logo  
ZottegemZottegem
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Bevegemse vijvers Zwembadstraat 7, 9620 Zottegem 

Lussen
groen groen+blauw groen+rood groen+blauw+rood
21 km 30 km 38 km (500 hm)GDBKMLGPX 48 km

Informatie
Sportdienst , Zottegem Tel: 09/361.15.31
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Fietsen Van De Berge, St.Annastraat 49, 9620 Zottegem, Tel: 09/360.95.19
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Bevegemse vijvers ja ja ja ja ja
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: RD Ingegeven op: 17-apr-2020 Gereden op: 16-apr-2020
Groen-rood gereden, De pijltjes meestal goed, twee keer getwijfeld, misschien niet gezien of niet gevonden maar de gps gaf de goede richting.
Rood nog altijd leuk om te rijden, echt mtb maar groene lus is aan de povere kant, meer om de spieren op te warmen dan mtb, en blauw zal niet veel beter zijn met zijn 33 % offroad voor wie de 3 kleurtjes wil rijden.
Van: Frederik Ingegeven op: 2-jul-2017 Gereden op: 1-jul-2017
Zeer mooie route maar jammer genoeg niet volledig kunnen doen door slechte aanduidingen op het parcours. Als ik via deze site de route wou hernemen stel ik vast dat de routes niet overeenkomen tot grote frustratie..
Van: Tims Ingegeven op: 21-feb-2015 Gereden op: 21-feb-2015
Volgens mij behoren die nieuwe pijltjes in en rond het park toe aan de nieuwe onverharde loopomloop die BLOSO samen met de stad gerealiseerd heeft.
Tis maar dat j't weet.
Van: Marteko Ingegeven op: 18-feb-2015 Gereden op: 18-feb-2015
Vandaag heb ik vastgesteld dat het traject vh Zottegems MTB-parcours kennelijk gewijzigd is. In het domein Breivelde te Grotenberge hebben we gemerkt dat in het stadspark en rond de vijver talrijke nieuwe MTB-pijltjes geplaatst werden. Deze aanpassing vinden we niet terug op het kaartje v deze site en ook de GPS-files maken geen melding van een doortocht door het park. In elk geval een leuke toevoeging ah parcours (dat buiten het domein vrij pover uitgepijld is). Ik vraag me wel af of de talloze wandelaars even gelukkig zullen zijn met toelaten van fietsers in het park. We weten niet of dit een tijdelijke of bestendige maatregel is.
Van: Marteko Ingegeven op: 1-may-2014 Gereden op: 30-apr-2014
Prachtig rood-groen parcours maar povertjes uitgepijld. Het gedeelte tussen Steenbergen en Strijpen zal elke biker kunnen bekoren. Veel offroadwegen op een attractief heuvelachtig parcours. “Een must voor de natuursportliefhebbers” volgens de Blosofolder en ze hebben overschot van gelijk. Na de (niet al te steile) beklimmingen wordt je telkens beloont met schitterende vergezichten op de heuvels, velden en kerktorens vd omliggende dorpjes. De tracks lagen er kurkdroog bij maar in de omgeving vd Berendries moet je in de afdalingen opletten voor enkele gevaarlijk gladde kassei- en modderstroken. De bepijling is afgebleekt en niet overal duidelijk maar we konden, behoudens onderstaande aanmerkingen, toch vrij vlot onze weg vinden. Signalisatietekortkomingen: 1. Wanneer je in Rozebeke (de 2de maal) het mijnwerkerspad volgt stuurt een blauwe Blosopijl (ve ander parcours) je rechtdoor. Op dit punt moet je NIET rechtdoor rijden maar rechtsaf richting Wolvenhoek nemen. 2. Voorbij het voetbalveld van Strijpen is het mooiste deel vd de route achter de rug en rij je vd St Andriessteenweg een veldwegel in, richting Meersstraat. De helft v dit baantje was echter omgeploegd. Gelukkig was het droog genoeg om tot aan de omheinde percelen te geraken. Daar kan je tot in de Meersstraat rijden waar als een toetje een pijltje ontbreekt. Je moet rechtsaf , richting Elenestraat.
Tip: Op het einde kan je in Strijpen ad Hagelenberg ipv groen beter het blauw parcours nemen. Dit traject is iets attractiever dan het laatste deel vh groene parcours dat je langs drukke wegen leidt. Bovendien ontloop je hiermee het omgeploegde weggedeelte.
Opmerking: Het plannetje op deze site vermeldt het blauwe parcours niet en geeft aan dat het laatste deel vh groen parcours via de Bruggenhoek loopt. Dit klopt niet. Het traject loopt over de onaangename Elenestraat noordwaarts richting N46 tot aan Rijkbos waar je de spoorweg kruist (aldus uitgepijld)
Van: roeland Ingegeven op: 11-dec-2013 Gereden op: 10-dec-2013
Heb de groene en rode lus gereden. Rode route is sterk aan te bevelen, maar er mag toch een inspanning geleverd worden om de bepijling te verbeteren. Meerdere malen verkeerd gereden en uiteindelijk in de buurt van de boterhoek mijn weg kwijtgeraakt.
Ik snap niet dat Bloso geen voorbeeld neemt aan de vele toertochten waar de bepijling beter wordt uitgevoerd wat betreft visualisatie en frequentie. Uiteindelijk is dit toch de basis van een route?
Als hier gevolg aan gegeven wordt, wil ik de route nog wel eens herhalen.

Algemene opmerking: stuur een route aub niet over smalle paadjes langs een prikkeldraad!! Kan levensgevaarlijk zijn.
Van: richard Ingegeven op: 1-nov-2013 Gereden op: 1-nov-2013
heb vandaag rood-blauw en groen gereden. is in 2013 dr bloso gecontroleerd en dit is eraan te zien. Er ontbreekt nergens ene pijltje.. alles staat er en goed aangeduid.
Groen en blauw is relax. Venijn zit hem in de rode lus.. trekt een paarlussen langs mijnwerkerspad, wolvenhoek, boterhoek en dit is heel zwaar..
kwam uit op 49km. zeker de moeite om es te doen. gem: 19.8 afstand 49.3km
Van: Kris Ingegeven op: 23-nov-2012 Gereden op: 25-nov-2012
Ga de 48km hier morgen nog eens rijden, ligt in mijn achtertuin en andere vtt's zijn wat ver uit de buurt dit weekend! Feedback volgt over de bepijling :-)
Van: mieke Ingegeven op: 19-mar-2012 Gereden op: 19-mar-2012
hey,

wij zoeken enkele totale off-road baantjes in en rond Zottegem om met onze honden te biken (bike-jöring) te doen.
Kan er iemand helpen ?

dank
Mieke
Van: stephan Ingegeven op: 15-jan-2012 Gereden op: 8-jan-2012
we reden de groen/blauwe lus.
er zijn idd wat pijlen afgebleekt zodat het verschil ts groen en blauw niet meer zichtbaar is. doch vonden we alle pijlen wel terug wat het belangrijkste is.
het terrein lag buitengewoon nat en drassig.
door een plas gereden van 10m lang met een diepte van ca 40 cm. De rest vh traject met natte voeten afgereden.
Aan de bevegemse vijvers lagen drie buikbrare slangen (met lekgaatjes) zodat je naast uw fiets tegelijk ook uw maat kon nat spuiten.
Mooie trip ;°
Van: Vincent Ingegeven op: 5-nov-2011 Gereden op: 30-oct-2011
Pijltjes hebben idd last van UV... Tijd om ze te vervangen. Merci.
Van: Gerardus Ingegeven op: 30-oct-2011 Gereden op: 30-oct-2011
groen-rood gereden; mooie route maar pijltjes zijn soms een zoektocht tussen de struiken. Sommigen ook compleet afgebleekt zodat enkel de wielen nog te zien zijn.
Wel leuk dat je aan de startplaats je mtb kan afspuiten.
Van: mike Ingegeven op: 21-jun-2011 Gereden op: 19-jun-2011
groen/rood gereden, ondanks enkele felle regenbuien vroeg in de morgen lag het parcours er goed bij, leuk & genieten! pijltjes rood op sommige plaatsen moeilijk te 'vinden'!
Van: Cannon Ingegeven op: 5-apr-2011 Gereden op: 3-apr-2011
Rode deel gereden. Geen probleem met bordjes. 2 afdalingen liggen er modderig bij wat deze twee heel technisch maakt. Voor de rest geen spatje modder.
Van: Wouter Ingegeven op: 5-apr-2011 Gereden op: 3-apr-1987
Rode deel gereden. Geen probleem met bordjes. 2 afdalingen liggen er modderig bij wat deze twee heel technisch maakt. Voor de rest geen spatje modder.
Van: Steven Ingegeven op: 26-apr-2010 Gereden op: 26-apr-2010
Binnenkort ga ik met een paar vrienden de groen-rode route rijden.
1 van die vrienden heeft geen MTB en daarom zou ik eens willen weten ofdat de fietsen die daar te huren zijn in orde staan?

Alvas bedankt aan degene die willen reageren!
Van: Benny Ingegeven op: 18-apr-2010 Gereden op: 17-apr-2010
Hebben gisteren de blauwe-rode route gereden en was zeer goed bewegwijzerd.
Het was wel een heel mooi tochtje , maar wel voor beginnelingen.
Maar toch mooie zichten gezien.
Van: Brecht Ingegeven op: 9-apr-2010 Gereden op: 7-apr-2010
Op 7/04 de rode toer gereden, in de (mot)regen, en de bewijzering was in orde mijns inziens..
In het dal in Michelbeke echter wel een enorme waterplas op de route(kon je niet door met de MTB, dan maar een einde door het bos gewandeld)..

Voor de rest op & top :-)
Van: Pieterjan Ingegeven op: 6-apr-2010 Gereden op: 3-apr-2010
heb alleen het rode deel gedaan en is idd zalig, zou juist willen weten hoeveel km deze is ?
Van: stijn Ingegeven op: 27-mar-2010 Gereden op: 26-mar-2010
Deze route ligt zowat in mijn 8ertuin.

Rode route is en blijft TOP - > zeker met de gedeeltes rond de berendries en in sint-Goriks ( oa. off roadgedeelte met ferme afdaling tussen de stenen, klimmetje tussen de 2 weiden in st-goriks....)

Blauw is teveel afvalt en is eigenlijk geen mtb-route vind k.

Voor wie Zottegem nog niet reed, een aanrader (behalve blauw ik kilometervulling)
Van: Jos met zijn bike Ingegeven op: 11-oct-2009 Gereden op: 11-oct-2009
We reden het groene parcours al eens eerder, maar dan in combinatie met de blauwe. Zeer geestig parcours. We reden nu de volledige groene lus en die is best wel leuk. We lieten het blauwe parcours er uit wegens te veel asfalt.
Het parcours is zeer afwisselend (singletracks, stukje doorheen bos, stenen, keitjes,…). De route staat nog steeds zeer goed aangeduid. In de groene lus zitten een viertal beklimmingen, waarvan 1 toch even doorbijten is. Sommige paadjes lagen er vettig bij door de regenbuien van de afgelopen week. Korte, maar zeer leuke route! Beslist nog eens doen in combinatie met rood.
Van: Sebastien T Ingegeven op: 28-sep-2009 Gereden op: 28-sep-2009
Vandaag de 3 lussen gereden. Leuke passages, vooral in de buurt van Michelbeke.
In de bloso brochure staat geen aansluiting naar Herzele, toch kan je makkelijk aanpikken bij de groene route van herzele, want ze loopt een stukje samen met de blauwe van zottegem. Ik vind wel dat er lange stukken asfalt inzitten, in de winter zal dat wel een goeie afwisseling/recup zijn voor de modder.
Van: Frank Ingegeven op: 6-sep-2009 Gereden op: 5-sep-2009
er ijn grote verbouwingswerken gestart aan de sporthal/zwembad waardoor momenteel geen douches of kleedkamers beschikbaar zijn. Dit zou volgens de mensen daar echter snel opgelost worden door het plaatsen van voorlopige faciliteiten. De start is ook even zoeken omdat men hekken heeft geplaatst net voor de startpijltjes! Voor de rest prachtig mooie omloop (rood + groen)...
Je fiets nadien proper maken was ook niet mogelijk maar ook dit zou men trachten zo snel mogelijk op te lossen.
Van: freddy Ingegeven op: 11-may-2009 Gereden op: 11-may-2009

gisteren met het super weertje het parcour afgereden . Vond het echt super , sommige stukken zijn echt beestig
Van: Vincent Ingegeven op: 19-mar-2009 Gereden op: 18-mar-2009
Gisteren de rode route gereden. Prachtig weer, dus het was genieten. Hier en daar lag nog wat modder; éénmaal zat ik er tot aan mijn enkels in. Maar da's juist de charme van MTB'en, niet? Tovh redelijk afgezien naar het einde toe. 25-30 km op en neer, dat kruipt in de kleren. Alle rode pijltjes staan er. Mooie streek! Veel off-road! Doen!
Van: Bruno Haemers Ingegeven op: 12-nov-2008 Gereden op: 12-nov-2008
Amaai Koen, da's wel straf: groen + rood samen met uw 10-jarige dochter. Ik ken het parcours als m'n broekzak en ben benieuwd of ik dat later met m'n zoon ook ga kunnen (hij is nu wel nog maar 14 maand, dus nog ietske te jong :-) )
Maar laat het voor de nieuwe mtb-er wel duidelijk zijn: de combinatie die Koen met z'n docher reed is zeker niet van een niveau dat Jan en alleman erover kan!!! In Zottegem zul je gevoeld hebben dat de Vlaamse Ardennen er beginnen.
Van: Koen Ingegeven op: 26-oct-2008 Gereden op: 26-oct-2008
Rood en aansluitend groen gereden samen met mijn dochter (10jaar).
Stevig tochtje, 2 keer zonder erg gevallen in één van die lekker ondergelopen traktorsporen.
Af en toe was het parcours onberijdbaar door de overvloed aan modder en water maar we hebben ons super geamuseerd. Bepijling OK !
Tijd is onbelangrijk samen met mijn dochter, we vonden het beiden zeker een aanrader.
Van: Stuka Ingegeven op: 26-sep-2008 Gereden op: 2-aug-2008
Alle lussen ineens gereden.
Bepijling was OK.
Een gevarieerd parcours.
De hitte maakte het tot een vrij zware rit ; anderzijds
waren de paadjes kurkdroog waardoor alles goed bolde.
Een aanrader !
Van: DAVID Ingegeven op: 28-jul-2008 Gereden op: 28-jul-2008
Vandaag de ganse route gereden (groen+rood+blauw). De pijltjes zijn blijkbaar net gecontroleerd en enkele pijltjes zijn vernieuwd wat op sommige plaatsen wel noodzakelijk was. Het parcours lag er heel goed bij. De rode route is veruit het leukste stuk (regio BRAKEL) In de blauwe lus staat er op sommige wegpaadjes wel heel wat hoog gras en netels die niet zo leuk zijn om op te rijden.
Van: Stijn Ingegeven op: 30-mar-2008 Gereden op: 29-mar-2008
De rode en groene lus gedaan en het was zwaar. Vooral te danken aan de enorme hoeveelheden modder. Zelfs één stukje waar je fiets er inzakt tot halfweg de vork en wij zelf dus ook met een deel van de kuiten.

Ook een drietal keer de bordjes niet gevonden. Maar door het kaartje, de mogelijkheden efkes te verkennen en vriendelijke buurtbewoners toch niet hopeloos verloren gereden.

Heel mooi parcours
Van: DAVID Ingegeven op: 10-jan-2008 Gereden op: 10-jan-2008
vandaag de blauwe route gereden, heb de indruk dat er een paar pijltjes zijn bijgekomen, wel soms wat verwarring vermits er overlappingen zijn met de groene route van Herzele.
Van: Jurgen Ingegeven op: 27-dec-2007 Gereden op: 27-dec-2007
Gisteren voor het eerst de groene lus gereden, mooi parcours, echter te weinig pijltjes aangebracht waardoor ik zeker 5-6 km meer heb gereden.
Opletten bij laatste deel na het voetbalveld, eens terug op de gewone weg geen pijltje meer gevonden en in centrum Zottegem beland. Dankzij instructies van voetganger toch terug aan vertrekpunt geraakt.

Mooie route dus, maar iets meer richting-pijltjes zouden helpen.
Van: Ankie Westelinck Ingegeven op: 12-sep-2007 Gereden op: 25-aug-2007
Er stonden niet genoeg pijlen, er was soms verwarring aan de kruispunten.

Op het einde geen pijlen meer gezien, gelukkige wisten we de weg in Zottegem en beetje en kwamen we terug aan ons vertrekpunt
Van: Firmie Ingegeven op: 18-aug-2007 Gereden op: 18-aug-2007
Vandaag de rode route gereden, echt de moeite waard. Vele klimmetjes en afdalingen.
Eveneens de blauwe route gereden maar dit is veel minder de moeite waard. De bewegwijzering van de rode route is zeer goed, over de blauwe route zijn er af en toe wat moeilijkheden. De overgangen van de verschillende routes is niet altijd gemakkelijk terug te vinden.
Van: G-shock Ingegeven op: 6-may-2007 Gereden op: 6-may-2007
vandaag voor de eerste maal een bloso route gereden... de groene lus geprobeert en in het zonnig weertje viel de rit goed mee.Mooi landschap en enkel leuke stukken onverhard,de verharde wegen vallen mee door het golvend karakter en de mooie baantjes.goede route om ingereden te raken of eens mee te pikken bij slecht weer...
tip: neem steeds een afgeprinte route mee,1 pijltje vond ik niet en met het kaartje en wat orientatie-vermogen kan je vlot weer verder fietsen

om nog eens tedoen,en een lusje erbij te nemen

greetz
Van: GJ Ingegeven op: 11-apr-2007 Gereden op: 9-apr-2007
Groen,rood en blauw gereden en "en passant" den Berendries meegepakt.
Wij(6man)hebben in ieder geval wel genoten van dit parcours en waren maar wat blij dat we nog in tijd waren voor een goeie douche (vooral bij Slossie was't dringend).
Blauw heeft inderdaad redelijk wat asfalt maar omdat we deze lus als laatste reden,was er niemand die daar om maalde.De bepijling was vrij OK(een beetje onduidelijkheid ter hoogte v/d route van Herzele).Bergop,afdalingen en technische stukjes,het hoorde er allemaal bij.
Randnieuws;Steven Sterk met nieuwe fiets en dikke banden(ni gemakkelijk,zei't'em);De Lange slaagde erin om op een droog parcours toch stil te vallen in een diepe plas;Pol smijt zich 10m verder tussen de takken en de kers op de taart was onze ramptoerist (Slossie) , eerst afdalen als nen zot en daarna beneden met een snelheid van amper 5km/u omvervallen om dan achterwaarts met zijn kont in de gracht af te glijden .FANTASTISCH !!
Van: Martin Ingegeven op: 9-apr-2007 Gereden op: 9-apr-2007
Heden (09/04/2007) groene met blauwe route gecombineerd. Moet zeggen dat het naar mijn mening weinig de benaming mtb-route waardig is. Asfalt en nog is asfalt.Als de nauwe "betegelde" paden en korte stukken veldwegen tussen de wegen en/of dorpen de route wat avontuurlijk moeten maken voor de mtb'er, schiet dit toch ver zijn doel voorbij.
Het landschap heeft zijn charmes, doch het parcour was een weinige uitdaging.
Een zware tegenvaller.
---
PS: als de route asfalt is of verharde ondergrond (lees: hogere snelheden), gelieve bewegwijzering vlugger te plaatsen.
---
Greetz
Martin
Van: Stijn DM Ingegeven op: 9-feb-2007 Gereden op: 9-feb-2007
Hallo allemaal,
vandaag voor eerste keer de rode + groene route gereden. Niet met een mountainbike maar met een crossfiets. Door de sneeuwval van gisteren lag alles er heel modderig bij, niet dat dat een probleem is maar dat maakt het parcours wel mooi lastig.
Geen problemen omtrent de pijltjes, deze zijn overal aanwezig en op sommige plaatsen staan ze zelfs 2 maal om zeker te zijn dat je juist rijdt. Wel ben ik eens misreden maar dat kwam door onoplettendheid. Ik denk dus dat ik mag zeggen dat de problemen, zoals eerder vermeld werd in verband met deze route, verholpen zijn.
Een zeer mooi stuk vind ik de afdaling naast de Berendries. Beneden gekomen was zelfs rijden niet meer mogelijk en was het lopen geblazen. Let wel dit door de vele sneeuwval die zorgt voor wateroverlast. Dus in normale omstandigheden zal het daar wel meevallen.
Ook bevat deze route een constante afwisseling tussen klimmen en afdalen, een golvend parcours als het ware. Een goede training dus! Het uitzicht, de natuur en de omgeving zijn prachtig! Een echte aanrader voor iedereen die een gezellige sportieve namiddag tegemoet wil gaan.
Met sportieve groetjes,
Stijn DM
Van: ronny Ingegeven op: 3-nov-2006 Gereden op: 30-oct-2006
rode route was wel leuk en groen ging ook maar de blauwe te veel asfalt en bewijzering kon ook wel af en toe iets beter maar was vrij goed. leuke route heb ook den berendries meegenomen dus was wel al bij al een intensief middagje :)
Van: peter buyl Ingegeven op: 10-oct-2006 Gereden op: 10-oct-2006
prachtige route,zwaar door de modder
wat de bepijling betreft,ahum.......de groene route hebben wij uitgereden zonder één enkel pijltje te missen,de rode hebben we bijna uitgereden MAAR er mankeert een pijltje waar de rode overloopt in de groene .....als je dit volgt ben je weer vertrokken voor een uur of twee
enfin,de organisatoren verdienen een pluim,men zegge het voort
zeker voor herhaling vatbaar
Van: Mx Ingegeven op: 19-aug-2006 Gereden op: 19-aug-2006
R+B gereden is dit is best een leuk gevarieerd parcours met af en toe een niet zo steile hellingen en afdalingen. Goed evenwicht tussen off-road en gewone baan. Weeral een paar onbekende Vlaamse mooie dorpen leren kennen.

Ga ik zeker nog eens doen.Deze route geniet mijn voorkeur boven deze van Ronse maar Kluisbergen blijft in Oost-Vlaanderen de lastigste.
Van: de tandt wouter Ingegeven op: 17-aug-2006 Gereden op: 17-aug-2006
haloooo
(ik ben een wandelaar
van wandel club egemont te zottegem)
het is mijn 1ste keer dat ik montenbike
het is heel mooi parkoer enz 10tje
maar nu een paar punten
sorry voor de kom mentaar ma da moet
wel juist zijn en goed
(in het baantje dat uit komde aan cafe
agker moetener nog 2 pijlen voor de BRUG NAAR LINGKS NIET RECHTEN DOOR voor DAT BAANTJE VAN feestzaal de linde RECHTS in zouden
er ook nog 2 pijlen moeten bij komen
aan de vlam moetener DRINGEND pijlen komen naar
lingks (niet naar rechts éé)
en in michelbeke heel veel pijlkes bijkomen
het is daar niet te doen en dan nog aan de
zavelput enz verder naar het SCHOOLKE daar gangd GEEN pijlke
U MOET LINGKS EN DAN IN HET DOOD LOOPEND STRAATJE DAN
RICHTING RINCHTING SRTIJPEN daar gangen wel pijltjes tot aan het zotte huis het romeins plein DAN ZIJN DER GEEN MEER U MOET RICHTING DE GROTE BAAN VOOR DE KERK NAAR RECHTS EN DAN ALYD RECHTEN DOOR EN DAN GAAT U EEN VISS VIJVER PASEEREN EN DAN SCHUIN ER OVER RECHTSE KAN WEER NAAR EEN PUNT WAAR JE BEN GEPAREERD 2X DAAR MOETEN OOK NOG PIJLEN BIJKOMEN
TOT STRIJPEN AAN HET VOETBAL PLIJN EN DAN RECHTS OF LINGKS MAAR U MOET RECHTS PAKKEN DAN TOT OP DE BAAN N DAAR ZIJN WWEER GAAN PLIJLEN GDV EN DAN MOET U ZELF MAAR ZOEKEN VOOR HET EINDE DE LAATSTEN DAG VAN DE VAKANTIE DOE IK DIT WEER DUS GAASTJE MAAR VOOR IK HET WEER VOOR HZB GDBV °
sorry voor de komentaar ééééé sorry
xxx
Van: Carlos Ingegeven op: 29-jun-2006 Gereden op: 28-jun-2006
Gisteren de rode + groene route gereden.
Mooie route, mtb waardig, goed om te trainen op klimmen.

Op een gegeven moment kom je aan de voet van de Berendries uit, waar je naar rechts moet. Het loont de moeite om toch ook eens naar links te rijden en de Berendries mee te nemen. Boven draaien, terug naar beneden (60 km/u !!) en de tocht verder zetten.

Pijltjes:
- helemaal in het begin een rood pijltje niet gevonden, aan een kapelleke. Hier is 't rechtdoor.
- Waar de rode route overgaat in de groene, heb ik geen pijltje gezien.
Op goed geluk rechtdoor gereden richting Strijpen. Dit bleek de juiste keuze te zijn.

Enig "minpunt": veel bramen en netels/distels; pijnlijk met blote armen en benen.
Maar ja, het hoort er bij hé ...

Al-bij-al: een aanrader!!
Van: Stijn Ingegeven op: 16-may-2006 Gereden op: 13-may-2006
Op zaterdag de rode lus met de groene lus gereden. Het was een zonnige dag, het parcours lag er redelijk droog bij.
Er zitten enkele heel toffe afdalingen bij. Eén van de eerste is een straat die stijl bergaf gaat en dan plots overgaat in een bosweg. De bosweg knikt ineens zodat de afdaling nog erger wordt, bij hoge snelheid is de ze afdaling wel een risico.
Verder zijn er een paar korte en langere beklimmingen.
De groene lus brengt niks extra en is zeker te verwaarlozen als MTB route. Volgende keer nemen we de blauwe lus.
Een echte aanrader dus, die rode lus!
Van: Lieven Vagenende Ingegeven op: 24-apr-2006 Gereden op: 23-apr-2006
De rode, groene en blauwe route gereden met de club. Bepijling is in orde. De verbleekte pijltjes zijn vervangen. Zeer mooi tochtje. Af en toe wat problemen gehad me omgeploegde akkers waarbij men ook de ree mee omploegd. Maar dat is typisch voor het seizoen zeker.

Als extraatje de Berendries op en afgereden ( 51 km in totaal) 3uur gerereden
Van: stig Ingegeven op: 22-jan-2006 Gereden op: 22-jan-2006
halo just terug van de tour van zottegem samen met de groep THE MUDHUPPERS de route was goed en vrij modderig van al het gesmolten ijs van de afgelopen dagen!! kijk eens op www.mudhuppers.tk
Van: Ben Ingegeven op: 21-aug-2005 Gereden op: 21-aug-2005
Juist terug van de mtb toer van zottegem, na een week regen lag het parcour er zeer vettig bij. We hebben de rode toer gedaan, de pijltjes zijn allemaal bijna verneuwd en het is dus goed te volgen. Het enige nadeel aan de toer was dat we weeral niet konden douchen. Dit is al de tweede keer in rij! Dus let op als je gaat, reken er maar niet te veel op!


Groeten Ben,
Van: Frederik Ingegeven op: 17-aug-2005 Gereden op: 17-aug-2005
Vandaag de mtbroute van zottegem gereden, prachtig weertje, misschien beetje te warm.
we hebben de volledige toer gedaan (48km)
heel mooie paadjes en leuke stukjes, vooral de rode en groene route.
De blauwe route op het einde is nogal veel asfalt in die kleine dorpjes, maar om uit te bollen toch wel leuk rijden. Enkel hebben we ons na de eerste keer over de spoorweg te rijden op blauwe gedeelte misreden en parcours niet meer terug gevonden, we zijn gewoon naar de start terug gereden aangezien we de omgeving klein beetje kenden. Hadden we pijltje niet gezien of was het weg, kweet het niet. Voor de rest was de bewegwijzering in orde, wel altijd goed uitkijken, maar er zijn veel pijltjes vernieuwd.
Aan de aankomst mogelijkheid om je fietsen af te spuiten.

Samengevat: een mooie route met kleine heuveltjes, goeie afwisseling bergop en bergaf, mooie leuke paadjes, paar technische stukjes. Echte aanrader! Maar blauwe gedeelte is minder.
Van: Mud Pup Ingegeven op: 28-dec-2004 Gereden op: 24-dec-2004
Beetje teleurgesteld in de bewegwijzering, de eerste 5 km geen enkel probleem, daarna een ramp. Parcours is best ok, leuke afwisseling.
Weggehaalde pijltjes ... kunnen natuurlijk ook positief ervaren worden .. veel groetjes aan die knappe babe die me in St. Maria Oudenhove de weg heeft uitgelegd ... wow !
Van: Flip Mathys Ingegeven op: 31-oct-2004 Gereden op: 30-oct-2004
De route in zottegem nog eens gereden.
T' was een tijdje geleden.
De bewegwijzering is stukken beter dan vorig jaar deze tijd.
Toch blijven er nog een paar pijnpunten, die wij weliswaar al konden.

We zijn begonnen met de rode roude, de mooiste vervolgens groen met nog enkele kuitenbuiters en dan blauw = flauw groen is dan veel beter.

Als je de eerste meeters van de route voor rood kiest moet je iets later de grote baan RECHT OVER STEKEN.

Binnen de eerst 10 km kom je nog eens op een grote baan (je rijdt op dat ogenblik op het fietspad en moet rechtsaf slaan) waar het pijltje op een verlichtingspaal hangt maar overgroeit is door klimop, dit al van vorig jaar.
Deze staat die je moet inslaan is makkelijk te herkennen want binnen de 100m hang er verderop een autovelg omhoog, van een handelaar vermoed ik.

Verder is het nogal in orde, wel ogen good openhouden.
En als het de eerste keer is niet te snel gaan, want dan mis je zeker.
Van: pontoni Ingegeven op: 7-sep-2004 Gereden op: 30-aug-2004
De rode route is zeker de omweg waard. Een paar knap lastige, technische stukjes, vooral naar het einde toe. De de regen van de week ervoor was de afdaling naar de asfaltbaan in Michelbeke onberijdbaarover de volledige breedte: puren 'drasj'.
Van: Richard Ingegeven op: 27-jun-2004 Gereden op: 24-jun-2004
Zottegem is toch es de moeite om te rijden hoor.
Ik zou wel de blauwe route overslaan als ik de streek goed zou kennen want deze is hier slechter dan de groene.
Zeker een aanrader ook al ben je niet op de rode route, doe eens de afdaling naast de berendries (bos ernaast). Zeker de moeite. Doe het wel als het droog ligt...
Beginnelingen zullen er pret aan beleven...
Van: speltdoorn nick Ingegeven op: 24-may-2004 Gereden op: 20-may-2004
ik heb de rode route gereden en ik vond het een prachtige ongeving
maar het was niet te zwaar
ik vond er niet veel aan .
Van: Gunter DHondt Ingegeven op: 18-may-2004 Gereden op: 16-may-2004
Parcours: licht golvend; weinig spectaculair; groene route is eigenlijk een stadswandeling door Zottegem (enkel asfalt); rood is wel de moeite

Bewegwijzering: zeer slecht;
1) rood: na St-Goriks-Oudenhove moet je op het einde van het rechte wandelpad (loopt gelijk met Zwalmroute) naar links en blijven volgen tot de grote baan, daarna rechts en dan ietswat later kom je de groene bordjes tegen...
2) blauw: na Strijpen (na 2de blauwe pijltje) is de weg ineens afgesloten en heb je weinig andere keus dan terugkeren

Conclusie: ga liever naar Oudenaarde of Brakel als je toch al de verplaatsing moet doen; daar is het parcours stukken beter en de bewegwijzering perfect!
Van: Luc Ingegeven op: 30-apr-2004 Gereden op: 30-apr-2004
Ben deze namiddag de groen-blauw-rode route gaan rijden en inderdaad: het is een potje wat betreft bewegwijzering! Na enkele kilometers op rood te hebben gereden begint de ellende. Zelf ergens aansluiting zoeken is de boodschap. Heb je geen wegenkennis in de omgeving, dan één raad: begin er niet aan. Het is anderzijds wel een mooie route met veel afwisseling en enkele pittige stukjes omhoog. Hint aan Bloso: trek er nog eens op uit met wat extra pijltjes. Het zal de fietser die zich de moeite getroost naar Zottegem te rijden veel frustratie en ontgoocheling besparen...
Van: Moerman Pascal Ingegeven op: 22-apr-2004 Gereden op: 18-apr-2004
Ging voor de tweede keer de Bloso-route van 48 km doen, maar na een 15 tal km op de rode route vond ik geen enkel pijltje meer ter hoogte van St-Goriks-Oudenhove aan het eind van de populierenstraat, om richting olmstraat te rijden. samen met nog twee andere bikers enkele malen teruggekeerd, ben dan maar op het gevoel verder beginnen rijden.
Eigenlijk is het aan te raden om eerst op de web-site de route te downloaden en af te drukken, wanneer er dan een pijltje ontbreekt hoef je niet terug naar huis te rijden.
Moest het mogelijk zijn om dit pijltje terug te zetten kunnen andere bikers ook nog de route uitrijden.

Pascal
Van: Luc Lauwers Ingegeven op: 22-sep-2003 Gereden op: 22-sep-2003
Op de laatste dag van de zomer de rode + groene route gereden. Veel wind (meestal op kop) en dreigende wolken, maar gelukkig geen drup gevoeld, tenzij dan misschien mijn eigen zweetdruppels.
Rode route is prima aangeduid, geen enkele keer op de route moeten omkeren om de weg te zoeken, sommige pijltjes zouden wel wat meer mogen opvallen. De groene route ben ik 'verloren' na de spoorwegondersteek, maar van daar wel terug al aanduidingen naar de parkeerplaats. In totaal +/- 34 km op de teller staan.
Een kleine tip : Ik zie dat velen dikwijls klagen over signalisatie die is verdwenen door de zon en de verwering. Doch als je enkel kijkt naar de twee wieltjes op het plaatje, die nooit verweerd zijn (enkel de gekleurde pijltjes kunnen verdijnen) kun je toch makkelijk de richting afleiden. Als de wieltjes onderaan staan moet je rechtdoor; als ze links staan moet je naar rechts; en als ze rechts staan, moet je links afslaan. Zo hoef je niet telkens af te stappen van je bike en met je neus tegen het plaatje gaan kijken hoe het nu eigenlijk zit.
Nog veel MB - plezier.
Van: Ronny DE GROOTE Ingegeven op: 11-jul-2003 Gereden op: 11-jul-2003
Vandaag (11/07/2003) voor de eerste maal zowel de groene - blauwe en rode route gereden. Zeer mooi parcour, met echter één negatief punt: de bewegwijzering laat zeker te wensen over. Op sommige plaatsen ontbreken de pijltjes of zijn deze praktisch niet meer zichtbaar. Er dient dringend werk gemaakt te worden voor het bijwerken van de bewegwijzering. Op het groene traject, meer bepaald in de omgeving van Strijpen, is een deel van de route volledig omgeploegd en bewerkt door een landbouwer.

Van: Dirk Duynslaeger Ingegeven op: 2-jul-2003 Gereden op: 2-jul-2003
02/07/2003: De eerste kilometers van de route waren veelbelovend: mooi weer, goeie route (wel wat veel asfalt), knap landschap. Tot we na een kleine 5 kilometer onze weg niet meer vonden wegens ontbreken van wegwijzers! En dan ga je terug naar af natuurlijk. Wat ons betreft: afrader!
Van: Feys luc Ingegeven op: 1-jul-2003 Gereden op: 1-jul-2003
Vandaag (01/07/2003) heb ik een dag verlof genomen om te Mountanbiken in de omgeving van Zottegem.
Ideaal weertje (zon gevolgd door veeeel regen en daarna weer zon).
Zeer mooie omloop zelf na de hevige plensbuien blijft het parcours berijdbaar (wel zwaar tijdens het klimwerk) de afdalingen zijn soms glibberig (twee maal de grond van dichtbij gezien)
Ik heb ook vriendelijke mensen ontmoet tijdens de buien de eerste maal ben ik gaan schuilen bij bouwvakkers, die stonden met hun mond open te kijken dat men na anderhalf uur fietsen in dergelijk weer en op zulke slechte wegen alleen maar water drinkt uit een bidon die eerst moest afgespoeld worden, hun verbazing werd nog groter toen ze aan mijn accent hoorden dat ik daarvoor uit West Vlaanderen gekomen was.
Het enige minpunt aan de tour zijn de enkele ontbrekende pijltjes ( de nog aanwezige pijltjes zijn dringend aan een opknapbeurt toe)
Wanneer men niet van de streek is heeft men zeker een stafkaart nodig waar de omloop op uitgetekend is.
Ik heb in ieder geval genoten van mijn vakantiedag.
Van: Van Herreweghe Philippe Ingegeven op: 17-apr-2003 Gereden op: 12-apr-2003
12/04: Prachtige piste, wel je aandacht bij de pijltjes houden, uitkijken is de boodschap.De piste is waarschijnlijk moeilijk te bereiden bij zeer nat weeer.Er is werk aan de bewegwijzering!
Van: Bart Jan Meganck Ingegeven op: 11-mar-2003 Gereden op: 4-mar-2003
De route opnieuw gereden op 4 maart 2003. Het blijft een zeer mooi en gevarieerd parcours. Er is echter één werkelijk ergerlijk punt: de Berendries. De grote schuldigen zijn niet de ontwerpers van het parcours, maar wel de snobs met hun 4 x 4's die diepe sporen trekken in de op zich reeds modderige afdaling. Het moet toch mogelijk zijn om alle gemotoriseerd verkeer (ook moto's) de toegang tot deze strook te verhinderen. Zij hebben daar -en in andere stukken van de natuur- niets te zoeken.

Van: Christophe Van Lierde Ingegeven op: 5-nov-2002 Gereden op: 26-oct-2002
Route gereden op 26/10/2002
Op elke route ontbreekt er wel ergens een pijltje. Wat ik mij nog herinner is o.a. het groene lusje te Strijpen waar geen pijltje eer staat waardoor we dit hebben gemist (je moet naar links). Ook op de blauwe route na het oversteken van drukke weg staat nog steeds geen pijltje. Kaartje meenemen is dus de boodschap als je de omgeving niet kent. Opgelet : het kaartje hier te vinden is niet helemaal correct meer. De blauwe route gaat nu naar links ipv naar rechts ter hoogte van Leeuwergem. Spijtig dat de pijltjes zo slecht zijn onderhouden, anders wel de moeite (vooral de rode route).
Van: Bruno Haemers Ingegeven op: 30-jul-2002 Gereden op: 30-jul-2002
30/07/2002:<br>
Zottegem is mijn thuisbasis en dus ken ik de route vrij goed. Het is een zeer mooie route voor MTB-ers die het af en toe graag iets technischer hebben en een aantal leuke en stevige hellingen willen
meepikken.<br>
De beste combinatie is er groen-rood. Blauw heeft heel wat minder te bieden, vind ik. (Ik zie persoonlijk ook niet in of dit wel een stuk is dat ergens tussen niveau groen en niveau rood thuis hoort). Jammer te horen dat de pijltjes niet meer zo goed aangeduid zijn, ik hoop alvast dat Bloso daar iets aan doet.<br>
Zottegem is wel een piste die je best niet na een aantal regenbuien doet, dan verandert het technische in het "ergerlijke". Zo moet je bij extra drassig weer werkelijk ploeteren door een bos dat uitkomt in Michelbeke (diegenen die het gedaan hebben, weten ongetwijfeld wat ik bedoel). <br>
Diegenen die verzot zijn op het parcours van Oudenaarde, zullen Zottegem ongetwijfeld ook kunnen appreciëren, maar dan wel bij goede bewegwijzering en relatief droog weer.
Van: Dirk Vandamme Ingegeven op: 6-jul-2002 Gereden op: 6-jul-2002
Route gereden op 6/7/02. De bedoeling was de rode en groene route te rijden.<br>
Aan het begin van de rode route mankeren enkele bordjes. Alsnog de rode route kunnen uitrijden, het had de ganse week geregend en dus lag het parcour er drassig bij. Het gras staat heel hoog zodat je tussen de velden deftig op je passen moet letten. Op het einde (net voor Strijpen) plots het spoor bijster. Ietsjes verder nog een groen pijltje gezien en dat was het. Ben dan langs enkele kleine weggetjes terug naar de startplaats gereden. <br>
Het moet een heel mooie route zijn, indien ze goed zou bewegwijzerd zijn.<br>
Laat ons hopen dat Blose de nodige stappen onderneemt.
Van: Bart Willems Ingegeven op: 9-jun-2002 Gereden op: 9-jun-2002
09/06/2002:<br>
De rode route is mooi, maar frusterend. Ik heb alle pijltjes gevonden, maar ze staan op alle onmogelijke plaatsen : links op de grond, rechts in een boom op bijna 2 meter, in de hoge graskant, ...
<br>
Tijdens de blauwe route (na het oversteken van een drukke verkeersweg) ben ik weer spoor bijster geraakt en ben dan maar terug naar startplaats gereden.
Van: Bart Turcksin Ingegeven op: 19-may-2002 Gereden op: 19-may-2002
19/05/2002:<br>
Vandaag een <b>poging</b> gedaan om de rode route te volgen. Na talloze keren verkeerd te zijn gereden (door gebrek aan pijltjes), zijn we tenslotte na 15 km finaal het spoor bijster geraakt en hebben we besloten terug naar huis te keren. Het stuk dat we wel gereden hebben, viel mij eigenlijk ook tegen. (veel te veel asfalt, ondanks de talrijke aanwezige veldwegen) Bedankt BLOSO voor deze fijne dag en 150 km nutteloze verplaatsing met de auto.
Van: Stefan Bauwens Ingegeven op: 1-apr-2002 Gereden op: 1-apr-2002
April 2002:<br>
Zottegem (enkel groene lus) is beslist de moeite, al heb ook ik het gevoel dat sommige pijlen niet ideaal geplaatst zijn. Twee keer ben ik een korte afslag voorbij gereden.<br>
Het kleine lusje in de buurt van Strijpen is behoorlijk lastig. De ideale plaats om eens een snelle beklimming te doen.<br>
Heb deze tocht gedaan onder droge en zonnige omstandigheden wat het een pak
minder lastig maakt. <br>
Ik denk na regenbui dat het een pak lastiger zal zijn.
Van: Dirk Van Loo Ingegeven op: 27-jul-2001 Gereden op: 27-jul-2001
27/07/2001:<br><ul><li>Vooral de rode lus is prachtig, met enkele technische snelle afdalingen en 2 zware offroad beklimmingen. Het rode parcours bevat veel offroad-stukken. Vooral de streek rond Michelbeke is prachtig. De bekende Berendries wordt gedeeltelijk beklommen, via landweggetjes. </li>
<li>In de blauwe lus zit de Lippenhovestraat, de lange kasseistrook (1200 m) uit de Ronde van Vlaanderen. Aangezien je de richting neemt lichtjes bergaf valt deze best mee. Het blauwe gedeelte bevat echter veel asfalt. </li>
<li>Alles is goed aangegeven, een 5-tal pijltjes ontbraken begin juli 2001, maar deze gaven geen aanleiding tot grote problemen. </li>
<li>Fysisch is het geheel redelijk zwaar, vooral door het heuvelend karakter van de streek. </li>
<li>Heb je geen zin de volledige 48 km rond te maken, wat ik me bij modderig weer wel kan voorstellen, is de combinatie rood+groen beter dan de voorgestelde groen+blauw.</li>
<li>Conclusie : ***1/2*</li>
</ul>
Van: Jeroen De Paepe Ingegeven op: 11-jun-2001 Gereden op: 11-jun-2001
11/06/2001:
Groen: mooie route maar de bewegwijzering kan een stuk beter. Hier en daar ontbreekt er een pijltje of is het verstopt en dikwijls is er voor een afslag slechts 1 pijltje dat je gemakkelijk over het hoofd ziet. Aangezien er slechts zelden een bevestiging dat je inderdaad op de juiste weg bent (als je bvb een stuk gewoon dezelfde weg moet volgen) kan je soms al een eindje verkeerd rijden eer je beseft dat je ergens een pijltje hebt gemist.
Voor de rest: mooie route over veel veldweggetjes. Weinig lastige klimmen, dus zoals groen hoort te zijn : voor de minder fanatieke fietsers.

Blauw: komende van groen is het eerste deel van blauw vrij veel over gewone (meestal wel kleine) wegen. Jammer want langs die kleine wegen is dikwijls wel een afslag naar een veld of bosweggetje. De bewegwijzerin is hier wel beter. In het tweede deel (even nadat je de grote baan in de buurt van Zottegem bent overgestoken) opletten voor een al wat verbleekt blauw pijltje links van de weg. vanaf dan: meer veldweggetjes, mooi en niet lastig (toch niet als het droog ligt). Eens terug bij die plaats ontbreekt waarschijnlijk een pijltje, ik ben dan maar terug gereden.