logo  
AarschotAarschot (Demerlandroute)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Stedelijke sporthal Demervallei 8, 3200 Aarschot  016/56.20.15

Lussen
rood groen blauw
22 km (270 hm)GDBKMLGPX 24 km 18 km
Mogelijke combinatie(s) van lussen
rood+groen groen+blauw rood+blauw rood+blauw+groen
45 km 36 km 38 km 56 km

Informatie
Sportdienst , Aarschot Tel: 016/56.20.15 Email:sportdienst.aarschot@skynet.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Stedelijke sporthal ja ja ja ja ja
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Ronald Ingegeven op: 1-apr-2018 Gereden op: 1-apr-2018
Vandaag vroeg met de wagen vertrokken naar Aarschot om eens van het Hageland te genieten. Vanaf de autostrade heb ik al vaak met bewondering naar de glooiende landschappen gekeken. Vandaag was de dag: ik zou de blauwe en misschien de groene route fietsen! Maar wat een saaie route!!! Het overgrote deel is met een gewone stadsfiets
prima te doen. De volgende keer ons bomma meenemen op een elektrische fiets? Ze hoeft maar twee keer af te stappen. Verder heb ik niet een bos doorkruist. Ik ga het in de buuurt van Scherpenheuvel nog eens proberen. Maar de routes rond Aarschot hou ik voor bekeken. Of kan iemand mij op een andere gedachte brengen?
Van: Pieter Ingegeven op: 18-aug-2016 Gereden op: 17-aug-2016
Gisteren de drie lussen gereden, leuke parcours dat hier en daar wel een opfrisbeurt kan gebruiken

- pijltjes niet altijd even duidelijk of er stonden er geen
- overwoekering van struiken/netels
- aan het vertrek van de blauwe lus ligt al enkele weken een omgevallen boom die de doorgang verspert

Had in totaal 54km en 430Hm
Voor diegene die de streek hier kennen weten dat er vele leukere lussen zijn buiten deze bloso routes ;-)
Van: Wouter Ingegeven op: 16-may-2016 Gereden op: 15-may-2016
Rood-Blauw-Groen gefietst voor een totaal van 59 km en 600 hm.

Parcours gaat door een mooie, overwegend vlakke omgeving met enkele korte steile klimmen en idem afdalingen.
Dit is vooral een snelle route maar toch denk ik dat elke MTB'er hier kan genieten, de enkele technische stukken vormen een mooie uitdaging voor beginnende bikers en houd het serieus voor de meer ervaren bikers.

Pijltjes zijn er wel maar op sommige plaatsen zijn ze gewoon niet meer zichtbaar owv grasgroei. Op vele plaatsen zijn ze ook totaal afgebleekt.
We hadden de gps-track afgehaald dus dat was geen probleem maar dit zou echt wel eens mogen aangepakt worden door de parcours verantwoordelijke!
Van: Veke Ingegeven op: 10-apr-2016 Gereden op: 10-apr-2016
Vandaag de RODE en BLAUWE lus gereden. Aarschot blijft een mooi parcour maar spijtig genoeg zijn de bordjes dringend aan vervanging toe:
- bordjes afgebleekt
- bordjes ontbreken of staan op een plaats waar je het niet ziet. Op de rode lus bv vlak voor de aansluiting met blauw heb je in het bos een wirwar van leuke single tracks maar weet je niet hoe je moet rijden.
- op de blauwe lus heb je na een klim langs autostrade een pittige afdaling. Deze afdaling kon ik vroeger in volle snelheid nemen. Nu ging ik bijna over kop. Sporen zijn zeer slecht.
Ik weet dat het offroad rijden is en dat je er zulke paden moet bijnemen maar veiligheid primeert. Slijk, boomwortels tijdens een klim,... Zijn dingen die erbij horen.

Als er een parcourmeester is , misschien hele route eens onder handen nemen en bordjes volledig terug plaatsen.
Van: Patrick Ingegeven op: 19-jun-2015 Gereden op: 19-jun-2015
Vandaag met mijn bike kameraad de 3 Aarschot lussen aaneen gereden: groen => blauw => rood. Afgeklokt op ca 64 km. Het klopt dat de pijltjes vaak verborgen zitten achter het struikgewas maar over het algemeen vind je die altijd terug, soms na even terugrijden bij twijfel. De route heeft net iets te veel asfaltstroken op groen & blauw maar die vonden we al bij al nog OK want soms pittig bergop.Met meer tijd hadden we nog de aansluiting met Rotselaar willen doen maar dat is dan voor een volgende keer. Wie s'morgens begint met groen & blauw kan op de middag op de markt van Aarschot terecht voor een bord pasta en na de koffie de iets uitdagender tracks van de rode route aanvatten. Dit bleek een prima plan. Bedank BLOSO & Aarschot voor deze mooie tocht.
Van: Lee Ingegeven op: 30-mar-2014 Gereden op: 30-mar-2014
Vandaag de groene en aansluitend de blauwe route gereden. Mijn bevindingen:
- Groene route: Mooie omgeving en best aangenaam in't zonneke vandaag, maar een beetje aan de saaie kant wat het mountainbiken betreft. Enkel op het einde een leuke afdaling via een smal padje tussen wei en haag. We zijn even om gereden om deze nog eens de doen ;-)
- Blauwe route: Deze krijgt van mij de voorkeur over de groene, meer klimmen en dalen, meer mbt-gevoel. Deze kom ik nog eens terug doen, volgende keer in combinatie met de rode route.

Grtz,

Lee
Van: Thomas Ingegeven op: 31-oct-2013 Gereden op: 31-oct-2013
Vandaag de rode lus in Aarschot gereden met mijn vader.
Mooie route met af en toe pittige klimmetjes en snelle afdalingen. De bewegwijzering is over het algemeen goed op enkele dingen na zoals bv. aan een kruispunt moest je oversteken, maar dit stond niet goed aangeduid, gevolg: 4km verkeerd gereden :s.
Wat wel heel gevaarlijk is en waar je zeer goed moet opletten is dat als je beneden bent bij enkele afdalingen er plots een grote baan je pad kruist! De bordjes zouden echt wat vroeger moeten staan en op zijn minst een bordje er bij met: GEVAAR! of zoiets.
Maar voor de rest is dit een heel goede route om eventueel te trainen, de verhouding road/off-road was ook niet bepaald slecht, de meeste steilere klimmetjes waren wel op het asfalt, en ook leuke singletracks zeker op het einde een meter of 15 boven de weg :p
Zeker een aanrader voor de meer ervaren mountainbiker!
Van: Kenneth De Decker Ingegeven op: 12-aug-2013 Gereden op: 10-aug-2013
Afgelopen zaterdag de rode en blauwe toer gedaan: de omgeving, hoogteverschil en technische klimmen zijn zeer uitdagend. Enig minpunt: sommige pijltjes die helemaal verkleurd zijn/weggestopt in het groen of zelfs wat gedraad zijn.

Sommige stukken mogen wel een snoeibeurt krijgen :-)

Zeker een aanrader, smeer de beentjes wel in, rood + blauw = 40 km = stevig :-)
Van: Sofie Ingegeven op: 7-oct-2012 Gereden op: 8-oct-2012
Gisteren de blauwe lus gemaakt. Hier en daar toch behoorlijk opletten dat je pijltjes niet overslaat.
Rond nummer 45/46 is het even zoeken. De weg gaat daar tussen de huizen naar boven. Blauw pijlje is slecht zichtbaar.
Van: Mette Ingegeven op: 4-oct-2012 Gereden op: 3-oct-2012
Gisteren ook de groene route gereden. Het was inderdaad wat zoeken, wij zijn dan maar aan de nieuwe brug 'Demersprong' gestart richting Langdorp. De site vermeldde dat 77% onverhard is... Ik denk dat het eerder omgekeerd is. Het is maar hoe je het bekijkt, maar langs de Demer is het m.i. ook heel de tijd al verhard. Ook de eerste stukken door het bos voel je dat de ondergrond ooit verhard geweest is met een soort steenslag en/of asfaltlaag.
Voor beginners is het idd op sommige stukken een beetje 'ongezellig' dat men op een single track zit met prikkeldraad vlak naast.
Wij zijn het spoor kwijt geraakt nadat we na een mooie afdaling tussen 2 huizen terug in het centrum van Langdorp uitkwamen en links werden gestuurd. We zijn dan maar teruggekeerd naar de Demer om daar het traject af te werken.
Van: Helga Ingegeven op: 14-jul-2012 Gereden op: 13-jul-2012
Gisteren de groene lus gereden. De start vonden we moeilijk aangegeven, want bleek langs achteraan op de parking te zijn ipv vooraan naar waar de eerste wegwijzer stond.
De pijlen waren in het begin genummerd, meer naar het einde toe stopte de nummering.
In wat wij als laatste bos gedaan hebben was een zeer dicht begroeid padje met vele kleine doornstruikjes langs de twee kanten en langs een kant een weide met prikkeldraad en draad onder spanning. Gelukkig had ik een lange broek aan want aan het eind van dit weggetje stond ook nog eens een vuurdoren. Volgens mij een stuk dat de kenners van dit parcours overslaan.
Hier even achter ontbrak (?) de bewegwijzering en kwamen we opeens terug bij paaltje 21 en 22 uit, dan maar teruggedraaid en de Garmin gevolgd, want we hadden ondertussen al bijna 30 km ipv de aangegeven kms. Toen we uiteindelijk terug in de Demervallei kwamen stond er 34 km op onze teller. Hoog tijd dus dat de paaltjes vooral naar het einde toe eens grondig worden nagekeken.
Van: PatBXL Ingegeven op: 13-nov-2011 Gereden op: 13-nov-2011
Rode Route Aarschot

GPS Kit met GPX file geladen en vertrokken

Leuk 2* bloso parcours met redelijk wat boswegen, kleine single track stukken en enkele klimmetjes. Misschien wat kort, maar je kan desgewensd aansluiten op blauw/groen. Bewijzering was voorbeeldig, enkel goed opletten bij kruising parcours Rotselaar.

Wel spijtig dat je 's zondags niet aan de 'kuis'faciliteiten kan.

Al bij al een erg afwisseld parcours, dat mss wel iets uitdagender mocht zijn; mr. zal zeker nog terugkomen.

Gr. Pat.
Van: Sari Indrawati Swinnen Ingegeven op: 2-nov-2011 Gereden op: 28-oct-2011
Ik heb m'n nieuwe bikemakker uit Blankenberge eens de streek van Aarschot laten verkennen. Voor hem totaal onbekend terrein en absoluut niet de laatste keer geweest.
We hadden de intentie de drie lussen uit te rijden maar vermits het al 16.00u was...
Zoals naar mijn gewoonte startten we met de minst aangename route, de rode. De eerste honderd meters stuurde de omloop je door de bebouwde kom. Op die manier heeft m'n maatje ook meteen kennisgemaakt van de stad Aarschot ;-)
Dat duurde en duurde eer we eindelijk de stad verlieten, werken aan de gang, winkelende mensen,ronddolende schooljong... alles wat je in een stad kan tegenkomen.
Dat ellenlang stuk langs de Demer zou kunnen verbeterd worden. Na kilometers op vlak gereden te hebben stuurde de route je links aan het Postiljon Hotel een wegeltje in. Een heel eindje kabbelde dat wegeltje je de bossen in en was het vrij plezierig biken maar wat er dan volgde. Oei,over een heel saai fietspad langs de hoofdbaan,verderop een baan rechts omhoog op asfalt nog wel.Eens boven werd het parcours misschien een beetje boeiend in de streek van Gelrode, er kwam wat meer afwisseling aan te pas en de passage door dat één bos. Over het algemeen heeft de rode route veel asfaltwegen die er gerust kunnen uitgelaten worden naar mijn gevoel.
De blauwe route zwierde ons al meteen een stevige technische klim op, deze was zowat het hoogtepunt van de blauwe lus. De rest van het parcours heeft niks moeilijkheid en zeer brede veldwegen. Ergens over de hoofdbaan op grondgebied Rillaar kregen we nog een laatste helling cadeau. Deze was wel pittig.
Een 5 tal kilometer verderop sloten we aan met de groene lus. Deze route leidde ons door de bossen van Langdorp. Daar lang het accent meer op singletracks viel me op.
Snel slingeren doorheen de tracks konden we al niet meer veroorloven. Het was rapper donker dan we dachten,even later spraken we onze fietslichtjes aan.
Allez, dat maakte niet veel uit want we verloren de ene pijl na de andere uit het oog. Dat was meer getaffel dan wat anders. Van zodra we ergens konden aanpikken op de baan, bevonden we ons al in Aarschot. Zo namen we de gewone weg terug, toch 54 km op onze kilometerteller vastgesteld.


Van: Ivo Bastiaansen Ingegeven op: 5-aug-2011 Gereden op: 5-aug-2011
Vanochtend vanuit Testelt eerste de Groene route gereden en vervolgens de blauwe. Als je vanuit de groene route de steile afdaling naar Langdorp rijdt, ontbreekt beneden een richtingaanwijzer. Je moet vrijwel rechtdoor de hoofdweg oversteken. Sowieso als je de eerste keer rijdt kun je niet helemaal vol omdat je op richtingaanwijzers moet letten. Ze staan niet zo dicht op elkaar als die rond Eindhout en Averbode.

Ik heb het gevoel dat er nog veel meer onverharde wegen en paden opgenomen zouden kunnen worden, maar ik vond de route en landschap prachtig. Zo nam ik een route rond de dode Demer arm bij Aarschot om niet twee keer hetzelfde pad te hoeven nemen. Die klim in het begin van de blauwe viel mee hoor,..
Ivo
Van: Sven Ingegeven op: 2-mar-2011 Gereden op: 25-feb-2011
Rode Route Aarschot gereden
Leuk parcour met enkele leuke klimmetjes mish iets te weinig off road mr kan er zeker door!
Bewijzering quasi perfect, soms alleen goed opletten en niet te snel loosgehen -)

Volgende week groen + blauw eens uittesten
Van: Peter Vdl Ingegeven op: 23-jul-2010 Gereden op: 23-jul-2010
Net de rode lus van Aarschot gereden. Moet toch ergens (in Gelrode) de mist ingegaan zijn, want ik kwam op 35km uit ipv op 22km :-)

Kan het zijn dat er in Gelrode een andere rode lus passeert?

Vrij mooi parcours. Alleen iets teveel op de baan, vooral bij de steilste afdalingen.
Van: peter Ingegeven op: 18-jun-2010 Gereden op: 17-jun-2010
gisteren de blauwe lus gereden ,is een beetje tricky als je start en nog niet op gewarmd bent en dan de klim moet doen in het bos verbrand je helemaal .voor de rest is de blauwe lus wel mooi veel paaltjes alhoewel er héél af en toe precies één ontbreekt en je een klim moet doen tussen huizen en waarvan je lang denkt zit ik wel goed of niet tot je boven komt en daar terug een paaltje ziet .denk dat er onderaan de aardbeien serre één weg is .maar voor de rest prima hoor we komen zeker terug om de rode lus te doen .bedankt aan de organisatie ciao
Van: Bart Ingegeven op: 11-apr-2010 Gereden op: 11-apr-2010
Blauwe route gereden, een korte die begint met een nijdig klimmetje in het bos. Redelijk wat over gewone baan, maar af en toe mooie stukken tussen de velden, met knappe vergezichten. Niet erg zwaar.
Eén van de weinige keren dat ik een route volg waarbij alle pijltjes staan waar ze moeten staan. Mag ook eens worden gezegd.
Van: elly Ingegeven op: 28-feb-2010 Gereden op: 27-feb-2010
gisteren de blauwe route in Aarschot gereden.
jammer genoeg lagen er op bepaalde plaatsen de pijltjes op de grond waardoor je moest gokken, hoe je moest verder rijden.
Het laatste stuk langs de demer vond ik wat eentonig, maar voor de rest een heel leuk parcour om te rijden
Van: stijn Ingegeven op: 16-oct-2009 Gereden op: 16-oct-2009
vandaag blauwe route gedaan
mooie route met wat beklimmingen en single tracks
had geen probleem met de pijltjes

maandag de groene lus gedaan
hier stonden de pijltjes iets minder duidelijk
vond de blauwe kanpper als de groene

de rode lus heeft een paar technische stukken die redelijk spectaculair zijn

adios amigos
Van: Philip Ingegeven op: 18-aug-2009 Gereden op: 14-aug-2009
Met mijn broer de blauwe route gereden, deze begint met een pittige klim! Je bent hier in het Hageland en dat voel je. Mooie route met een toffe afdaling ongeveer in de helft. Hier en daar een mooie single track, afgewisseld met recuperatie-stroken.
De bordjes staan soms wel wat ongelukkig en dikwijls onmiddellijk voor de afslag. We hebben heel de route kunnen rijden, maar hebben er wel 3 kilometer extra over gedaan.
Al bij al een mooie route in een fantastische omgeving met prachtige vergezichten.
Hier kom ik zeker terug.
Van: wout Ingegeven op: 23-may-2009 Gereden op: 23-may-2009
Vandaag met ons drieën de toer gereden. We hebben de blauwe en groene route gedaan. Pittig tochtje dat al zeer snel de benen test met de eerste helling. We hebben een paar keer moeten zoeken naar de pijltjes, maar daarbuiten was het een zeer leuke MTB- tocht. Toch wel een aanrader als je eens wat hoogtemeters wil verzamelen (zeker in het eerste deel) We komen nog eens terug voor de grotere toerencombinatie.
Van: Jan Ingegeven op: 12-apr-2009 Gereden op: 11-apr-2009
Gisteren op 11 april 2009 de rode en de blauwe lus gedaan te Aarschot.

Begonnen met de rode lus (Aarschot-Gelrode) en dit is echt wel een aanrader. In het begin redelijk wat asfalt (stadsgedeelte) gevolgd door vlakke wegen langs de Demer. In het tweede gedeelte begint de pret en kom je prachtige en soms pittige single-tracks in het bos tegen. Het stukje in het Kloesebos te Gelrode is gewoon zalig om te rijden.

Daarna de blauwe lus erbij genomen (Aarschot-Rillaar). Persoonlijk vond ik deze lus iets minder mooi, maar al bij al viel dit goed mee. Hier is vooral het eerste gedeelte het meest uitdagend en het bosrijkst. Op één plaats even moeten zoeken hoe de route verliep: "Je rijdt op een gegeven moment lang een wegje naast de autostrade in Rillaar, waar je rechts omhoog het bos indraait (naast appelboomgaard). Eens in het bos moet je de EERSTE LINKS nemen. Ofwel een van de volgende kruispuntjes links en later naar beneden. Rij hier gewoon niet rechtdoor (doodlopend) of rechts (terug richting autostrade)."

Afgezien van dit kleine euvel was de bewegwijzering TOP.

Proficiat Aarschot!
Van: Patrick Van Hoof Ingegeven op: 22-mar-2009 Gereden op: 15-mar-2009
vandaag in Aarschot gaan rijden eerst de groene en dan de blauwe, wederom was deze tour prima gepijld. Niet moeten zoeken, gewoon lekker blijven rijden. De groene was naar mening leuker, meer afwisseling, de blauwe was leuk in het begin, lekkere klim in het begin, maar wat plat op het laatste. Maar als je dit weet kun je hiermee rekening houden.
Porifciat aan het sportbestuur van Aarschot.
Van: Dirk Ingegeven op: 30-dec-2008 Gereden op: 30-dec-2008
Ondanks SMOG-alarm vandaag vrieskou getrotseerd om de 3 lussen te rijden. Volgorde: rood-blauw-groen. Start: 14 u - terug 17 u. ('t werd al donker).
Rood: leuke wegjes zonder overdreven stijle klimmen. Blauw idem dito. Konijnenberg in Rillaar, gekend van de korte steile klimmetjes tijdens de plaatselijke toertocht, zit er spijtig genoeg niet bij op de blauwe lus. Groene lus laat de mooie talrijke wegjes (lees: singletracks) van Landorp links liggen. Vooral snelle harde wegen, afwisselend door het bos. Toch wel leuk om te rijden !
Samengevat: tof parcours, goed voor zo'n 3 uur fietsplezier. Ideaal trainingparcours met enkele leuke klimmetjes. Voor meer klimwerk verwijs ik naar Bloso parcours Holsbeek.
Van: Koen Ingegeven op: 4-dec-2008 Gereden op: 4-dec-2008
We hebben vandaag met twee de groen en de blauwe route gereden. Beide routes lagen er slijkerig bij. Groen was eenvoudig, blauw al wat beter. We hebben onderweg regelmatig witte pijlen gezien op een grijze achtergrond, op de bomen gespoten. Deze kwamen steeds terug op de route maar gingen veel meer langs single tracks. Heeft er iemand info over deze pijlen?
Van: Frederic Ingegeven op: 4-aug-2008 Gereden op: 3-aug-2008
Gisteren met de Koen Aarschot gedaan, en de Koen had "super-benen". (verkondigde hij zelf aan de start!). Mmm...
Wegens tijdsgebrek enkel voor rood gekozen (alhoewel we bij de splitsing met blauw nog even getwijfeld hebben).
Dit was de eerste keer, maar zeker niet de laatste! Heel leuk parcours, perfect bewegwijzerd, en zelfs na de regenval van de laatste tijd lag het er erg goed berijdbaar bij. Enkel in de bossen was hier en daar modder te bespeuren. En dan nog...
Het parcours gaat ook constant op en neer, zonder al te zwaar te zijn. Ideaal trainingsparcours.
Als ik dan toch een minpuntje moet aanhalen: wat meer off-road afdalingen waren tof geweest, dat gebeurt nu misschien een beetje teveel op de baan.
Neemt echter niet weg dat ik hier mijn nieuw "huis-parcours" van maak. Hebben ons kostelijk geamuseerd!
Van: sam Ingegeven op: 12-may-2008 Gereden op: 12-may-2008
De groene en blauwe route gereden. Groen is wel vlak, te rijden met een deftige stadsfiets, maar wel aangenaam om de conditie op pijl te houden. In de 70% off-road zogezegd maar dat is zoals hier al vermeld wel met een korrel zout te nemen.
Blauw is wel interesant, ook niet te zwaar maar met enkele leuke klimmetjes. Op een paar single track stroken is het wel eens nodig om de begroeing bij te snoeien, je bent dan echt in de rimboe aan het fietsen.

Beide leuk om met de vriendin te doen tegen een stevig tempo.
Van: Jeroen Ingegeven op: 17-feb-2008 Gereden op: 17-feb-2008
Gisteren de 3 lussen gereden, schitterend weer voor deze erg mooie omgeving. leuke klimmetjes, zoveel had ik niet verwacht voor Aarschot. Zeker voor herhaling vatbaar.

Route was goed aangegeven, paar keer verkeerd gereden, maar dat lag dan enkel aan mijzelf, en niet aan de bewegwijzering.

Ondergrond lag er meestal goed bij, weinig modder maar soms wel glad door ontdooide toplaag op bevroren ondergrond...

zeker voor herhaling vatbaar
Van: joachim Ingegeven op: 18-nov-2007 Gereden op: 15-jun-2007
prachtige routes, alleen dat er soms wel veel over asfalt gereden wordt.
ik ben nog maar 14 jaar maar kan al aardig uit te voeten met mijn prachtige (en door mijzelf afgestelde) mtb. iedereen die van mountainbiken houdt: ZEKER DOEN

grtz
Van: ronny Ingegeven op: 24-aug-2007 Gereden op: 23-aug-2007
gisteren de rode en blauwe lus gereden en de bewijzering viel me heel veel mee maar vond de rest niet zo spectaculair eigenlijk veel asfalt. èèn van deze dagen ga ik nog eens terug om alle 3 de lussen te doen want daar had ik geen tijd voor gisteren.
Van: Bart Ingegeven op: 21-jul-2007 Gereden op: 21-jul-2007
Heb vandaag de rode toer ook gereden. Het pijltje aan de kerk (5 meter na het kerkhof waar staat dat je rechtsaf moet) dat rechtdoor wijst is een beetje losgekomen en daarom gekanteld. Het is hier dus rechtsaf.

Voor de rest schone tocht. Af en toe es een pijltje gemist maar eerder uit onoplettendheid.

Grtz!
Van: david Ingegeven op: 15-jul-2007 Gereden op: 15-jul-2007
Net terug van de rode lus in Aarschot. Toffe route maar toch wel een pijltje gemist (pijltje stond aan de overkant van de weg net aan de brug met de E-314 ergens tss VEEL groen) waardoor ik zonder het te beseffen op de route van Rillaar/Rotselaar ben geraakt. Gelukkige ben ik nog 3 bikers tegen gekomen die ook verloren gereden waren op de rode lus en hebben we na enig zoek werk toch de juiste pijl gevonden. Misschien een idee voor de mensen van Bloso dat ze op de pijltje ook de route naam bij zetten! Want op de rode lus kom je op een bepaald ogen blik aan een kerk waar een rode pijl staat om rechts over het kerkhof te rijden, maar 5 m verder staat ook een rode pijl om rechtdoor te gaan richting Moeder Meule. Niet echt logisch
Van: dave Ingegeven op: 13-jul-2007 Gereden op: 13-jul-2007
vandaag de groene lus gereden de eerste 5km zijn erg saai.
vanaf de bosberg begint het te beteren maar technisch niet al te zwaar.
wel leuk dat er veel offroad is,ik wilde nog de blauwe lus bijnemen maar wegens tijd gebrek heb ik het maar groen gehouden,volgende week ga ik zeker terug voor blauw/groen te rijden.
bepijling was zeer goed.
Van: Clovis Ingegeven op: 24-jun-2007 Gereden op: 23-jun-2007
Gisteren heb ik de groene lus gereden met mijn klasgenoten.
Ondanks de regen lag het parcours er behoorlijk bij. Het is alvast een "tof parcours" (enkele klimmetjes, een viriele afdaling, ...), met niet al te veel asfalt en beton. Ook beginners kunnen genieten van de groene lus.
We zijn wel enkele keren verloren gereden, maar dit lag waarschijnlijk meer aan ons dan aan het ontbreken van pijltjes. Deze omwegen hebben ons alvast toegelaten om het bos te verkennen.
Wie deze route wil testen kan steeds een MTB huren bij de Vzw Velo, naast het station van Aarschot.
Van: dave Ingegeven op: 26-may-2007 Gereden op: 25-may-2007
is deze route een aanrader voor de beginnende mtb ker
Van: Tom Ingegeven op: 8-may-2007 Gereden op: 5-may-2007
Zaterdag rode lus gereden.
Na deze al een paar keer gereden te hebben, heb ik toch een opmerking omtrent honden op de route. Aan Moeder Meule, boven op de helling, stonden 3 jack russels me op te wachten en ze waren niet echt gelukkig met mijn komst... Vorige keren stond er een Bouvier...
Dus een beetje oppassen daar.

Groetjes,
Tom
Van: daniel Ingegeven op: 12-apr-2007 Gereden op: 12-apr-2007
van de toer gedaan groene lus is ok
voor de rest vindt ik er niks aan te veel asfalt en een groot stuk in bos waar moeras is waar je niet kan rijden neen voor mij is aarschot een slechte mtb route dat ze is een voorbeelt nemen aan holsbeek dat is pas een mtb route
Van: maarten Ingegeven op: 10-apr-2007 Gereden op: 9-apr-2007
Maandag nog eens geprofiteerd van t goe weer en afgezakt naar Aarschot.

Eerst begonnen met de rode route, echt een fantastische route, heel leuk, veel afwisseling en een zeer mooi landschap.
Veel single-tracks en toffe klimmetjes en afdalingen. Kortom alles wat je nodig hebt...

Nadien de groene route gedaan, er stond bij dat dit 74% off-road was, dit was idd zo maar HOE? off-road aangelegde wegen... Verder slecht en saai, sommige momenten rij je op een brede onverharde weg door het bos terwijl je naast je allemaal kleine single-tracks ziet liggen in de bossen !!?? Waarom niet deze benutten???
Omdat het zo saai was dan maar zelf zo'n bos ingedraaid en onze weg zelf gezocht en toen werd het pas interessant..
Dus ik denk dat ze van de groene route iets veel beter kunnen maken, hopen dat ze dit lezen en dat dan ook effectief doen.

Al bij al toch een aangename dag gehad, 50km gereden en lekker gegeten aan "miemeule".
Van: Pietro Ingegeven op: 9-apr-2007 Gereden op: 9-apr-2007
Vandaag de blauwe en de groene lus gereden. Alles ligt er droog bij, zodat ik dit parcours supersnel kon afrijden. Alles is goed aangeduid en al bij al relatief veel off-road. Enkel oppassen van slenterende oudjes na de wijngaardberg als je er aan 35 km/u voorbij vlamt :)
Van: Hans Ingegeven op: 14-mar-2007 Gereden op: 10-mar-2007
Afgelopen zaterdag de blauwe en rode lus gereden. Ondanks het schitterende zonnetje en het aangename gezelschap, lag het parcours er op bepaalde stukken zeer modderig en moeilijk berijdbaar bij. Maar het blijft een prachtig uitgetekend parcours.
Voor de tocht had ik een mountainbike gehuurd bij de vzw Velo, gelegen aan het station van Aarschot. Meer info over het huren van MTB's bij de vzw Velo vind je terug op http://www.kuleuven.be/velo/aarschot/index.htm. Misschien kan deze link vermeld worden onder 'extra informatie' bij het MTB-parcours van Aarschot.
Voor groepen is er de mogelijkheid om MTB's te huren bij de vzw Velo en gebruikt te maken van de kleedkamers van de sporthal (stad Aarschot). Onze groep gaat deze formule binnen enkele weken eens uitproberen...
Van: Wes Ingegeven op: 11-mar-2007 Gereden op: 11-mar-2007
Vandaag de blauwe lus gereden, ben op het parcours gegaan op de grens van Messelbroek met Rillaar. Na de eerste klim, boven op de Konijnenberg de blubber ingedoken! Als je trappers en dus ook je voeten mee door de modder beginnen ploeteren dan is de keuze tussen afstappen en vallen rap gemaakt! ;-) Op het stuk tussen de Biezenhuiskes en de E314 (net voor het K.U. Leuven Tuinteeltcentrum) was een pijl verdwenen. Van een buurtbewoner kwam ik te weten dat de plaatselijke boer het niet zo begrepen heeft op MTB en al eens een pijl doet verdwijnen. Over het algemeen lag het parcours er goed berijdbaar bij (uitgezonderd de Konijnenberg). Alleen spijtig dat de organisatoren van wandelingen ook de Bloso-routes ontdekt hebben want ik heb voor 75% van de rit door de wandelaars moeten laveren... en die zijn lang niet allemaal zo hoffelijk dat ze aan de kant gaan, integendeel! Heb de nodige verwijten mogen slikken, spijtig... :-(
Van: Beire Kassaa Ingegeven op: 1-dec-2006 Gereden op: 24-nov-2006
Vrijdagnamiddag 24 november heb ik de rode lus gereden. Ondanks de regen van de voorbije weken, lag het parcours er nog goed berijdbaar bij. Het is een afwisslend parcours en er zitten enkele plezante klimmetjes is waar je tussen de ijzerzandsteenbrokken moet laveren.
De bewegwijzering was overal in orde. Proficiat aan de organisatie.
Van: freeke Ingegeven op: 20-nov-2006 Gereden op: 19-nov-2006
Aanvankelijk waren we van plan om de blauw-groene te rijden maar door onoplettendheid van ons op rood vertrokken en gebleven, nadien bekeken niet zo erg omdat een van ons drie zich niet zo fit voelde en steeds last had van zijn ademhaling,daarom op een laag tempo enkel rood gereden omdat we van het principe "samen uit samen thuis "zijn.Maar al bij al toch genoten van de mooie route en we gaan hem zeker eens helemaal proberen als iedereen zich it voelt .
Overigens niks op de bepeiling aan te merken gehad.
Van: Tom Bertens Ingegeven op: 10-oct-2006 Gereden op: 9-oct-2006
Nogmaals te Aarschot groene en blauwe lus gevolgd. Bij de blauwe is er wel degelijk een fout geslopen in de omloop. Wanneer je op een klein kruispunt komt waar een wegwijzer staat voor fietsroute 6, dien je deze even te volgen en het kruispuntje over te steken. De blauwe signalisatie geeft aan dat je rechts moet maar hierdoor mis je een stuk van het oorspronkelijke circuit. Ter hoogte van de Molenstraat dien je dan vervolgens rechts het veld in te duiken. Ook hier staat geen aanduiding, na het veld staat deze er weer wel. Vermoedelijk zijn er enige landbouwers die het niet eens zijn met deze keuze om over hun akkers te rijden.
Van: Vic Lemmens Ingegeven op: 9-aug-2006 Gereden op: 9-aug-2006
De combinatie van de drie lussen gereden: rood -> blauw -> groen

Rood aanvankelijk vrij veel asfalt, maar overigens mooie tocht. Blauw sluit duidelijk aan (op een leuk stuk trouwens, met een toffe singletrack en een mooi klimmeke). Waarom een gedeelte door de woonwijken moet gaan is me een raadsel. Welke MTBker heeft daar wat aan. Groen is inderdaad het minst uitdagend, maar ik vond het al bij al nog plezant rijden.

Een minpunt is de afpeiling. Wanneer gaat BLOSO toch eens een vorming organiseren voor vele verantwoordelijke van deze routes. Toch is het niet moeilijk: een pijltje voor de actie en een pijltje na de actie. Op stroken van meer dan 400 m zonder actie een pijltje naar boven plaatsen om de 200 m. Zondag jl. had de jeugdbeweging van Loonbeek(Huldenberg) dit perfect gedaan terwijl het hun tweede jaartoer was.
Van: Tom Bertens Ingegeven op: 23-jun-2006 Gereden op: 22-jun-2006
Gestart met de groene route te Aarschot aan het stedelijk zwembad richting Langdorp: dit is een mooie route met weinig weg. Een pijl ontbrak voor een café/duivenlokaal aan een kruispunt, dan ben je te ver gereden.
Je moet voordien links afslaan in een smallere straat. Overige groene pijlen nog aanwezig. Nog een opmerking: waarom er eerst door het centrum van Aarschot moet worden gereden is mij een raadsel.
Daarna de blauwe route gekozen, start eveneens aan het stedelijk zwembad nu richting Rillaar: deze rit bevat wat meer klimwerk dan de groene, eveneens een mooie route maar met 2 verdwenen pijlen minder goed terug te vinden. De eerste pijl
die weg gehaald is moest naar rechts wijzen in een veld dat omhoog loopt. Als herkenningpunt verder is er een T-punt waar je rechtdoor of naar links kan via de normale autoweg. De tweede pijl is blijkbaar verplaatst maar staat er nog wel, alleen geeft deze een verkeerde aanduiding. Je komt van een veld en fietst in de richting van een autoweg. Ga links naar Rillaar
centrum (kerktoren is een goed referentiepunt). Het einde is hetzelfde als de groene route. Momenteel ook weinig modder aanwezig op beide ritten.
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 1-apr-2006 Gereden op: 1-apr-2006
Ondanks de "slechte weer" aankondiging toch maar de fiets op de trekhaak en naar Aarschot. Gekozen voor de rode route, wel ja.. we kennen de streek daar .. na Rotselaar, Tielt, Overijse krijg je een soort deja-vue. De routes trekken zowaar op mekaar. Deze was technisch niet zo moeilijk, door de modder momenteel wel meer vermoeiend, ik vermoed in de zomer hier wel een tandje of 2 bij te kunnen steken.
Pluspunt: Uitstekende bewegwijzering, zag via mijn Gps dat meermaals de route van Rotselaar werd gebruikt. Geen probleem trouwens, waar nodig staat onderaan het pijltje vermeld over welke route dat het gaat. Zonder missing terug in Aarschot geraakt en onmiddellijk de Blauwe route aangevat met een leuke startklim indeed :-). De lucht werd echt wel zwart voor mij dus heb ik de trackback opgezet en zat juist voor de eerste dikke druppels terug in mijn jeepie. PS met dank aan die persoon die mij naar het einde toe de raad gaf (na een steile helling tevoet :-)) om in de afdaling zeker in het midden te blijven van het paadje... en gelijk had hij, de bandensporen waren pure horse-shit en geweldig glibberig, kon het niet laten dit even te testen :-)
Van: Jan Vissers Ingegeven op: 17-mar-2006 Gereden op: 16-mar-2006
De drie routes achter elkaar gereden, mooie omgeving. Het asfalt van de rode viel wel mee doordat er geregeld een stuk modder tgussen zat en mijn banden er wat lichter werden. Het einde van de rode was zeker de moeite, schoon zich op de parking. Prachtig begin van de blauwe route, deze vind ik de mooiste. De groene was een mooie uitrijder waar je ook eens van de omgeving kon genieten en niet enkel het modderspoor moet in het oog houden.
Tegen het eind is er wel een paaltje verzet waardoor ik een kwartier naar het vervolg gezocht heb. Na de molenheide, voorbij de molen, is er terhoogte van de manege Ruitershof een paaltje verzet dat je normaal de Merenstraat moet insturen.
Dit heb ik ondertussen gemeld aan de sportdienst van Aarschot.
Van: Tim Desplentere Ingegeven op: 24-feb-2006 Gereden op: 22-feb-2006
De combinatie van de drie lussen gereden: rood -> blauw -> groen
Rood aanvankelijk vrij veel asfalt, maar overigens mooie tocht. Blauw sluit duidelijk aan (op een leuk stuk trouwens, met een toffe singletrack en een mooi klimmeke). Groen is aanvankelijk modderstoempen, maar na een paar vettige stroken valt het beter mee en is het gewoon bollen. Groen is inderdaad het minst uitdagend, maar ik vond het al bij al nog plezant rijden.
Twee belangrijkste vaststellingen: 1/ pijltjes nog volop aanwezig, alleen op de groene lus een pijltje dat tegen de grond lag). 2/ modderbestendig parcours.
Goeie bloso tocht.
Van: Joos Michiels Ingegeven op: 20-feb-2006 Gereden op: 19-feb-2006
Wij hebben reeds zeven keer de combinatie rood -blauw gereden. Deze routes beantwoorden beantwoorden aan wat een mtb'er in de streek mag verwachten (al blijft het natuurlijk een blosoparcours hé, verwacht dus géén wonderen). De mogelijke aansluiting met Rotselaar belooft voor (duur)training.

De groene lus (één keer gereden) is echter een aanfluiting van onze sport. De Bosberg wordt brutaal verkracht : erop en erover en verder niets. Vervolgens enkel brede bos - en veldwegen met linsk en rechts de echte, leuke single-tracks die Langdorp en omstreken zo populair maken bij mtb'ers.

De parcoursbouwers willen op die manier de Bosberg enz. (op)sparen wegens natuurbehoud en voor bevoorrechte regionale clubs (terecht overigens). Ik vrees voor een averechts effect : de mtb'er gaat zich niet kunnen inhouden en die bikezucht zal niet gekanaliseerd worden door goed uitgekozen, uitdagende tracks, maar door het gaan zoeken en wroeten in de vrije natuur - ieder op zijn eigen manier. Aanpassen dus die groene lus!

Tot slot: combineer ondertussen liever : rood Aarschot -rood Rotselaar -blauw Aarschot: u zult het wel voelen in de beentjes!!
Van: RVS Ingegeven op: 2-feb-2006 Gereden op: 28-jan-2006
Schitterende route met enkele uitdagende stukjes. Bij regenweer liggen sommige stukken weliswaar drassig, maar deze kunnen vermeden worden door een stukje asfalt te rijden.

Aansluiten op de route van Rotselaar is ook mogelijk waardoor je ritten tussen 20 à 120 km kan afleggen op MTB paden ! Voor elk wat wils dus !

Van: Kurt Franken Ingegeven op: 16-jan-2006 Gereden op: 14-jan-2006
Als beginnend mtb'er heb ik de groene route van Aarschot uitgeprobeerd. Deze route bracht mij in een ongelooflijk mooi stukje van Vlaams Brabant en dit hoofdzakelijk langs niet geasfalteerde wegen en paadjes. Ik heb deze -zeer goed bepijlde route- tweemaal gereden bij vriesweer zodat er een mooie gemiddelde snelheid kan gehaald worden. Ik denk dat deze route bij regenweer wel een pak moeilijker zal zijn aangezien er vaak over veldwegen moet gereden worden waar de nodige tractorsporen de grond hebben omgewoeld. In elk geval een aanrader voor wie een mooi stukje natuur wil verkennen.