logo  
ScherpenheuvelScherpenheuvel (Aardgas Natuurpad)
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Averbode Domein de Vijvers Abdijstraat 5, 3271 Averbode 
Scherpenheuvel Sporthal August Nihoulstraat 72, 3270 Scherpenheuvel 

Lussen
Averbode Scherpenheuvel
18 km 26 km (480 hm)GDBKMLGPX

Informatie
Sportdienst August Nihoulstraat 72 3270, Scherpenheuvel Tel: 013 61 98 60
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share

Kaarten
1
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Vincent Ingegeven op: 25-sep-2018 Gereden op: 25-sep-2018
Vandaag de rode en blauwe gedaan (+-44 km op de teller). Ik heb hier een tijd geleden een toertocht gedaan die vertrok in Scherpenheuvel en verschikkelijk amusant was. Deze routes echter lijken er in niets op... In mijn ogen is nog geen derde van wat de omgeving waard is in de route verwerkt. Heel veel asfalt en als het geen asfalt is saaie weggetjes. Hoewel er meer dan genoeg bos is zie je het bos bijna niet. Dit was voor mij de autorit (+-40 min) absoluut niet waard. Teleurstelling dus :-(
Van: Pieter Ingegeven op: 19-aug-2016 Gereden op: 18-aug-2016
Gisteren de rode lus van Averbode nog eens gereden.
Bepeiling is perfect in orde! Enkel opgepast aan de schuine afdaling waar door de vele regen van de afgelopen maanden de wortels bloot liggen en er enkele geulen zijn.
Zoals commentaar hieronder is er inderdaad wel vrij veel asfalt op deze lus.
tip: strava segment explorer en je kan zo de mooiste singletracks van Averbode vinden die rond deze route liggen :-)
Van: Roel Ingegeven op: 6-jan-2013 Gereden op: 6-jan-2013
De rode route is op enkele korte delen na geen mtb-route maar een 65+elektrofietsroute. Een enorme teleurstelling, vele veelbelovende singletracks onderweg laat deze route links liggen... Wandelen heeft duidelijk de voorkeur in de bossen rond de abdij, dus er zelf op ontdekking gaan zal niet tot wederzijdse voldoening leiden.
Van: Jeffrey Siongers Ingegeven op: 4-jan-2013 Gereden op: 30-dec-2012
Ik heb de tour gereden die in averbode start aan het domein van de vijvers, dit is een lus die je makkelijk op een uur kan rijden. Heb er een filmpje van gemaakt en op youtube gezet, voor de mensen die twijfelen of ze deze lus wille rijde kunne ze toch even checken of het de moeite is :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=13rJ1jQuxKA
Van: Giovanni Ingegeven op: 30-oct-2012 Gereden op: 30-oct-2012
Na een tijdje geleden de prachtige mtb toertocht van mtb okselaar gereden te hebben besloten om nog eens richting averbode te gaan.
Na een kijkje op de deze site besloten om de rode + blauwe lus te rijden samen met mijn broer.
Ik had de track op mijn garmin gezet,moesten we een pijltje missen ;)Aangekomen op het vertrekpunt hebben we toch eventjes moeten zoeken naar het beginbord, Nadat we dit gevonden hadden ging alles vlotjes en alle pijltjes en splitsingen waren naar mijn mening prima in orde! Verder had ik wel iets meer bos verwacht,wat niet wegneemt dat dit een mooie tocht is die voornamelijk langs veldwegen loopt! wel even bij vermelden dat de route na de regenval van de laatste dagen toch wel echt vettig was,en met de kleine klimmetjes toch wel wat inspanning vereist. Al bij al geen echte topper,maar wel een tocht die je langs mooie plekjes stuurt en voldoende amusement bevat!
Voor mij een 7/10 !
Bedankt!
Van: Peter Ingegeven op: 25-aug-2012 Gereden op: 24-aug-2012
De twee lussen in de buurt van Scherpenheuvel hebben allebei een eigen karakter.
De rode lus loopt voornamelijk over (semi-)verharde wegen. Op uitzondering van enkele leuke passages door het bos, is dit eerder een parcours voor een zondagse fietstocht met het hele gezin. (Je komt dan ook langs de ijsverkopers aan de abdij van Averbode.)Het mooie Kempische landschap nodigt uit tot wat meer "crossen door de bossen". Jammer dat deze lus deze mogelijkheden niet benut zoals men in Kasterlee/Herentals doet.
De blauwe lus ligt in de leemstreek en benadert de rest van de routes in Vlaams-Brabant. Leuke, langere klimmen op grindwegen, waarna een snelle afdaling volgt. De route is qua moeilijkheidsgraad te vergelijken met de route in Meise. De echt venijnige klimmetjes zoals in Dilbeek en Holsbeek zijn er niet aanwezig.

Conclusie: deze route heeft ons niet kunnen overtuigen om nog eens terug te komen. Voor beginnende mountainbikers misschien een uitdaging, maar in vergelijking met de andere routes in dezelfde regio bleef deze onder de verwachtingen. Zoek je een leuke bosroute: Kasterlee/Herentals is een veel leukere speeltuin. Voor een typisch Vlaams-Brabantse route zijn er ook voldoende alternatieven.
Van: Wouter Ingegeven op: 1-apr-2012 Gereden op: 1-apr-2012
Wij zijn vandaag op "heilige ronde van vlaanderen-dag" de twee lussen van Averbode en Scherpenheuvel komen doen (ca. 43km). Dadelijk na de start onze motor al stevig kunnen opwarmen op de pittige klimmetjes in het bos.. daarna richting Zichem.. iets minder enthousiast over het lange brokkelionstuk van de spoorweg tot in Zichem maar allez.. het ging wel. Verder was het fijn op en af bollen op de heuvels rond Scherpenheuvel. Doordat het parcours er heel droog bij lag waren alle klimpartijen goed te doen. Het enige waar we last van hadden waren een paar honderd wandelaars die vandaag met een tocht nogal veel op het MTB-parcours zaten. Niet goed voor het gemiddelde als je om de 5 voet moet stoppen omdat men niet aan de kant gaat ;-)
Toch een fijn en pittig en goed uitgepijld tochtje gereden. Zal zeker de laatste keer niet zijn.
Van: mathias Ingegeven op: 23-feb-2012 Gereden op: 18-feb-2012
hoi
ben wonende in testelt en rijdt daar dus ook regelmatig de mtb routes zowel de rode pijlen als de blauwe pijlen volgend, over geen één van de routes heb ik persoonlijk te klagen, alle pijltjes staan overal nog goed zichtbaar en zowel de rode als blauwe route zijn zeer leuk om te rijden!echter als je de blauwe pijlen volgt loop je ergens in het midden van de route gevaar met 3jack russels, ik heb hier de commentaar van iemand gelezen die op deze route ook in contact kwam met die honden ergens aan een grote boerderij met groot erf, juist voor die boerderij moet je normaal naar rechts maar daar ongeveer staan die honden te wachten, en nu moet dat lukken dat 1van die honden me toch bij men voet heeft gebeten, drm heb ik zo iet van ik ga daarvoor naar het stadhuis en als er dan geen gevolg aan gegeven wordt los ik het zelf op...?
voor de rest als de honden er niet zouden zijn zou ik helemaal nix op de routes aan te merken, en wees gerust ben geen hondenhater want heb er zelf 1 ;)
grtz mathias
Van: Stijn Ingegeven op: 18-dec-2011 Gereden op: 18-dec-2011
Deze ochtend gaan rijden voor de eerste keer in Averbode. Bedoeling was om de lus van Scherpenheuvel erbij te nemen maar door slechte weersomstandigen( sneeuwbuien, hagel en parcour echt vettig lag maar besloten enkel rood lus Averbode te rijden. Parcour is goed afgepijld en lekker om te rijden. Van alles zit in de route. Kom hier zeker terug wanneer het wat droger is om scherpenheuvel erbij te nemen. Uieindelijk maar 22 km gedaan en goed vuil.
Van: Pertu Ingegeven op: 17-nov-2011 Gereden op: 15-nov-2011
De blauwe en rode lus (43,5Km) gedaan. Pijltjes waren OK,enkel aan de abdij van Averbode even moeten zoeken. waarschijnlijk had ik het gewoon niet gezien.
Hier en daar enkele leuke afdalingen en natuurlijk ook enkele stevige klimmetjes.
Van: Gert Ingegeven op: 14-aug-2011 Gereden op: 1-aug-2011
geweldig,hier kan je je uitleven mits je af en toe wat van het parcour afwijkt zodat je wat bos stroken en heuvels mee kunt pakken. De wegwijzers zijn dik in orde.
Van: Tom Ingegeven op: 19-may-2011 Gereden op: 18-may-2011
Gestart te Averbode, route is in orde gebracht en maakt deel uit van een langer mtb traject, meer dan 100km in totaal. Averbode heeft nu rode pijlen, soms ook nog de oude blauwe pijlen terug te vinden en te volgen. Aan een spoorwegovergang kan je de rode lus verder afmaken of dan richting Scherpenheuvel rijden en de blauwe route volgen. Na enkele jaren van slechte signalisatie is dit een nieuwe start. Eén enkel minpunt waren 3 loslopende honden op een groot stuk erf met boederij die mij tegemoet kwamen. Omdat ik in het verleden al een slechte ervaring heb mogen ondervinden met een hond tijdens mtb in de Voerstreek had ik nu maar gekozen om een stuk af te snijden van het traject.
Van: Twanneke Ingegeven op: 4-may-2011 Gereden op: 4-may-2011
Vandaag deze toer (probere) te rijde, zeg erbij probere want eens terug aan de aankomst hadde we der maar 8km opstaan van de 18km..

Slecht aangegeve en zo een stuk gemist van het rood parcour, maar wat we gedaan hadde was wel de moeite ;-)

dus pijltjes moge toch beter zichtbaar geplaatst worden..
Van: nick Ingegeven op: 3-may-2011 Gereden op: 1-may-2011
http://www.demerodeonline.be hierop vind je alle info over deze route en aansluitingen in totaal 122km. gr
Van: Tony Ingegeven op: 25-apr-2011 Gereden op: 25-apr-2011
Ik heb dit altijd een leuke tocht gevonden maar ondertussen hangen er rode en blauwe pijlen onder elkaar en zijn er wijzigingen doorgevoerd aan het parcours.
Ook ontbreken er pijlen (zowel rode als blauwe) ter hoogte van de kapel boven op het bergje aan de lekdreef. De paters hebben aan het eind van deze afdaling een leuk vijvertje aangelegd (waarschijnlijk om 's avonds hun voeten te komen wassen).
Ik hoop dat dit toch allemaal in orde gebracht wordt want deze rit is en blijft de moeite waard.
Van: Tom Ingegeven op: 11-oct-2010 Gereden op: 6-oct-2010
Naast de blauwe pijltjes is er nu ook sprake van nieuwe aanduidingen. Rond Averbode staan een heleboel nieuwe houten paaltjes met een rood driehoekje heb ik gezien. Heb wel de blauwe route blijven aanhouden samen met de gps track, de verdwenen blauwe signalisatie is nooit meer terug aangebracht geweest.
Van: Bart Ingegeven op: 11-apr-2010 Gereden op: 10-apr-2010
Enkele de kleine lus gereden van Averbode naar Testelt. 't Begint met twee steile klimmetjes en even steile afdalingen. Eens uit het bos is een cruciale wegwijzer verdwenen. Als u na een stuk asfalt op een T komt moet u dus linksaf. Even verder staat wel een pijl en gaat het naar rechts, de velden in en langs vijvers.
Verderop aan een spoorweg moet u kiezen. U kunt linksaf, maar dan gaat het naar Diest en Scherpenheuvel en wordt de tocht een stuk langer. De korte lus gaat naar rechts. Wel eerst de spoorweg oversteken. Wij reden nog voor de sporen rechts, de heuvels in van Testelt. Uit uitzicht was geweldig. Fout rijden is nu en dan fijn.
De tocht eindigt in de bossen rond Averbode.
Van: Tim Ingegeven op: 24-aug-2009 Gereden op: 22-aug-2009
Zaterdagvoormiddag gestart in Veerle en zo ingepikt op de route in Averbode. Wij vonden dat er net iets te veel asfalt in de tocht zat en dat de bepijling DRINGEND moet onderhouden worden. Ik had de track op men gps staan en dit was geen overbodige luxe. Op sommige kruispunten staan er gewoon geen pijlen meer.
De beklimmingen in Scherpenheuvel konden toch uiteindelijk voor wat uitdaging zorgen en zo hadden wij aankomst terug in Veerle een 54km op de teller.
Van: Simon Theys Ingegeven op: 28-apr-2009 Gereden op: 28-apr-2009
Heb vandaag de kleine tour gedaan, en een poging gedaan om de grote ook te doen, maar plots vond ik geen pijltjes meer, aan de rand van Scherpenheuvel, en ben ik maar gewoon Scherpenheuvel centrum binnen gereden, en zo een eigen weg gezoch, voor de rest vond ik het een heel fijne tour, buiten die ontbrekende pijl dus,
Van: Koen Ingegeven op: 29-mar-2009 Gereden op: 29-mar-2009
Ik ben vandaag na lang twijfelen toch gaan mountainbike. Ik ben in Veerle vertrokken richting Averbode. In averbode ben ik aan domein de Vijvers vertrokken voor de korte tour(18 km). Het is een mooie route met een paar stevige klimmetjes en een paar leuke afdalingen.Het was op sommige plaatsen erg drassig maar over het algemeen viel het best mee.De bewegwijzering is goed. Voor wie de route nog niet heeft gereden zeker een aanrader. In de paasvakantie ga ik met vrienden de hele tour rijden van (44km).
Van: Tom Ingegeven op: 7-nov-2008 Gereden op: 7-nov-2008
Vandaag de volledige lus (44km) gereden, vertrokken in Averbode. Ik vond de tocht ontgochelend. Wat normaal het leukste stuk is, in de bossen van Testelt, is de dag van vandaag bijna niet te berijden door de werken in het bos. De rest van de tocht vind ik redelijk saai en eentonig. Wel prachtige landschappen onderweg!
Van: Tom Bertens Ingegeven op: 30-jun-2008 Gereden op: 27-jun-2008
Enkel om mee te delen dat er steeds minder en minder pijlen staan opgesteld, ook de splitsing achter de spoorweg is verdwenen. Dit is een jammerlijke zaak, heb een mail gestuurd naar de sportdienst van Scherpenheuvel met mijn ongenoegen.
Van: Jo Ingegeven op: 22-may-2008 Gereden op: 21-may-2008
Gisteren de volledige route gereden en eigenlijk had ik er meer van verwacht.
Enorm veel asfalt en regelmatig moet je een plots opduikende weg oversteken...
Bovendien was de bepijling ook niet overal even duidelijk.
- aan de splitsing staat nergens aangegeven hoe de tocht verder gaat (gelukkig staat dit wel te lezen op dit forum)
- aan de brug over de Demer bij de Maagdentoren is het pijltje overgroeid door onkruid (andere fiets- en wandelaanduidingen zijn wel vrijgemaakt). Hierdoor belandde ik uiteindelijk in Diest... een 13 km extra gedaan dus :-)
- om links af te draaien naar de voetbalvelden van Zichem?? staat de pijl 10m achter de splitsing
- aan de waterzuivering mag voor mijn part ook een extra plaatje gehangen worden
Naar mijn persoonlijke mening mogen er dus gerust een aantal pijltjes bij om het 'zoeken naar' te beperken en het rijplezier te vergroten.
Van: dave Ingegeven op: 19-nov-2007 Gereden op: 19-nov-2007
vanmorgen vertrokken naar de sporthal van scherpenheuvel,voor de 44km te gaan rijden.
eens bij de splitsing heb ik toch de route van de 26km gekozen daar dat ik het gewoon koud bleef hebben.
toffe route met goed berijdbare ondergrond en goede bepijling,niet al te technisch maar dat hoeft ook niet altijd te zijn
Van: Roel Ingegeven op: 5-nov-2007 Gereden op: 2-nov-2007
Ben vrijdag voor de derde keer vertrokken in averbode. De eerste keer ging ik na enkele kilometers al tegen de vlakte en fiets kapot en de 2de keer 5km afgesneden omwille van krampen.
Nu dus toch de hele toer gedaan. Een hele mooie tocht en goed berijdbaar, stevige kuitenbijters in de kleine toer en minder steile klimmen in de 28 km. Ook wel wat asfalt, maar dat stoorde me niet echt.
Ze hadden deze tocht zwaarder kunnen maken, maar nu blijft hij toegankelijk voor iedereen, beginners en gevorderden.
Een echte aanrader vind ik!
Van: ronny Ingegeven op: 21-jun-2007 Gereden op: 1-jun-2007
aan het 2e deel naar scherpenheuvel kom je bijna geen bos meer tegen meestal doe ik als ik vertrek uit westerlo de kleine lus van averbode en daarna de groene lus van herselt en dan heb je toch een leuke mountenbikeroute waar je zowat vanalles in vind. natuurlijk als je graag in de bossen rijd en van veel singeltracks enz houd moet je op de route van dessel zijn vind ik zelf!
Van: bart Ingegeven op: 14-may-2007 Gereden op: 13-may-2007
Vandaag de tocht opnieuw gedaan. Overal is het parkoers goed bereidbaar en alles is goed aangegeven, behalve bij de splitsing aan de spoorweg met men uitkijken. Soms rijd men in lussen door het landschap wat spijtig is. Geen al te fysieke zware tocht ondanks enkele venijnige hellingen in de bossen. Een aanrader voor de recreant.
Van: Bart Van Ingegeven op: 14-may-2007 Gereden op: 13-may-2007
Als recreant de tocht van 44 km gedaan. Ondanks de regen de voorbije week was het parcours overal goed berijdbaar.
Van: Nuyts Peter Ingegeven op: 26-apr-2007 Gereden op: 26-apr-2007
Vandaag in Veerle vertrokken om eens de tour van averbode te doen. Namelijk deze van 18 kilometer. Het was ontzettend warm vandaag en dus ook enorm droog, dit geeft een heel mooi landschap om te doorkruisen. Kwa fysiek vind ik de tour van herselt( hertsberg) toch iets beter dan deze van averbode. Ook vond ik dat er nogal weinig offroad was in de tour van de 18km. Jammer, maar misschien dat de tocht van 44 kilometer meer bos doorkruist. Al bij al een mooie donderdagnamiddag tour met een totaal van 30 kilometer. Morgen misschien te tocht van 44 eens proberen.

ciao
Van: ronny Ingegeven op: 27-mar-2007 Gereden op: 26-mar-2007
gisteren de volledige route gereden en vertrokken in averbode. de eerste splitsing aan de spoorweg staat dus echt slecht aangegeven maar voor de volledige route moet je dus naar links rijden! verder een leuke rit voor deze tijd van het jaar niet te slecht en best al wa op en neer dus goed voor de fisiek op te bouwen!
Van: ronny Ingegeven op: 20-mar-2007 Gereden op: 13-mar-2007
vertrokken aan de vijvers in averbode maar ben de splitsing gemist dus heb ik enkel maar de toer van 18km gereden maar deze was wel leuk al een paar kleine maar venijnige klimmetjes erbij ik ben in het naar huis rijden dan maar de groene en blauwe lus van herselt gaan doen maar die laggen er echt barslecht bij pfff! volgende keer de track op mijn gps zetten zodat ik niet meer verkeerd kan rijden (kuch)
Van: Sportyboy Ingegeven op: 11-dec-2006 Gereden op: 10-dec-2006
De volledige route gereden en vertrokken in scherpenheuvel. Mooie route, al lag deze er op vele plaatsen al redelijk vettig bij, maar dat maakt het allemaal des te leuker. Op 2 plaatsen van de fiets gemoeten wegens te diepe modder. Een paar mooie pittige klimmetjes erin met daarna leuke afdalingen. Ook de minder stijle maar wel lange klimmen laten de beenspieren wel wat aanspannen. Op één plaats (je zit dan op een asfaltweg) is het pijltje van de paal, hier moet je naar rechts het bos in. Op een andere plaats (een T-splitsing) moet je ook naar rechts, het bochtje volgen en direkt daarna staat er opnieuw een pijltje) Perfect bepijlt uitgezonderd deze 2 plaatsen maar echt verkeerd rijden kan je hier in principe niet. Het was 5°C en een zonnige dag, dat leverde prachigge vergezichten op met dauw over de velden, daar kan ik toch ook wel van genieten. In totaal 48 km op de teller en 1 kilo slijk aan den bike rijker.
Van: Roel Ingegeven op: 6-nov-2006 Gereden op: 1-nov-2006
Vertrokken aan de vijvers in averbode voor de volledige afstand, of dat was toch de bedoeling.
Het eerste stuk was mooi en al 2 ferme klimmetjes gehad, maar iets voorbij de splitsing aan de spoorweg ligt een bruggetje. De vloer is van hout en groen geworden van het mos, het lag er dan ook nog eens nat en spekglad bij. Bijgevolg, van 27 naar 0 in een halve seconde, tege de grond en achterwiel naar de ... .
Gelukkig had ik zelf niet al te veel, buiten een dikke elleboog en een zere schouder en heup.
Bijna 7 km teruggewandeld tot aan de vijvers, gelukkig is deze steek ook mooi om te wandelen ;-) .
Maar ik kom deze tocht zeker nog eens rijden, de eerste kilometers bevielen me wel, wel met een beetje minder snelheid op het brugje waarschijnlijk.
Van: Tom Bertens Ingegeven op: 19-sep-2006 Gereden op: 17-sep-2006
De volledige route gereden met als startplaats Averbode. Het eerste stuk rond de Abdij is steeds druk. Veel fietsers en wandelaars die komen genieten van de natuur en een ijsje, daarna is het een stuk rustiger, zelfs op een zondagnamiddag. Het gaat wat op en af via smalle padjes, daarna overgaand meer bredere paden, aan een spoorwegovergang kan je kiezen om de route te verlengen. Nu krijg je een heel andere soort route met de typische paden en mooie vergezichten uit deze streek rond Scherpenheuvel. Wanneer je terug overschakeld naar de eerste route richting Averbode is ook het decor weer terug zoals bij aanvang. Er zitten dan nog 2 leuke stukken in die steeds uitkomen op een autoweg. De bewegwijzering is in orde met telkens blauwe driehoekjes. De volledige route is een 44km lang en de moeite waard om deze streek te verkennen per bike.
Van: Kristof Ingegeven op: 6-jun-2006 Gereden op: 6-jun-2006
Vandaag de beide routes gereden (de 44km dus) na een week droog weer. Vertrokken aan de sporthal in Scherpenheuvel, waar ondertussen een mooi nieuw bord staat met uitleg over de route. De route zelf is nog steeds perfect afgepijld en ook de borden op de splitsingen bevatten duidelijke uitleg over hoe verder te rijden.

Dan iets over de route (wanneer je vertrekt aan de sporthal in Scherpenheuvel):
* De eerste 10 kilometer plezant en snel
* De laatste 10 kilometer plezant en snel
* De kilometers daartussen eerder eentonig op een paar klimmetjes na.
Vooral in het stuk rond de Abdij van Averbode had meer gezeten (wel uitstekend
ijs :-)).

Kort samengevat: ideal om terug in conditie te geraken, maar het had ietsje meer mogen zijn
Van: Roland Vanbrabant Ingegeven op: 13-may-2006 Gereden op: 13-may-2006
Deze morgen ook de gecombineerde route gereden. Vertrokken van de sporthal in Scherpenheuvel. De wind, de regen en de voorbije Ardense tochten maakten toch dat ik na 45 km behoorlijk vermoeid was. Al bij al geen technische route. Het levert wel mooie plaatjes op en men heeft toch geprobeerd wat afwisseling in de route in te bakken. Momenteel gewoon perfecte bewegwijzering
Belangrijkste minpunt: Misschien valt het extra op als je zoals ik soms naar je gps zit te turen ... maar de track lijkt mij soms vrij kunstmatig samengesteld. Een voorbeeld: Je vertrekt op baan A omhoog het bos in, na 800 m neem je een dwarsstraat en daal je daarna terug naar baan A. Hier kom je dan terecht 100 meter van de plaats waar je voor het eerst de bos ingedoken bent. Dit doe je zo een 4tal keren na mekaar :-). Die lusstructuren ga je meermaals tegenkomen. Misschien dat het niet zo opvalt als je gewoon de pijltjes volgt, test het dus gewoon zelf uit. Ik vermoed ook dat bij de laatste splitsing de info verkeerd staat aangeduid, wil je de 44 km rondmaken rij je best niet richting Testelt. Conclussie: Weer ééntje om af en toe te doen, kwestie van de snelheid wat op te drijven. Niet echt het echte werk.
Van: Luc Ingegeven op: 10-may-2006 Gereden op: 1-may-2006
Vorige week de beide routes gedaan (44km), ondanks het slechte weer.
Ik heb geen echte startplaats gezien zoals we dat gewoon zijn van dit soort routes, maar gezien de route bijna voor mijn deur passeert was dat geen probleem. Wellicht komt dat nog, de route is immers pas nieuw. Ook de splitsing is slechts aangegeven met geplastificieerde bladen. Voor de liefhebbers : aan de sporthal in Sch-Z en aan de Vijvers in Averbode vind je makkelijk de blauwe wegwijzers om zo te starten.
De splitsingen zijn bij het binnenkomen van Testelt (net over de brug) en nog eens na de Voortberg en de spoorweg.
Over 't algemeen een toffe tocht, afwisseling tussen bos- en veldwegen en asfalt (vooral in Averbode en Keiberg een beetje veel van dat laatste). Spijtig dat in Testelt de Voortberg & Rodeberg en in Averbode de Weefberg niet helemaal tot hun recht komen. Ik raad iedereen aan daar effe van het pad af te wijken en de single tracks daar te ontdekken.
Op een drukke dag moet je in Averbode aan de abdij uitkijken voor wandelaars. De afdaling vanaf de kapel is behoorlijk snel, maar bij goed weer is het daar een overrompeling. Oppassen dus!

Veel plezier en tot bikes!