vond ik.

35km met 560hm's.
Van: Lieven Thielen Ingegeven op: 27-jul-2007 Gereden op: 27-jul-2007
Vandaag de gele route van Burdinne gedaan.

Eerst kaartje (5euro) gekocht. Op deze kaart staan ook de routes van Wanze.

Bepijling vond ik 95% inorde.
Ofwel staan er plaatjes ofwel is er op elektriciteitspalen geschilderd.
Plaatjes hangen er zeker genoeg, alleen zijn sommige te fel afgebleekt.
Heb nergens de kaart moeten boven halen.

Het parkours vond ik zelf nog al wat snel, het lag er kurkdroog bij. Hier en daar een klein stukje technisch bij.

Wel wat redelijk asfalt vond ik.

35km met 560hm's.
Van: Jurgen Van Hoof Ingegeven op: 26-mar-2007 Gereden op: 25-mar-2007
De zon was terug op post. Zodus zijn wij even Burinne (voor de 2de maal) gaan doen.
Toch wel een toffe route, vergelijkbaar met Overijse en Genappe. Enkel de laatste 4 kilometers zijn er te veel aan (asfalt). Maar het midden van de route is prachtig! Een paar toffe afdalingen / klimmetjes, een postkaart van een brugje over een watertje, enz.
Zoals de vorige commentaren hier beschrijven, de werken zijn nog steeds niet gedaan. Dus opletten zo rond de 10 km (een km na het trapje), daar moet je opletten dat je het gele pijltje niet mist. De baan naar boven is een daar een echte werf!
Voor de rest, een perfecte afpijling! Hier en daar zijn er nieuwe pijltjes bijgezet, toch wel een verademing ten opzichte van vorig jaar.
In het midden van de tocht rijd je langs een water, daar moet je het boswegje naar boven nemen. Kan iemand die omgewaaide bomen eens opzij leggen aub? ;-)
36,5 km op de teller. Wordt zeker nog eens door ons gereden tijdens een drogere periode.
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 19-aug-2006 Gereden op: 19-aug-2006
Vandaag de uitgebreide (gele) route gereden. Rond de 37 km volgens mijn gps. Dit is echt wel een aanrader, de korte versie was al leuk maar deze extensie maakt het nog veel prettiger. Heel veel variatie, ook lekker veel hellingen. Op een paar punten stijg je op enkele km's van onder de 95 tot boven de 150 m. Ja, dat blijft daar maar op en af gaan trouwens. Voor de fun post ik het trackprofiel ook eens, dan zie je wat ik bedoel. Je moet echt niet in Houffalize te zijn om af en toe een leuke klim voor de tanden te krijgen. De bewegwijzering is ook in deze lus zeer goed met een dipje naar het einde toe, in het gemeenschappelijk gedeelte. De wegwijzers voor de nieuwe routes duiken hier en daar al op. Yeaaah !!!
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 1-jul-2006 Gereden op: 1-jul-2006
Eerst het goede nieuws: 3 nieuwe mtb tracks zijn in aanbouw in Burdinne !!!. Eind september (23 of 24) worden ze ingereden volgens de vriendelijke man van de VVV.
Het slechte nieuws: Er zijn nu wat wegeniswerken in de buurt. Zou vrij snel opgelost zijn, volgens diezelfde meneer, maar heb daardoor toch de aansluiting met de lange route gemist, jammer. Ik heb toch enorm genoten !. Nogmaals .. niet de echte Ardennen maar erg gevarieerd en toch leuk klimwerk, schitterend weer daarbij...
Eén minpunt: wel een kanon, (zoals hiervoor stond aangegeven) maar .. echt geen café (zelfs km's in de omtrek niet :-)
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 9-jun-2006 Gereden op: 9-jun-2006
Ik heb de verkorte route uitgetest. De uitbreiding naar de groene route is er na een 14tal kilometer en staat vrij goed aangeduid. Ik ben het trouwens eens met stijns visie
De gele kleur van de pijltjes is echt niet goed gekozen en dikwijls verbleekt en .. kijk ook naar pijltjes op betonpalen, wegwijzers enz.
De route is inderdaad zeer afwisselend, er zit redelijk beton in maar mij stoorde het niet echt, (het was wel heel goed weer) de echte klimmen liggen echter 17 km dieper, ergens in Huy en nog veel verder weet ik.
Een kleine schets wat mij zeker is bijgebleven:
Na 3 km beland je in een netelen veld, hoger dan mijzelf voor het moment :-) Waar is die lange broek !
Na 7 km moet je stroomopwaarts :-) ja het is eigenlijk een beekje , let op, er waren zelfs nu nog een paar enorm diepe plassen
Na 10 km moet je dat trapje op, mis het niet
En je moet ook stroomafwaarts ergens op km 15 maar er was niet veel water,nu niet
Al bij al een prettige, verrassende, gemakkelijke route,
De gpstack clean ik en post ik natuurlijk zo snel mogelijk,
Van: stijn Ingegeven op: 3-oct-2005 Gereden op: 2-oct-2005
gisteren deden we de gele route van burdinne...
over deze route is weinig geweten (zie mtbroutes.be en mountainbike.be)
maar ik vind het echt een aanrader...
verwacht niet een echt ardeens traject (ligt net in de provincie luik)
maar wel een zeer gevarieerde route met 30% asfalt en 70% offroad...
zowel singletracks, bos-trails, snelle bergaf-jes, korte technische klimmetjes, kasseien,... allez voor elk wat wils...
de bewegwijzering is (op één punt na) veruit perfect...
wel spijtig dat ze gele pijltjes gebruiken, want die zijn soms al wat ouder en versleten en aan hoge snelheid en zon in het aangezicht, niet altijd even vlot herkenbaar...
op het eind van de rit stonden er 42 km op de teller (we hebben wel de leuke klimmetjes en afdalingen 2 keer gedaan )...
denk dat ze normaal gezien iets van een 38 km lang is!

voor herhaling vatbaar!
Van: luc huysman Ingegeven op: 5-dec-2004 Gereden op: 3-dec-2004
vrijdag besloten om met ons twee Burdinne te verkennen. De bewegwijzering is tiptop, we hebben twee maal moeten zoeken , maar dit kan ook aan ons gelegen hebben. Het is een route die niet al te technisch is, alleen deze periode van het jaar maakt het door de 'vettigheid' van de wegen iets moeilijker en zwaarder. Vooral een afdaling met kinderkopjes was bangelijk
omdat de banden totaal alle grip verloren.
Het landschap is inderdaad niet echt ardeens , maar toch ook de moeite waard. In de zomer kom ik zeker eens terug.
Alleen spijtig dat er op de markt ,buiten twee kanonnen van WOII , nergens een cafeetje was.
Van: Rob Verhoeven Ingegeven op: 16-oct-2004 Gereden op: 16-oct-2004
Burdinne gele route:
Voor degenen die verwachten om in de omgeving van Burdinne een mooie Ardennentocht te kunnen gaan maken hebben het helemaal mis. De Ardennen zijn hier namelijk nog lang niet begonnen! De route start bij La Maison de la Burdinale. De bewegwijzering is goed, slechts op twee punten zijn er bordjes weg. Bij het eerste punt (na 5 km) op de T-splitsing linksaf en bij het tweede punt (na 32 km, bij een voetbalveld) op de kruising rechtdoor. De route zelf is totaal niet spectaculair en bestaat veelal uit asfaltwegen. Er zijn maar twee leuke onverharde stukken, één in de vorm van een klim en één als afdaling en dat is voor een route van 41 km toch echt veel te weinig! Er worden in totaal 628 hoogtemeters gemaakt. Deze en andere hoogteprofielen zijn te downloaden op http://members.chello.nl/r.verhoeven14/hoogteprofielen.htm
Van: Gilles DECLOUX Ingegeven op: 11-sep-2004 Gereden op: 16-jun-2004
Ik deed de 38 km parcours ; Het is een +- 70% off-road parcours met 2,3
technische passages...Na een paar kilometer staart de parcours werkelijk...
Bekliming na afdaling...Geen plaats voor de plat en dus geen plaats voor
verveling !
Op 2/3 van de parcours is er een moeilik lang bekliming op asfalt... Maar de top is de landschap : kasteels, watermolen, weg naast rivier, in het
bos...