logo  
ZingemZingem
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
blauw Voetbalterreinen Lange Aststraat, 9750 Huise 
blauw Voetbalterreinen Sportstraat, 9750 Zingem 

Lussen
groen blauw groen+blauw
18 kmGDBKMLGPX 29 kmGDBKMLGPX 52 kmGDBKMLGPX

Informatie
Sportdienst , Zingem Tel: 09/384.80.49 Email:sportdienst@zingem.be
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Voetbalterreinen ja ja neen neen neen
Voetbalterreinen ja neen neen neen neen
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: pat Ingegeven op: 6-sep-2014 Gereden op: 7-sep-2014
Vandaag de blauwe lus gedaan , droog parcours , wel veel verharding , mij dunkt dat er daar ergens een fabriek van betondallen met gaatjes is .
Niet voor herhaling vatbaar
Van: Marteko Ingegeven op: 3-sep-2014 Gereden op: 3-sep-2014
De blauwe route (30 km) met start ah voetbalveld v Huise beschikt over veel troeven voor een mooie MTB-tocht. Schitterende natuur, heuvelachtig parcours en veel kronkelende baantjes. De meeste single tracks zijn echter, wellicht met de beste bedoelingen, verhard. Jammer genoeg gebeurde dit niet met kleinschalige elementen zoals je aan de kust of in toeristische plaatsen ziet maar dmv oerlijke betonplaten. Net als het parcours te Zwalm biedt de route een laag percentage off road en met de betonverhardingen erbij moeten we besluiten dat hier weinig mountainbikeplezier te vinden is.
Van: Paul Ingegeven op: 23-sep-2012 Gereden op: 23-sep-2012
Vorige week Zingem gereden,tof ritje. Wel opletten op de scheldedijk,moet je aan de brug naar rechts,geen pijltje te bespeuren.....en de scheldedijk kan lang zijn,als het tegenwind is
Van: Paul Deby Ingegeven op: 1-jul-2012 Gereden op: 1-jul-2012
Gisteren heb ik de twee lussen gereden in Zingem en Huise. Ze zijn prachtig. Maar er is op de groene lus, net voor de verbinding die je naar de blauwe lus voert, een heel gevaarlijke plek. Het parcours laat je 3 keer een onbewaakt treinspoor oversteken, terwijl dat in feite maar één keer nodig is. Bij de tweede oversteek is nu een afsluiting geplaatst, en dat zal wel z'n reden hebben. Je kan daar dus niet meer oversteken.
Kunnen jullie dan niet beter de signalisatie van de route aanpassen zodat je op de Axelwalle blijft zonder die gevaarlijke oversteek te moeten maken naar de Kouterstraat ?
Voor de rest niets dan lof over jullie mooie streek en over deze route !
Paul.
Van: Glenn Ingegeven op: 12-jun-2011 Gereden op: 12-jun-2011
Vandaag de groene lus gedaan. Soms klein beetje moeten zoeken naar de pijltjes en sommige stukken gras offroad waren wel lang. Al bij al goed parcour voor beginneling, volgende keer neem ik er de andere lus ook bij.
Van: Kristof Ingegeven op: 13-oct-2010 Gereden op: 13-oct-2010
Als absolute beginneling vandaag de groene lus voor mijn rekening genomen.

Viel heel goed mee. Slechts 45% van de route is off road en deze stukken waren door het droge weer van de voorbije dagen goed berijdbaar.

Wel was het gras soms heel hoog waardoor het traject wel iets zwaarder werd.

Ben wel benieuwd naar het traject wanneer het eens goed geregend heeft.
Van: janS Ingegeven op: 8-mar-2010 Gereden op: 2-mar-2010
Dinsdagnamiddag "op een rapke" de groene lus van het MTB-parcours van Zingem gereden: de track gedownload op mijn GPS en daardoor niet echt moeite gehad om het parcours te volgen. De bepijling lijkt mij wel grotendeels in orde.
Hoofdzakelijk gemakkelijk en heel vlak parcours, maar door de regen van de voorbije dagen toch hier en daar een paar stukken waar door de modder niet door te komen was (vooral een stukje van een aardenweg tussen de drassige meersen en velden in de buurt van de Schelde) en ik toen ik toch probeerde om over een natte akker de diepste modder te ontlopen, volledig stil ben gevallen en glorieus omgekanteld ben (de klikpedalen, nietwaar).
Qua natuur en rust toch wel de moeite (veel buizerds, blauwe reigers, groene spechten,...) en een mooi landschap (de Zingemse meersen langs de Schelde).
Van: janS Ingegeven op: 8-feb-2010 Gereden op: 7-feb-2010
Ik heb vandaag de blauwe lus gereden: het had de voorbije dagen veel geregend, maar deze morgen was het +/- droog maar wel grijs en mistig weer.
Als bijna volslagen beginner (een paar jaar geleden de blauwe lus van Oudenaarde, en nog veel langer geleden eens een tochtje in het Meerdaalwoud bij Leuven) heb ik eindelijk dan toch toegegeven aan de al lang sluimerende MTB-microbe en zelf een fiets gekocht; de grootste aanpassing zijn voor mij zeker de klikpedalen - balans op het einde van de rit: 4 keer practisch uit stilstand gewoon omgekanteld doordat ik mijn voet niet snel genoeg uit het klikpedaal kreeg. Gelukkig niet teveel mensen in de buurt toen dat gebeurde, het zou anders nogal klunzig overgekomen zijn.
Verder niets aan de hand: voor het volgende tochtje eerst nog wat meer oefenen hierop.
Voor de rest niets dan positiefs te melden: ik had de route gedownload als track op mijn GPS en moest me dus niet teveel aantrekken van de pijltjes - die leken mij wel
in voldoende mate en duidelijk genoeg aangebracht. In de buurt van het voetbalplein van Huise was ik wel even verkeerd omdat de route daar een soort lus maakt en je een stukje over hetzelfde pad rijdt bij het aankomen en vertrekken: de GPS-informatie kan daar wel even wat moeilijker te interpreteren zijn.
Een tweetal stukjes waren echt niet al rijdend te doen omdat er erg veel modder lag(maar dat ligt misschien wel aan mijn voorlopig beperkte MTB-capaciteiten): nl. het stukje waar je in Lede op een bepaald moment tussen de drfassige velden rechts omhoog een landweg op moet die dan uitkomt naast het domein van het kasteel, en een tweede stukje dat ook steil omhoog loopt ergens in de buurt van de Schietsjampettermolen (?) en waar er heel diepe sporen waren waardoor het erg moeilijk was om overeind te blijven.
Verder is er nogal veel afwisseling wat de weg zelf betreft: nogal veel paadjes met van die betondallen met ruitvormige gaten in, rustige landweggetjes, een klimmetje (de Korten Ast in Mullem - locatie van diverse Vlaamse feuilletons en films), een serieuze kasseistrook (Den Doorn - vaak deel van het parcours van de Ronde van Vlaanderen), smalle aardenweggetjes naast beekjes (o.a. het Plankebeekpad) enz...
Ik denk dat dit inderdaad een route is die zowel de beginnende als de iets gevorderde mountainbiker, afhankelijk van de weersomstandigheden, kan aanspreken, : zwaarder bij nat weer, lichter bij mooi weer.
Dit smaakt naar meer: binnenkort komen zeker de andere routes in zuidoost-Vlaanderen aan de beurt.
Van: Donald Ingegeven op: 28-dec-2009 Gereden op: 27-dec-2009
Vandaag eerst een 25 km losgereden op de weg en daarna een 15-tal km. van de blauwe lus voor mijn rekening genomen. Héél zwaar na de voorbij sneeuw- en regenval, vooral het gedeelte in Wannegem-Lede. Dit was mijn eerste MTB-tocht sedert jaren maar... 't was er eentje die (dubbel) kon tellen. Bij aankomst 52 km. gefietst. Niet slecht voor de tijd van 't jaar. De teller staat dit jaar op 11.400 km.
Van: Mario Ingegeven op: 2-aug-2009 Gereden op: 31-jul-2009
Vanavond in de rapte de groene en blauwe lus gereden. Op de groene lus moet je redelijk veel door hoog gras (wat het wel iets moeilijker maakt), dit in tegenstelling tot de blauwe lus waar net het hoge gras gemaaid was. Het groene parcours is duidelijk sneller (mijn gemiddelde hier was meer dan 24 km/h) dan het blauw parcours. Uiteindelijk was het gemiddelde 22,9 km/h waardoor we kunnen zeggen dat het parcours van Zingen een snel parcours is. Juist in Huise moet je even een ommetje maken want daar zijn ze aan he werken. Zondag doe ik Gavere!
Van: Kenneth Ingegeven op: 17-nov-2008 Gereden op: 16-nov-2008
De blauwe lus vind ik landschappelijk een pareltje. Vooral het uitzicht vanaf de Schietsjampettermolen is indrukwekkend.
Het off-roadgehalte ligt weliswaar vrij laag (veel smalle landweggetjes over klinkers) maar er zijn toch een aantal vettige stukken die de moeite waard zijn. Ook het feit dat het parcours licht golvend is met hier en daar een kuitenbijter, maakt deze lus een aanrader.
Van: Stuka Ingegeven op: 28-aug-2008 Gereden op: 26-aug-2008
Opgelet aan wie de groene lus rijdt! Ongeveer halverwege moet je een grindweg rechts inslaan(Weistraat, aan huisnummer 37). Onlangs heeft daar iemand een bordje neergeplant 'PRIVATE WEG'. Waarschijnlijk een éénmansactie van een buurtbewoner die fietsers en wandelaars niet gunstig gezind is. Dat bordje staat daar dus niks te doen. Als je daar passeert, en er loopt iemand van zijn teelballen te maken, negeren en gewoon verder rijden, je doet immers niets illegaal.
Van: Bert Ingegeven op: 13-apr-2008 Gereden op: 13-apr-2008
Vandaag de blauwe route gereden, was een leuk ritje in het zonneke. De route was vandaag ook te doen met een gewone fiets op een enkele strook na. Wat dus wil zeggen dat dat er eigenlijk niet veel echte off-road (zand/modder) stroken liggen, wel veel stukken in het land maar dan aangelegd in geperforeerde betontegels, wat eigenlijk wel lekker bolt.

Dus een hele mooie route voor mensen die eens een heuveltje willen oprijden.

Groeten
Van: Cedric Ingegeven op: 17-jan-2008 Gereden op: 14-jan-2008
De blauwe route is prachtig! Wel niet te onderschatten, vooral als er veel modder ligt (wat het geval was). In vergelijking met de groene route voel je echt dat hier de Vlaamse Ardennen beginnen. Beide routes zijn in een heel mooie omgeving.
Bepijling was correct, maar je moet wel goed opletten, omdat de bordjes gewoon op bestaande palen zijn geplakt en niet op de bekende houten paaltjes die je van ver ziet staan.
Superroute!
Van: DAVID Ingegeven op: 31-dec-2007 Gereden op: 31-dec-2007
de blauwe route is 29 km
Van: Wouter Ingegeven op: 30-dec-2007 Gereden op: 31-dec-2007
Weet er iemand hoe lang de blauwe route is?
Van: stijn de zaeytijd Ingegeven op: 3-nov-2007 Gereden op: 2-nov-2007
Gisteren de blauwe route afgefietst.
Zelf vond ik de route goed bepijld, al is het af en toe een heel klein beetje zoeken. Een leuke fietsomgeving, in de Vlaamse Ardennen, maar niet te heuvelachtig.

Redenen om dit parcours te rijden :
- landschap: zacht glooiend, boederijtjes afgewisseld met karaktervolle gehuchtjes (o.a. Mullem)
- de kasseistroken: voel de kasseien van Wanegem- Lede (Ronde van Vlaanderen)en een paar andere stroken met kinderkopjes
- perfect te combineren met de aansluitende groene route of met andere routes in de omgeving zodat je er een daguitstap van kan maken


Van: Gaël Ingegeven op: 16-sep-2007 Gereden op: 16-sep-2007
De blauwe gereden. Mooi en gevarieerd. Wel eens te herdoen.
Niet te veel hoogteverschillen, goed om door te rijden.
Alleen ben ik niet zo enthousiast over de bepijling. Niet altijd heel duidelijk, soms verkeerd gereden.1 ontbrak zelfs naar het einde toe als je het dorp nadert. De vijsjes zaten wel nog op hun plaats, maar naar rechts draaien is de boodschap
De pijlen waren wel aanwezig maar niet altijd simpel te vinden. Ook een aantal misverstanden daar waar sommige delen van het parcours mekaar min of meer kruisen. Maar t zal vast aan mij liggen.
Voor de rest zou ik zeggen, opletten met da oldtimer clubje die daar op zondag racete met hun Alfa Romeos. Zeker in de bochten op smalle wegen, gevaarlijk.
Succes ermee. En ja... best een kaartje printen.
Van: FL Ingegeven op: 19-aug-2007 Gereden op: 19-aug-2007
Prachtige route! Voor een beginner van middelbare leeftijd als mijzelf een aantal niet te onderschatten hellingen maar zeker te doen. Voor herhaling vatbaar.
Perfecte bewegwijzering, een pluim voor de mensen die hiervoor instaan.
Van: JP Ingegeven op: 1-may-2007 Gereden op: 29-apr-2007
Prima route met veel afwisseling en aantal nidige stukjes. Van de wegeniswerken hebben we geen last ondervonden. Alles was prima aangeduid.
Van: GJ Ingegeven op: 20-mar-2007 Gereden op: 18-mar-2007
Samen met Michael "El Pirato" (gedaan met de katjou-botten van Spiessens)de groene lus gereden en dat was gezien de weersomstandigheden(koude,regen,wind en hagelbuien) meer dan voldoende.
De bepijling is volledig maar niet altijd even duidelijk aangebracht en dat zowat de helft van Zingem openligt door werken maakt het er ook niet gemakkelijker op.
Na een droge periode zal groen best tot zijn recht komen in combinatie met de blauwe lus. Enige minpunt is ,dat er in heel Zingem (nochtans geen kleine gemeente)geen wasmogelijkheid voorzien is.Toch komen we zeker eens terug voor blauw.

Van: Mx Ingegeven op: 10-dec-2006 Gereden op: 10-nov-2006
Blauwe route gereden in prachtig herfstweer deze morgen. Een echte aanrader en zeker niet te onderschatten wanneer het veel heeft geregend , zoals de laatste dagen. Het is een zachtglooiend parcours met mooie vergezichten en heel rustige omgeving, echt ontspannend rijden. Persoonlijk vind ik dit parcours een mooi evenwicht tussen off-road en verhard rijden, en dat laatste is zeker niet altijd gewone weg, een paar kasseistroken kunnen zeker wedijveren met Parijs-Roubaix!
Van: Stephanie Ingegeven op: 30-oct-2006 Gereden op: 29-oct-2006
Mooie tocht, moet super zijn wanneer het regent.
Van: Kris Ingegeven op: 29-oct-2006 Gereden op: 29-oct-2006
Na maanden zonder fiets vandaag de 18 km in Zingem gedaan.
Zeer aangename tocht, ideaal om terug te starten of om beginners eens te laten proeven van het off-road rijden.
Van: Joël Ingegeven op: 28-oct-2006 Gereden op: 28-oct-2006
yiet,

best wel een leuk parcour, geen afdalingen en bergop maar wel veel modder.
niet groot, wel goed om eens snel te mountenbiken.


sluu!