logo  
MeiseMeise (Miel Van Cauter)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
blauw Gemeentelijke sportschuur 'Ten Dries' Populierenlaan 20, 1861 Wolvertem  02/272.00.33
02/269.03.46

Lussen
blauw blauw+rood
27 kmGDBKMLGPX 42 kmGDBKMLGPX

Informatie
Sportdienst , Meise Tel: 02/272.00.33
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Gemeentelijke sportschuur 'Ten Dries' ja ja ja, na afspraak op 02/269.42.73 ja, na afspraak op 02/269.42.73 neen
Opmerking
Informatie ook te verkrijgen bij danny.geysels@publilink.be
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Nick Deschacht Ingegeven op: 19-jul-2020 Gereden op: 12-jul-2020
Beste,
Ik heb de rode lus (27km) nu ondertussen al voor de 2de maal gereden met mijn zoontje van 8j, is een hele mooie route, veel tussen de velden met mooi uitzicht op het Atomium dus zeker de moeite waard.
Ik maakte gebruik van een fietsgps maar is perfect mogelijk zonder GPS, alles staat mooi aangegeven nergens ontbreken er pijltjes.
Enjoy! ;-)
Van: van camp frans Ingegeven op: 13-jul-2020 Gereden op: 14-jul-2020
Dag Ronny,

Bij deze is men vraag zou graag deze mtb route rijden samen met mijn kleinzoon-tje (9j) ne goeie , die van Grimbergen -Meise met rode kleur bezit gene GPS zou de driehoekjes volgen. Personen die deze al gereden hebben mankeren er paaltjes of verdwenen nu zijn wij 2020 zou het nu terug inorde zijn?

Zelf mtb graag en daarom zoek ik in de omgeving goeie ritjes met de kleinzoontjes allez ene van 9 en 15j. Soms laat de afpijling te wensen over door ook de grote traktors die de kanten afmaaien.

Ronny laat ge mij een beetje goe nieuws weten .

Alvast bedankt Frans
Van: Tim Ingegeven op: 22-oct-2018 Gereden op: 8-jul-2018
Blauw-rood gereden. Een leuke route om te doen, zeker voor de beginnende MTB'er! Ik vind vooral de rode route leuk om te doen (linker deel op de kaart) gezien hier meer klimmetjes en technische stukjes inzitten. De afwisseling is hier ook beter dan op het blauwe deel. Blauwe deel gaat vooral over veldwegen. Offroad gedeelte is groot en in aangenaam landschap. Een aanrader om zeker eens te doen, zeker het rode deel!
Van: Patrick Ingegeven op: 11-aug-2018 Gereden op: 11-aug-2018
Rode route gereden; fantastische route met lekker veel offroad en aardig wat technische dingetjes. Wel spijtig dat er geen bewegwijzering is vanaf het officiële vertrekpunt ( de sportschuur ) en dat ook de verbindingsweg niet aangeduid is ( trouwens ook niet op het gpx bestand ); er ontbreken ook veel pijltjes zodat een gps echt wel onontbeerlijk is. Hoe dan ook, zeker een aanrader;we doen hem nog een keer.
Van: patrick Ingegeven op: 14-mar-2017 Gereden op: 9-mar-2017
De blauwe route gereden bij mooi weer, maar is niet echt uitdagend voor een geoefende mtb.
Vele bordjes, pijlen zijn verdwenen of slecht geplaatst, verschillende keren heb ik moeten zoeken om terug op het juiste pad te komen, een gps is hier
zeker een meerwaarde.....deze route dient dringend nagekeken en aangepast te worden!!
Van: Thierry Ingegeven op: 16-mar-2016 Gereden op: 15-mar-2016
Begin van dit jaar heb ik terug gefietst na een hele lange period zonder fietsen (meer dan 10jaar)
Ik woon in Grimbergen dus voor mij het is ideal geleg
De blauwe route is goed als beginroute.(veel asfalt)
Gisteren rode en blauwe gereden , toch 42km
De rode route is meer technische met klimmetjes.
De pijltje zijn aangeduid
Van: patrick Ingegeven op: 25-aug-2015 Gereden op: 22-aug-2015
Mooie route die je perfect op de pijltjes kan rijden zowel blauw als rood. Rode lus is meer uitdagend dan blauw
Van: Arnor Ingegeven op: 23-mar-2014 Gereden op: 16-mar-2014
Vorige week de blauwe lus gereden. Leuke route voor de beginner, hier en daar een pittige helling, zeker die in Grimbergen. Voor de rest redelijk vlak. Goede bepijling.
Van: EM68 Ingegeven op: 25-feb-2014 Gereden op: 19-feb-2014
Blauw en rood gedaan,mooie routes .Vooral rood is zeker de moeite met veel off-road en zware vettige stukken.
Passage naast de draad door de blubber was er misschien te veel aan.
Ga de combinatie met rood en Merchtem proberen als ik hier nog eens kom
Van: Vincent B Ingegeven op: 12-jan-2014 Gereden op: 11-jan-2014
Gisteren rode en blauwe gedaan. Blauwe goede opwarmer, rode op bepaalde stukken werkelijk onberijdbaar... Meer als 1 mtb'er plat in de moor zien gaan :-). Bepaalde velden door de regen herschapen tot 1 grote modderpoel.
Voor de rest niet echt spectaculair maar dat is de omgeving dan ook weer niet...
Van: David Ingegeven op: 18-dec-2013 Gereden op: 18-dec-2013
Vandaag proberen enkel de rode route te doen wegens laat begonnen 16:00, na effe zoeken toch pijlen gevonden van de rode route, deze was redelijk zwaar vooral de 2de klim in veld naar het hoogste punt van Meise. De route was zeker de moeite. In donker is het wel uiterst voorzichtig rijden alsook spijtig dat er een heel drukke baan moet worden gekruist men reed ons daar bijna overhoop :)
Van: fransesco Ingegeven op: 27-aug-2012 Gereden op: 27-aug-2012
vandaag de route in Meise gereden.
De blauwe route was redelijk vlak in het begin, in Grimbergen ging het ineens wel goed op en neer.
Vond het stuk in Grimbergen het mooiste van de blauwe route.
Blauwe route is een ideale beginnersroute: vlak, kiezelbaantjes, mooie stukken asfalt.
De rode route is dan weer een stuk pittiger en de eerste 5 km is echt wel leuk: het gaat goed op en neer, daarna mooie stukken in het bos.... Heb me hier geen seconde verveelt.
Het parcours lag er droog bij wat uiteraard de snelheid bevordert (23/u gemiddeld). In de winter zal deze een stuk lastiger zijn
qua bepijling: blauwe schitterend uitgepijld, de rode iets minder (als je de pijltjes van de blauwe gewoon zijt) maar nergens een pijltje dat ontbrak.
Hier komen we nog terug!
Van: Tom Ingegeven op: 12-may-2012 Gereden op: 11-may-2012
Vandaag de blauwe lus gereden ( was 29 km), mooie rit heel goed aangeduid . Alleen was de rit te weinig bossen en teveel asfalt .
Van: Sven Ingegeven op: 25-jan-2012 Gereden op: 25-jan-2012
Vandaag de blauwe + rode lus gereden maar ik kom hier enkel nog in de zomer terug.

De blauwe route ging nog maar de rode route was helemaal niet te rijden door de regen/modder en de tractorsporen, paar keer gewoon door het veld gefietst omdat dat beter "berijdbaar" was.

Hoe de route nu ligt zou ik zeker een beginner niet aanraden om de route te rijden.
Van: GP Ingegeven op: 2-oct-2011 Gereden op: 2-oct-2011
Leuke route. Tip: aan de buitenkant van het sportcentrum bevindt zich een kraan eigendom van de gemeente, niet het cafe de sportschuur. De wat norse herbergier hielp ons niet verder, maar mits meebrengen tuinslang is het perfect mogelijk de fiets af te spoelen op het grasveldje aan de kraan. Men stoort er niemand en ben ervan overtuigd dat een gemeente die sport een warm hart toe draagt dit enkel zal toejuichen. Vermijd wel de herbergier die liever tipsy petanquers verder helpt dan de sportievelingen voor wie de infrastructuur is gebouwd.
Van: PGU Ingegeven op: 25-sep-2011 Gereden op: 25-sep-2011
Off-road stukken goed bereidbaar. Wegbewijzering in orde. In eerste deel, single trail na korte heuvel op randje door begroeiing. Leuk parcours.
Van: Luc Ingegeven op: 9-sep-2011 Gereden op: 3-sep-2011
Blauwe route gereden na heel wat regen! De off-road delen lagen er heel zwaar bij! Vrij goed aangeduid. Soms zijn wegwijzertjes iets moeilijker te vinden door de begroeiing. Toch een leuke rit gehad.
Van: Dany Geysels Ingegeven op: 8-feb-2011 Gereden op: 8-feb-2011
Mochten er bewegwijzeringen ontbreken, gelieve ons hiervan op de hoogte te brengen zodat we deze snel terug kunnen plaatsen. Gebruik aub volgende mail : sport@meise.be of dany.geysels@meise.be
Het vermelde adres danny.geysels@publilink.be is niet meer geldig !!! We wensen iedereen nog veel fietsplezier !
Van: Jean Paul Ingegeven op: 26-dec-2010 Gereden op: 12-dec-2010
De rode route vormt geen "gesloten" lus, in tegenstelling met de blauwe. De blauwe vertrekt en eindigt aan de Sportschuur te Wolvertem. Indien je de rit langer wil maken, stap je over op de rode lus ter hoogte van de Romeinse Heirbaan te Meise (wat verder dan de "Vijfwegen"). De rode lus sluit weer aan op de blauwe aan garage Mertens, op 100 meter van het eindpunt van de blauwe.
Van: Pieter Ingegeven op: 2-oct-2010 Gereden op: 1-oct-2010
Vandaag rode route gevolgd, stevig, mooi en een zwaar parcour. zeker als het de hele nacht voordien heeft geregend. Wel op een bepaald punt geen aanduiding gezien van het rode parcour ( ter hoogte van frituur den Dries ), daar ging het blijkbaar over in blauw.
Kan misschien iemand hierover meer duidelijkheid brengen?
Van: dries de meyer Ingegeven op: 24-apr-2010 Gereden op: 24-apr-2010
vandaag met papa de twee lussen gerenden. het parcour lach er prachtig bij. goede bewegwijzering.vooral de rode lus lag er prachtig bij.in deze lus is er veel verandering.
Van: Johan Verhasselt Ingegeven op: 2-mar-2010 Gereden op: 2-mar-2010
Vandaag de korte lus gereden, deze lag er drassig bij. De markering was in orde alleen in het centrum van Wolvertem werd ik richting Merchtem gestuurd ipv rechts.
Tussen de velden rond st. Brixius was het ploeteren met plassen van drie meter en langer. Volgende keer wat meer tijd uittrekken om de rode lus er bij te nemen.
Van: Eddy Teirbrood Ingegeven op: 25-jan-2010 Gereden op: 24-jan-2010
Gisteren Meise voor de zoveelste maal gereden,het is en blijft een prachtig parcours ondanks de vettige toestand, personnlijk vind ik het rode gedeelte het aantrekkelijkst.
Ben vertrokken vanuit Humbeek richting Beigem - St brixius hier moet men wel even opletten : bij het nemen van de veldweg richting kappellelaan komt na ca. 300m op een T terecht waar het paaltje zoek is (waarschijnlijk door het aanleggen van een verharde weg) hier dient men rechts nemen.
Sportieve groet en nog veel rijgenot
Eddy
Van: Jan Theus Ingegeven op: 9-sep-2009 Gereden op: 16-aug-2009
Aan de plasstraat dien je inderdaad door de openstaande poort te rijden, om via een dreefje terug op de openbare weg te komen.
De pijltjes staan dus correct aangegeven, maar ik geef toe dat ook wij aan het twijfelen gebracht werden door die poort.
Van: Pieter Ingegeven op: 22-mar-2009 Gereden op: 22-mar-2009
Arnout,

volgens mij mag je nog altijd langs die poort passeren ze.
Ik denk dat de eigenaars van het huis daarrond verplicht zijn deze poort open te laten. De keren dat ik de route gereden heb, stond deze poort altijd open en was er geen probleem om de route te vervolgen.
Van: Arnout Swinnen Ingegeven op: 22-mar-2009 Gereden op: 22-mar-2009
Vandaag de route van Meise nog eens gereden (aangezien ik niet te ver van huis mocht en toch langs de route woon). Alles lag kurkdroog, dus het werd een vrij snel rondje, hoewel de wind toch als rem fungeerde...

De bordjes op de Plasstraat sturen je nog altijd de Rodeweg op, maar aangezien daar een poort staat weet ik niet of je daardoor mag? Ik heb dan maar even de knooppunten route gevolgd.

Geen enkel bordje gemist, maar als je in de regio woont een GPS meehebt is dat niet zo moeilijk ;)
Van: Dries Ingegeven op: 30-oct-2008 Gereden op: 29-oct-2008
Gisteren tegen valavond nog rap de MTB opgesprongen om de korte lus te doen.
Hier en daar een plasje maar over het algemeen droog tot zeer droog.
Het is een snel parcours want was op het uur binnen voor 22 km.
ik ben nog niet zo lang bezig met MTB maar ik denk toch dat dit redelijk snel is
Zeker als je de bloso richtlijn in acht neemt (2.5 uur) ;-)

Fijn , snel parcours en vlakbij (ik woon in wolvertem)

GA van de week nog eens terug maar dan als het echt donker is, lijkt me wel eens fijn om te doen.
Heeft iemand hier al ervaring mee (do's en donts, tips,...)

Groetjes
Van: Jeroen Ingegeven op: 20-sep-2008 Gereden op: 20-sep-2008
Hey,

Ik heb vandaag met mijn vriend weer de MVC route gereden.
De blauwe + de rode lus. Deze hebben wij vorige week zaterdag, deze woensdag ook al gereden. We komen uiteindelijk uit aan een 58 km op het einde van de rit.
Op sommige plaatsen zijn de pijltjes moelijk te zien maar dat valt wel mee. (we kennen hem nu wel al vanbuiten). Klimmetjes zitten genoeg in de toer vind ik, single tracks vind ik wat minder. Maar al bij al vind ik het een mooie toer zo kort bij de deur. Het is nu onze wekelijkse trainingstoer geworden.

Groeten !
Van: Frederic Ingegeven op: 30-jul-2008 Gereden op: 29-jul-2008
Gisteren Meise nog eens gereden met De Koen, die heel goed in vorm was. We hebben er dan ook een snelle rit van gemaakt op dit uitstekend gevarieerd parcours, dat er weeral kurkdroog (ondanks de vele onweders) bij lag.
Dit is echt een uitstekend parcours om op een plezante manier de conditie op te bouwen. Veldwegen, singeltracks, vals plat en een paar leuke klimmetjes die nooit (te) lang duren, en asfalt om te recupereren. Misschien niet de grootste uitdaging voor de meer geoefende mtb'er, maar sowieso voor iedereen fun!
Bewijzering ook dik in orde.

Dit weekend gaan we naar de Vlaamse Ardennen, verslag volgt.
Van: Dries Ingegeven op: 30-jul-2008 Gereden op: 23-jul-2008
Dave, bedankt voor de info, ik heb het gevonden en de rode lus is echt wel de moeite.
Van: Koener Ingegeven op: 29-jun-2008 Gereden op: 29-jun-2008
Vandaag blauw en rood gereden. Was de eerste keer dat we de route reden en we waren aangenaam verrast ! Niet zwaar te noemen, ver van, maar een mooie mix van veldwegen, singletracks, klimmetjes, ... en in een toch mooie streek aan de Brusselse rand. Enkel de bewegwijzering viel wat tegen op sommige plaatsen, maar al bij al was het zeker goed te doen. Hier komen we zeker terug. Vooral het rotsklimmetje op de rode route was de max om op door te trekken.
Van: dave Ingegeven op: 26-jun-2008 Gereden op: 26-jun-2008
dries;eens boven op de fluxemberg moet ge naar links ipv rechts naar Oppem
Van: Dries Ingegeven op: 26-jun-2008 Gereden op: 25-jun-2008
Vorige keer heb ik de blauwe lus gedaan en daarna wou ik de blauwe en rode combineren. Ik heb echter het punt waar de route splitst niet gevonden . Ben dan maar op goed geluk beginnen rijden op zoek naar een rode pijl maar die heb ik dus niet gevonden.
Kan iemand hier zeggen waar de route splitst.
Tof parcours , ik ga er vanavond nog eens op rijden en zoeken naar de rode pijlen.
Van: Dries Coenegrachts Ingegeven op: 17-jun-2008 Gereden op: 16-jun-2008
Op 16/06 de korte route gereden van 27 km met mijn nieuwe MTB.
Ik ben dus net begonnen met MTB en aangezien ik in Wolvertem woon en vlakbij de sportschuur woon, leek het me ideaal om dit parcours te rijden.

Als rookie viel dit heel goed mee en ik denk zelfs dat de ervaren MTB hier weinig aan heeft. Mooie omgeving, goed berijdbare paden en zeer duidelijke aanduidingen. En als er geen pijltjes staan is het rechtdoor, daar mag je zeker van zijn ofwel moet je de eddy merckx route volgen totdat je terug de pijltjes ziet.

Ik ga zeker nog eens terug rijden en dan doe ik de rode lus erbij want volgens de commentaren hier op het forum, is dit meer een mountainbike parcours met meer hellingen.


Kortweg een schitterende route voor de beginnende MTB'er/MTB-ster of om in groep a l'aise te rijden.

Grtz

Dries

Van: kelly Ingegeven op: 29-may-2008 Gereden op: 8-may-2008
Leuke route, goed bepijling en extra MTB door werken Aquafin in Grimbergen. ;-)


Van: Pieter Ingegeven op: 8-mar-2008 Gereden op: 8-mar-2008
In de late namiddag de combinatie van de blauwe en de rode lus gereden (met gps, files zullen naar webmaster gestuurd worden). Een goeie 2 uur onderweg geweest voor ongeveer 44 km. Parcours was goed uitgepijld, en op de route passeer je enkele bekende gebouwen (O.a. de fietsenmakerij van Eddy Merckx en de plantentuin van Meise). In de route zitten enkele klimmetjes en vooral veel mooie landschappen. Zeker en vast een aanrader voor de iets meer geoefende mountainbiker.
Van: dave Ingegeven op: 18-nov-2007 Gereden op: 18-nov-2007
vandaag nog eens de blauw-rode lus gereden met het gedacht dat de ondergrond
goed berijdbaar zou geweest zijn met de koude temperaturen van de voorbije dagen
amaai mijn kloten heb ik mij daaraan getrompeert zeg het lag er fameus vettig bij en de boeren met hun tracteurs hebben het parcour er ook niet gemakkelijk op gemaakt maar ja heb me wel goed geamuseerd
Van: dave Ingegeven op: 21-oct-2007 Gereden op: 21-oct-2007
vandaag voor de tweede maal de blauw/rode route gereden na 7 weken ribblesure het was heel goed te berijden lag er overal heel droog bij,maar na 35km mijne derailleur afgebroken dat was het enige spijtige aan de route,maar ga ze zeker nog rijden.
Van: Vercammen Ingegeven op: 6-oct-2007 Gereden op: 6-oct-2007
Vandaag blauw & rood gereden (42km) met mijn zoon van 12.
Hij vond het plezant en heeft moe maar voldaan de rit uitgereden,een mooie prestatie.
Ik vond de rit zeer goed voor de recreatieve biker.Goede afwisseling.
Een pijltje niet gevonden(in Impde dacht ik) ,dan maar de Merckxroute gevolgd wat achteraf de juiste keuze leek.
Ga hem zeker in de toekomst nog doen.
Sportieve groetjes
Van: Geert De Geest Ingegeven op: 24-jun-2007 Gereden op: 24-jun-2007
Vandaag de volledige route ( blauw en rood) gereden. Vertrokken vanop de Klei in Opwijk en de route in Breestraeten ( Merchtem) opgepikt. Mooie afwisseling tussen asfalt en offroad. Wie iets te diep is gegaan in de offroad-stukken kan terug op adem komen op de asfaltstroken. Ondanks de hevige regen van gisteren toch goed berijdbaar, met af en toe smalle paden waar je je stuurkunsten en evenwichtsgevoel kan testen. Het pijltje aan de kerk van Ossel is ondertussen goed zichtbaar geplaatst. Kortom : zeker de moeite waard .
Van: dave Ingegeven op: 8-jun-2007 Gereden op: 8-jun-2007
vandaag blauwe lus gereden.
zeer goede bewijzering en heel tofe route bij droog weer.
ik denk als het parcour nat ligt heel slecht te berijden zal zijn.
Van: Stefaan Ingegeven op: 23-may-2007 Gereden op: 22-may-2007
Blauw en rood gereden in Meise. De commentaar over het ene pijlte in de struiken klopt, maar voor de rest zorgt de goede (rood) tot zeer goede (blauw) bepijling ervoor dat deze naar Vlaamse normen degelijke route (hoogtemeters, track, offroadgehalte) boven het gemiddelde uitstijgt.
Heb wel gemerkt dat rond 42 km voor mij op dit moment toch nog de grens ligt van mijn conditie. Best wel een aanrader.
Van: SDV Ingegeven op: 20-may-2007 Gereden op: 19-may-2007
Heb gisteren het betere stuk van de rode van Meise (in de buurt van Brussegem) gecombineerd met het volledige parcours van Merchtem.
Als je afdaalt richting Ossel, moet je voor de kerk rechtsaf slaan. Het pijltje hangt er nog wel maar zit volledig verstoken in de struiken. Opletten dus.
Van: Jan Ingegeven op: 5-may-2007 Gereden op: 5-may-2007
Deze tocht was een echte verademing na de wekelijkse tochten door het heuvelachtige Pajottenland (SPL - Lennik - Galmaarden - Gooik) en Dilbeek vorige week! Een leuke mooie tocht met vergezichten tot het Atomium en verder, prachtige "kastelen" van huizen (oprijlanen van wel meer dan 500m, astabluft!) rond de Nationale Plantentuin en goed voor de conditie. De blauwe in 1u20 waarna de rode in 1u40. Heel goed bepijld. Af en toe dender je wel uiteen op de sporadische kasseibaantjes (heeft zijn charmes) en op de vele onverharde wegen die verhard zijn met scherp bouwafval (heel wat minder charmes) - eens kijken wie er onlangs in de buurt gerenoveerd heeft en alles vol heeft gestort. Desalnietemin: mooie route!
Van: Stefan Ingegeven op: 30-apr-2007 Gereden op: 29-apr-2007
Gisteren met enkele kameraden de blauwe lus gevolgd. 0nze verwachtingen werden ingelost. Proficiat : een parcour met veel en duidelijke pijltjes. Groeten.
Van: Dieter Ingegeven op: 25-feb-2007 Gereden op: 25-feb-2007
Vandaag eens de blauwe lus afgehaspeld in de regen en met veel wind. In combinatie met de moerassige ondergrond offroad resulteerde dat in een behoorlijke zware tocht. De rit zelf vond ik verrassend mooi: je rijdt door glooiende landerijen, passeert pittoreske dorpjes, met af en toe mooie vergezichten op brussel. Bovendien is de tocht perfect uitgepijld!
Van: Peter Ingegeven op: 6-mar-2006 Gereden op: 6-mar-2006
Gisteren de blauwe+rode lus gedaan. Begonnen in de sneeuw en met een bevroren ondergrond, dus het landschap was des te mooier. Toen kwam de zon erdoor: nog beter! Toen werd het parcours een glibberige en plakkerige modderpoel: plezant voor een aantal kilometer, maar na de zoveelste uitschuiver begint het wel tegen te steken. Als er dan nog eens zo'n tractor over het weggetje heeft gereden is het helemaal doorduwen. In elk geval toch wel goed geamuseerd. Een aanrader voor de meer stuurvaste MTB'ker om zijn kwaliteiten eens te testen, ga dan wel na een forse regenbui of tijdens de dooi.
Van: Janik Monsieurs Ingegeven op: 24-dec-2005 Gereden op: 24-dec-2005
Als preventieve training vóór de copieuze maaltijden van de feestdagen vandaag rood en blauw afgehaspeld. Ondanks dat het de voorbije dagen niet noemenswaardig geregend had, lag het parcours er bijzonder vettig bij. Op het blauwe parcours valt het allemaal nog wel mee (op 1 strook van ongeveer een kilometer na, waar je je half glijdend half fietsend doorheen moet worstelen), maar op de rode lus is de fun er snel af. Een groot deel van het offroad gedeelte loopt hier over het soort veldwegjes dat vermengd met een flinke portie water een soort semi-schaatsbaan wordt waar je je beste stuurmanskunst mag bovenhalen om er zonder vallen of voet-aan-de-grond door te geraken. Leuk voor een keer, maar na een paar kilometer van dit soort pseudo-zwemmen heb je het wel gehad.
Dit alles neemt niet weg dat deze route, zeker qua landschap, best wel de moeite is. Wie niet gewend is van in heuvelachtig terrein te biken zal hier een aantal keer stevig mogen trappen op de nijdige stukjes vals plat of de soms venijnige klimmen, al duren die laatste nooit lang. De bewegwijzering is overigens perfect, met op twijfelpunten soms meerdere pijltjes om aan te duiden dat je écht wel goed zit. Maar mij zien ze hier toch niet meer terug voordat het eens een paar dagen deftig gevroren heeft of een mini-hittegolf alles terug droog heeft gelegd.
Van: DAVID Ingegeven op: 4-sep-2005 Gereden op: 1-sep-2005
Dit parcours is een gemiste kans, enkel de rode lus is uitdagend, en in het bijzonder rond de kerk van Ossel.

Als man van de streek stel ik vast dat men meerdere moeilijke stroken links laat liggen.

Eigenlijk kan je beter het Amelgems wandelpad voor een stuk volgen als je toch je hart wil ophalen, of naar de achterkant van het az-vub (zellik) gaan, als je toch steile hellingen wilt.

Veel kwantiteit (=asfalt), te weinig kwaliteit (onverharde wegen).
Van: patrick Ingegeven op: 30-aug-2005 Gereden op: 30-aug-2005
Is er een bijkomende groene lus in de maak voor dit vast parkoer of komt er gewoonweg een nieuw parkoer derbij ?
Ik heb namelijk groene pijlen zien staan dichtbij Velocity en deze kwamen blijkbaar uit de richting van de rode lus.
Heeft iemand soms meer nieuws ?
Van: Bram Ingegeven op: 10-jun-2005 Gereden op: 10-jun-2005
Als beginnend biker (en inwoner v Meise) leek deze route me ideaal. En ja , het is idd een leuke en mooie tocht (we deden de 42km, ik las wel 44.8km op mijn teller). Wel vond ik het een beetje spijtig dat er vrij veel asfaltwegen tussenzaten. Ook is de tocht vrij plat (letterlijk dus:)), mss iets meer in de regio van de rode route was toffer geweest, het rode stuk is dan ook het leukste. Bij goed weer is de tocht snel af te leggen (wij deden er 2h 07 over ipv de Blosorichtlijn van +-4u).
Het is dus een leuk tochtje, maar in mijn ogen geen absolute must.
Van: Steven Boers Ingegeven op: 21-may-2005 Gereden op: 11-may-2005
De blauwe lus is in mijn ogen geen volwaardig mtb parcours. Veel te veel asfalt en brede grindwegen. Spijtig, want in de streek moeten toch alternatieven zijn voor de stukken waar het parcours door woonwijken gaat. De bewegwijzering is helemaal in orde, net zoals bij alle BLOSO parcours die ik al gereden heb.
Van: Boers Steven Ingegeven op: 5-may-2005 Gereden op: 5-may-2005
vandaag heb ik de rode lus gereden. Ik vond het een mooie trip, alleen wat kort (+/-20km). Het nadeel van alleen de rode lus te doen, is dat je een stuk blauw in de tegenovergestelde richting moet rijden, dus zonder pijltjes. Blijkbaar is het niet de bedoeling om enkel rood te rijden. Wel blauw alleen of blauw en rood. Jammer, want het is een mooie lus.

Volgens BLOSO is het een traject met enkele kuitenbijters. Persoonlijk vond ik dat wel meevallen, waarschijnlijk omdat ik vaak in de velden rijd tussen Hoeilaart, Leuven en Tervuren, waar de hellingen toch wat steviger zijn.

Het parcours ligt er goed bij, ondanks dat het veel geregend heeft de vorige dagen. Zaterdag ben ik van plan om de blauwe + rode lus te doen.
Van: Johan De Maeyer Ingegeven op: 1-apr-2005 Gereden op: 1-apr-2005
Ik heb vandaag de route te Meise gereden. Aangezien ik een beginnend biker ben en in de streek woon, leek me het de perfecte route om eens te rijden. Het eerste stuk van de rode strook ( voor je de drukke expressweg oversteekt ) is erg leuk. Een paar leuke klimmetjes en lastige stroken. Wel jammer dat één of andere ******* een stuk weg op het einde van een klim vol stenen gesmeten heeft zodat je er amper nog rond kan. Voor de rest dik in orde, ook de pijltjes waren goed te vinden.
Van: Jan Gallet Ingegeven op: 13-mar-2005 Gereden op: 13-mar-2005
Mooie route, met extra nu de route voor een gedeelte extra offroad is. Doordat in Bouchout de weg helemaal open ligt.

Een aanrader
Van: Andy Robberechts Ingegeven op: 6-mar-2005 Gereden op: 6-mar-2005
Vandaag nog is de route gaan rijden. PRachtig gewoonweg in sneeuw. Mooie route, niet te veel asfalt. Bij regenweer zijn er wel sommige stroken die een modderpoel zijn.

Zeker een aanrader
Van: Flip Mathys Ingegeven op: 20-jan-2005 Gereden op: 5-jan-2005
Idd mooie route
Perfecte afpeiling.
Groot off-road gehalte (wel op blose niveau te verstaan)

Zeker een aanrader.
Van: Stefan Moens Ingegeven op: 12-dec-2004 Gereden op: 11-dec-2004
Na een heel tijdje niet te hebben gereden, beslist om samen met mijn fietsparnter naar Meise te trekken. Rond 14u vertrokken we voor een goede 40km, blauw en rood voor de boeg. Zeer goed bepijld, juist even uitkijken waar op de blauwe route werken bezig zijn dat er een pijltje op de grond ligt,daar gewoon rechtdoor rijden, verder bergop. Zeer mooie, prachtige uitzichten, landschappen en villa's!!
Leuke tocht, af en toe wat bergop, kleine kuitenbijtertjes en lastige, ambetante stroken die soms vrij stenig zijn, maar voor de rest een zalige route die alles biedt.
Zeker eens doen wanneer je tijd hebt!!!
Everytime i go biking, i go to the limit!
See you on the track!
Van: Thomas De Witte Ingegeven op: 11-dec-2004 Gereden op: 5-dec-2004
Rond drie uur in de namiddag vertrokken met het oog de blauwe route op anderhalf uurtje uit te rijden, maar verkeerd gedacht...
Aan de kerk in Sint-Brixius-Rode totaal verloren gereden! Opletten dat je na de afdaling meteen links inslaat aan het huis van Eddy Merckx en er gewoon niet voorbij zoeven zoals ik deed... Voor de rest duidelijk aangeduid parcours met uitzondering van dat paaltje dat verdwenen is wegens wegenwerken. Dank voor de tip van Ludo :-)
Route met hoog sightseeing gehalte door de immense landhuizen en villa's die je op je rit tegenkomt en dolle pret op de modderige delen.

Door het verdwalen arriveerde ik omstreeks 17.20u moe, maar voldaan (lees pikdonker) aan de sporthal.
Van: ludo Ingegeven op: 29-nov-2004 Gereden op: 27-nov-2004
De blauwe route is een mooie, goed afgepijlde route en zeker aan te raden voor onervaren en beginnende mtb-ers ! Ikzelf ben onlangs met MTB-en begonnen en dit valt enorm goed mee ! Enige minpunt ondervonden tijdens de rit, aan de achterzijde van de plantentuin waar men momenteel werkzaamheden uitvoert heeft men het verkeersbord waarop de bloso-pijl hing gewoon op de grond gelegd ! Hier is het dus eventjes uitkijken welke richting te volgen! Voor de bikers die binnenkort nog eens deze tocht maken : gewoon het smalle stijgende wegje rechtdoor nemen!
Verder zijn er inderdaad véél slijkstroken wanneer het regenachtig weer is geweest ! Dat nemen we er met plezier wel bij ! De route is een 2-tal km's langer dan oorspronkelijk aangegeven.
Weldra probeer ik de blauwe + rode lus samen ! ( zaterdag wel met de MTB vanuit Puurs gekomen en terug !, goed voor een kleine 70 km's)
Van: ludo Ingegeven op: 29-nov-2004 Gereden op: 27-nov-2004
De blauwe route is een mooie, goed afgepijlde route en zeker aan te raden voor onervaren en beginnende mtb-ers ! Ikzelf ben onlangs met MTB-en begonnen en dit valt enorm goed mee ! Enige minpunt ondervonden tijdens de rit, aan de achterzijde van de plantentuin waar men momenteel werkzaamheden uitvoert heeft men het verkeersbord waarop de bloso-pijl hing gewoon op de grond gelegd ! Hier is het dus eventjes uitkijken welke richting te volgen! Voor de bikers die binnenkort nog eens deze tocht maken : gewoon het smalle stijgende wegje rechtdoor nemen!
Verder zijn er inderdaad véél slijkstroken wanneer het regenachtig weer is geweest ! Dat nemen we er met plezier wel bij ! De route is een 2-tal km's langer dan oorspronkelijk aangegeven.
Weldra probeer ik de blauwe + rode lus samen ! ( zaterdag wel met de MTB vanuit Puurs gekomen en terug !, goed voor een kleine 70 km's)
Van: ludo Ingegeven op: 29-nov-2004 Gereden op: 27-nov-2004
De blauwe route is een mooie, goed afgepijlde route en zeker aan te raden voor onervaren en beginnende mtb-ers ! Ikzelf ben onlangs met MTB-en begonnen en dit valt enorm goed mee ! Enige minpunt ondervonden tijdens de rit, aan de achterzijde van de plantentuin waar men momenteel werkzaamheden uitvoert heeft men het verkeersbord waarop de bloso-pijl hing gewoon op de grond gelegd ! Hier is het dus eventjes uitkijken welke richting te volgen! Voor de bikers die binnenkort nog eens deze tocht maken : gewoon het smalle stijgende wegje rechtdoor nemen!
Verder zijn er inderdaad véél slijkstroken wanneer het regenachtig weer is geweest ! Dat nemen we er met plezier wel bij ! De route is een 2-tal km's langer dan oorspronkelijk aangegeven.
Weldra probeer ik de blauwe + rode lus samen ! ( zaterdag wel met de MTB vanuit Puurs gekomen en terug !, goed voor een kleine 70 km's)
Van: Kevin Ingegeven op: 24-oct-2004 Gereden op: 23-oct-2004

Na het lezen van de vele positieve commenataren van deze route zijn mijn vriendin en ik de kleine route gaan rijden. Het had een aantal maal geregend de afgelopen dagen, waardoor het op sommige stukken vrij modderig was. Heel mooie, goed aangeduide route. Onderweg krijg je heel wat pareltjes natuur voorgeschoteld en mooie hoeves, maar helaas bestaat de route uitsluitend uit veldwegen en veel, heel veel asfalt. Geen enkel stukje bos of noemenswaardige beklimming te bespeuren. Op het einde van de rit stond de teller op 29.1km en gaf hij een stijging van 187m aan. De geoefende biker rijdt deze route makkelijk tegen 25km/h gemiddeld. Omwille van de vele asfaltstroken misschien volgende keer beter de koersfiets bovenhalen ;o)
Van: André Ingegeven op: 2-sep-2004 Gereden op: 31-aug-2004
Aanrader !!
Prachtig rit zeker na een dagje MTB in Profondeville. Goed om de benen los te werken. Goed aangegeven trip. Wel waar dat je op alle mogenlijke plekken de pijltjes moet zoeken maar zeker optijd terug te vinden. Heb het blauwe en rode parcour afgelegd en moet wel zeggen dat wanneer het geregend heeft het parcour wel zwaar kan tegenvallen. Verder prachtige omgeving zeker wanneer je een beetje rond u kijkt. Uitzicht over Brussel. Prachtige villa's, boerderijen en kastelen. De moeite waard om te rijden. Natuurlijk niet vergelijkbaar met MTB trips in Namen etc... Als je wilt klimmen weet je dat hier zeker niet de zelfde hellingen kan terug vinden als in de Ardennen. De Ardennen zijn ook nog eens verschillend als de Alpen...

André
Van: Bart Ingegeven op: 1-sep-2004 Gereden op: 18-aug-2004
Na een aantal dagen regen kreeg ik het schitterende idee deze route te rijden.Ben helemaal rechts van de blauwe route ingepikt op het parcours.
Het eerste wat ik te verwerken kreeg was een meer dan een kilometer lange modderstrook.De pedaals gingen af en toe lekker mee de modder in...
Daarna veel glibberige klei/leem gronden.
Allemaal loodzwaar dus... :)
Voor mensen die de route dus wat te veel geasfalteerd vonden en zo: rijdt de route na een paar dagen regen; je komt uitgeput terug aan.

1 klein minpunt: ik heb de 2 lussen aan elkaar gedaan en volgens mij ontbrak er een pijltje op de rode route na het onberijdbare stuk met netels (degenen die de route al gedaan hebben weten waarover ik het heb :) ). Af en toe ook onduidelijke bewijzering. De plaatjes hangen overal waar ze maar kunnen hangen. Ik ben van Gierle, tegen lille, en ga daar altijd de mtb-route van bloso rijden. Daar zijn echter alle pijltjes mooit op dezelfde paaltjes gezet en zijn er vaak herhalingen...

Maar toch: een pluim voor deze route!

mvg

Bart
Van: John Ingegeven op: 11-aug-2004 Gereden op: 8-aug-2004
Deze mtb-route verdiend een pluim, alles goed aangeduidt, mooie wegeltjes, hier moet je tenminste geen halsbrekende toeren uithalen om recht te blijven!De blauwe lus is een plezier om te rijden, en ook bijna de hele rode lus is prima! 1 minpunt; een stuk van de rode lus sla je beter over! Onbereidbaar, zekers na regenval, putten, stenen en gegarandeerd lek rijden of slag in het wiel! En daarbij ook veel brandnetels die over dat stuk hangen hier best niet met korte broek doorijden! Verder niks dan goeds over deze tocht. Mooi!!!
Van: Sven Ingegeven op: 6-aug-2004 Gereden op: 5-aug-2004
de volledige tocht gereden en dient gezged dat er effectief weinig technische stukken tussen zitten en dat er veel op asfalt wordt gereden. Niettegenstaande dient gezegd te worden dat er schitterende plaatskes worden aangedaan, wanneer men tevens deze tocht aflegd tegen een degelijke snelheid slaapt ge 's avonds ook goed zenne ! ... volgens mij zeker toffe rit maar inderdaad weinig halsbrekende toeren mogelijk ... toch aanrader ...
Van: sven Ingegeven op: 6-aug-2004 Gereden op: 5-aug-2004
wens nog even aan toe te voegen dat al de pijltjes nog aanwezig waren ... dat er af en toe eens eentje verdwijnt tussen de begroeiing ... das denk ik normaal he ...
Van: Dirk Deroover Ingegeven op: 1-aug-2004 Gereden op: 1-aug-2004
Vandaag de Miel Van Cauter MTB-route gereden.Een MTB-route kan men dit echter bezwaarlijk noemen, mits zeker 70% van de omloop uit geasfalteerde-weliswaar verkeersluwe-wegen bestaat.De overige 30% bestaat grotendeels uit goed berijdbare grind-of dolomiet wegen.Enkel een kleine 2 kilometer(groot geschat) bestaat uit single-track.De meest toffe stroken situeren zich iets voor halfweg de rode lus, bij het afslaan naar rechts aan het kerkje van Ossel, hier enkele klimmetjes en enkele leuke single-tracks.Bij lange regenperioden kan het er hier modderig bijliggen.De blauwe route biedt omzeggens geen enkele hindernis die naam waardig, enkel rustige fietspaadjes met mooie boerderijtjes, lommerijke dreven, grazende koeien, en wat er verder nog rest van het brabantse platteland.De Miel Van Cauter MTB-route -Meise is eerder een gezellige tocht om samen met de familie op een zonnige zomerdag te verkennen, eventueel met pick-nick erbij wordt het beslist een geslaagde dag. De mountainbiker, echter, zal hier zeker niet aan zijn trekken komen. Daar dit een nog vrij recente route is, zijn er volgens mij slechts twee pijltjes verdwenen.1 ter hoogte van de Breestraten(het pijltje bevestigd aan de telefoonpaal werd duidelijk afgebroken, hier nemen we rechts)en ook nog ééntje te Wolvertem ter hoogte van de brug over de A12.De kaart uitprinten en meenemen voor onderweg is dus beslist geen overbodige luxe.
Van: Steven Ingegeven op: 22-jul-2004 Gereden op: 22-jul-2004
Net de rode lus gereden. Veel leuke stukken in t begin maar later te veel asfalt.
Overigens ben ik in een of ander dorp, denk in Wolvertem, de weg compleet kwijtgeraakt wegens geen aanduiding meer...gewoon ineens geen pijlen meer te bekennen en uiteindelijk via de "nieuwelaan" terug naar Brussel geraakt. Echt een anti-climax voor een verder leuke rit en een tof (hoewel iets te braaf)parcours! Iemand dezelfde ervaring gehad?

Van: Herman Ingegeven op: 19-jul-2004 Gereden op: 11-jul-2004
Mooi traject met een optimale benutting van de schaarse hoeveelheid mtb-ingredienten in die streek. Zeker de rode lus is erg leuk. Bravo BLOSO!
Van: Koen Van Duyse Ingegeven op: 30-jun-2004 Gereden op: 30-jun-2004
Vandaag de route gereden met mijn dochter van 10, voor ons beiden de eerste kennismaking met Mtb . Geweldig meegevallen , alle pijltjes goed gezien en heel vriendelijke mensen onderweg.¨Parcours bood voor ons beginners ook meer dan genoeg klimwerk .
Doe zo voort , als alle routes zo zijn , dan kunnen wij wel eens verslaafd worden .
Van: Michel Van Riet Ingegeven op: 14-jun-2004 Gereden op: 12-jun-2004
Zaterdag nog eens de route in Wolvertem(Meise) gereden.
Op de blauwe route zijn de pijltjes op sommige plaatsen slecht zichtbaar (te hoog gras of zoals in vorige commentaar pijlen van richting verandert of achter geparkeerde auto's).
Eenmaal op de rode route geen enkel probleem meer gehad.
Ben vertrokken vanuit Buggenhout en dit is goed te doen,in Merchtem geraak je op het parcour en kan je er na ook weer af.
Tot terug in buggenhout heb je dan ca. 70 Km.
Van: Jespers Patrick Ingegeven op: 9-jun-2004 Gereden op: 9-jun-2004
Vandaag voor de 4 de keer de volledige route gereden.
Vind deze route een goede doordeweekse training.
Volgens mij heeft er nen plezanterik een pijltje van richting veranderd.
Ergens boven in Grimbergen staat er een pijl rechtdoor waar men vroeger links afmoet.
De pijl stuurt je recht in een maisveld en er zijn al verschillende sporen.
Deze weg loopt door dus rechtsomkeer maar.
Zoniet was alles in orde.
Groeten
Van: Mark De Vriendt Ingegeven op: 2-may-2004 Gereden op: 2-may-2004
Recente route, dus goed bewijzerd. Ondanks de wolkbreuken van vrijdag ligt het parcours er zondag droog bij, dus snelle route, ook al door het vele asfalt. Spijtig van dit grootste minpunt, want deze groene streek, zo vlakbij Brussel, kan zich meten met het Pajottenland. Je krijgt er superieure panoramazichten op Brussel bij. Weinig technisch, enkele klimmetjes. In Brussegem waan je je op de Boomgaardroute, tussen de appelbloesems. Mooi.
Van: Philip Rademakers Ingegeven op: 18-apr-2004 Gereden op: 16-apr-2004
Vandaag was mooi weer voorspeld en ik had aan mijn vrouw beloofd van samen de nieuwe BLOSO route van Wollvertem/Meise te fietsen. Enkele weken geleden hadden we al eens pijltjes gezien en de route proberen te volgen maar toen was de bepijling nog niet volledig geplaatst.

Vandaag wel dus en onder een stralende lentezon rijden we via het Tangebeekbos richting Grimbergen alwaar we inpikken op de blauwe route. Via een kasseistrook worden we het veld in gejaagden het is al direct duidelijk dat dit een vrij stoffige rit zal worden want alles ligt er kurkdroog bij na het mooie weer van de voorbije dagen. We volgen een verhakkelde veldweg tot nabij de Douwe Egberts koffie fabriek en steken de A12 over tot bij de plantentuin van Meise.

Het loopt dan een heel eind over de weg en we volgen een stukje van de Eddy Merckx route tot in Wolvertem waar we het informatiebord vinden op de splitsing van de rode en de blauwe route. We schakelen over op het rode gedeelte en rijden opnieuw over droge en stoffige veldwegen. Het is hier lichtjes glooiend en in de verte zie je de rand van Brussel stad en het Atomium.

De rode lus loopt over het grondgebied van Meise, Brussegem, Linthout, Lende om opnieuw in Wolvertem aan te sluiten op de blauwe route. Nabij Brussegem zijn er een aantal korte klimmetjes en een aantal leuke technische paadjes die kronkelen rond de VRT zendmast. Op de veldwegen is het vaak wel dokkeren want de meeste stukken zijn kapotgereden door landbouwvoertuigen. Met de fully is het dan ook net iets makkelijker om er hier wat tempo op na te houden.

Daar waar de rode route opnieuw aansluit op de blauwe is er een heel wat minder prettig stuk op een drukke baan over de A12. We fietsen wat door en gelukkig zitten we een kilometer verder alweer tussen de velden. Het gaat nu tegen de wind in naar St. Brixius Rode alwaar de route opnieuw even samen loopt met de Eddy Merckx route. We passeren ook vlak nabij het fietsenfabriekje van Eddy. Nog meer veldwegen brengen ons stilaan terug naar Grimbergen en voor we het goed beseffen zitten we al terug aan het vertrekpunt.

We volgen nog een aantal kleinere paadjes tussendoor en opnieuw via het Tangebeekbos staan we snel weer thuis.

Conclusie: In een streek waar sowieso niet veel te biken valt is BLOSO er toch in geslaagd om een vrij aantrekkelijke route uit te werken. Weliswaar is er vrij veel asfalt (ik schat zo'n 30%) maar er zijn toch een heel aantal leuke off-road stukjes in verwerkt. Als het geregend heeft is dit parcours wel gegarandeerd een modderpoel van begin tot einde.
Van: Van Crombruggen Frank Ingegeven op: 16-apr-2004 Gereden op: 15-apr-2004
MBK Route van 27 km getest (de blauwe). De eerste 7 km iets teveel asfaltweg, maar vervolgens best leuke verharde wegskes tussen de huizen door. De laatste 10km absoluut goed MBK terrein. De wegmarkeringen zijn duidelijk zichtbaar. Toch ontbreekt er op een 19 - tal kilometer ergens een wegmarkering in het veld.
Aan de organisators de eer om dit even na te gaan. Het moet ergens ter hoogte van onze nationale trots Eddy Merckx zijn. By the way " het is best cool dat het wegske van Miel Van Cauter vlak naast de hoeve van Eddy Merckx passeerd.
Het is een aanrader, en een prachtig initiatief van onze Gemeente Meise.

Greetz Frank

Van: jan nuyttens Ingegeven op: 14-apr-2004 Gereden op: 14-apr-2004
Gestart in Wolvertem op de blauwe route met de bedoeling een fotoreportage & verslag te maken. Het was mooi weer dus is het immer aangenaam fietsen op landelijke wegen en veldwegels. Maar een MTB-parkoers? NEEN, totaal gebuisd. Na te veel op de Eddy Merckx-route te hebben gefietst dankbaar overgesprongen op rood na een 22-tal km. Nu wordt het leuker, vooral de stukken GR en de paden in Brussegem (oa plaatselijke wandelingen). Na 45 km, iets voor het einde, teruggedraaid huiswaarts. Rood was beter, maar uitdagend is dit deel evenmin. Conclusie: enkel goed om te trainen op een half weg/half veldwegen parkoers. Pas op voor moddder na zware regenval.

Enkele foto's op http://www.users.skynet.be/vipersite/kalender of jannuyttens.fotopic.net
Van: Koen Ingegeven op: 13-apr-2004 Gereden op: 12-apr-2004
Op 12/04 hebben we de blauwe en rode route gereden van het nieuwe Bloso parcours in Wolvertem. De startplaats is volgens mij niet aan het Lathouwersstadion op de Veilinglaan, maar aan het andere voetbalplein in Wolvertem...
De blauwe route is meer een toeristische fietsroute, die je bij droog weer makkelijk met de gewone fiets kan rijden. Veel asfalt, soms kilometers aan een stuk...
De rode route is wel interessant, veel meer off-road met een aantal hellingen. De rode lus kon de volgens mij zwakke blauwe lus dus enigzins goedmaken.
Van: Christophe Windelen Ingegeven op: 11-apr-2004 Gereden op: 11-apr-2004
Vanmorgen de nieuwe bloso route eens uitgeprobeerd, de wegwijzering van het blauwe traject is uitstekend. Op enkele plaatsen staan er meerdere pijltjes als aanduiding. Het vertrek van het rode traject vonden we echter niet direct.
Dus het blauwe traject dan maar ... het begin loopt wat door de lokale straten en enkele veldweggetjes. Maar hoe verder op het traject hoe meer ups and downs. Onderandere een bergje bekleed mat kasseiën. Iets verder in de velden een heel mooi uitzicht op het atomium en het Brusselse.
De fietsersbrug over de A12 genomen, en via de Koniklijke plantentuin dan terug richting Meise - Wolvertel het vertrekpunt.

Een aanrader voor de gemiddeljde rijder, redelijk technisch en voldoende omhoog rijden. Heb wel de rode aansluiting onderweg gezien, maar wegens niet voldoende jus in de benen toch maar niet gedaan.