Warning: Undefined property: elevationObject::$direction in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 297 Warning: Undefined property: elevationObject::$direction in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 300 Warning: Undefined property: elevationObject::$deltaheight in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 307 Warning: Undefined property: elevationObject::$totalClimb in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 307 Warning: Undefined property: elevationObject::$totalDescent in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 286 Warning: Undefined property: elevationObject::$direction in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 276 Warning: Undefined property: elevationObject::$direction in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 279 Warning: Undefined property: elevationObject::$deltaheight in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 286 Warning: Undefined property: elevationObject::$totalDescent in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 286 Warning: Undefined property: elevationObject::$totalClimb in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 307 Warning: Undefined property: elevationObject::$direction in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 276 Warning: Undefined property: elevationObject::$direction in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 279 Warning: Undefined property: elevationObject::$deltaheight in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 286 Warning: Undefined property: elevationObject::$totalDescent in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 286 Warning: Undefined property: elevationObject::$totalClimb in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 307 Warning: Undefined property: elevationObject::$direction in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 297 Warning: Undefined property: elevationObject::$direction in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 300 Warning: Undefined property: elevationObject::$deltaheight in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 307 Warning: Undefined property: elevationObject::$totalClimb in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 307 Warning: Undefined property: elevationObject::$totalDescent in /customers/1/b/b/mtbroutes.be/httpd.www/routedetail.php on line 286
logo  
GedinneGedinne
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
Verschillende startplaatsen zijn mogelijk ,  Gedinne 

Lussen
'Le grenadier' (groen) 'Le buffle' (rood) 'Chevaudos' (geel) 'La Transvillage' (blauw)
24 kmGPX 52 kmGPX 37 kmGPX 70 kmGPX
'Le Bandit d'honneur' (groen plusteken)
64 km

Informatie
Office du Tourisme , Gedinne Tel: 061/58.74.84
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Centre du Pont Collin (Carline Ruiters en Sander Pekela), Rue du Pont Collin 2, 5575 Willerzie, Tel: 061/58.81.06, Fax:061/58.81.06
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: Marc Lambrechts Ingegeven op: 6-sep-2021 Gereden op: 6-sep-2021
Na enige tijd de gele toer nog eens gereden en ik heb vast gesteld dat er pijlen op voorname plaatsen weg zijn door houtkapping enz........
Spijtig want is een leuk toertje !
Van: Tracy Ingegeven op: 4-may-2020 Gereden op: 3-may-2020
Ronduit prachtige omgeving om te rijden. Ik reed intussen de rode en de groene route, telkens vertrekkend vanuit Vencimont. De rode route is op sommige stukken best wel pittig en technisch, maar je krijgt er wel een route voor in de plaats die hoofdzakelijk door boswegen gaat. Her en der ontbreken wegwijzers, zowel op de rode als op de groene route, neem dus best de kaart mee. Absoluut een aanrader!
Van: Jan Ingegeven op: 29-oct-2018 Gereden op: 27-oct-2018
Dit Weekend Groen + deel van de Gele lus gereden. Gelukkig was er geen jacht en mochten we overal door. Voor wie deze lussen wil doen misschien eerst nagaan of er jacht is als je wenst te gaan. Aanduiding zeer duidelijk - tocht gewoon prachtig. Afwisseling van single-track brede bosweg, technische stukken. Keren zeker terug om de Blauwe en volledige Gele te rijden. Ga zeker ook andere routes van deze site rijden.
Van: Lambrechts Marc Ingegeven op: 27-feb-2018 Gereden op: 25-feb-2018
Gele lus gereden en is echt een aanrader ( toch voor iemand van 59 jaar ) ! Is niet heel zwaar maar wel veel afwisseling.
Op sommige plaatsen staan de pijltjes wel wat onduidelijk en moet men goed opletten of men rijd verkeerd.
Kom zeker in de toekomst de andere routes ook doen.
Van: tom&jeroen Ingegeven op: 28-nov-2017 Gereden op: 26-nov-2017
Na een lange regenperiode toch nog eens de rode lus gereden. Het was super drassig dus extra fun-gehalte. De bepijling liep even fout ter hoogte van de Frans-Belgische grens thv Pres De Hulle. Daar was een betonnen voetstuk met paal en pijltje uit de grond gehaald. Dit zou eens bekeken moeten worden. Verder is er nog een stukje bos (thv Bourseigne?..) waar er op lage hoogte een ijzerdraad is gespannen. Hieraan hangen wel een paar lintjes maar toch uitkijken!
Van: Michiel Ingegeven op: 27-jul-2016 Gereden op: 27-jul-2016
Alle routes goed bewegwijzerd maar in het vele groen mis je soms wel eens een bordje dus handig om een kaart erbij te hebben met fiets en wandelpaden. Groen en blauw gefietst en mooi afwisselend parcours met veel water, zoals door beekjes heen. De routes kruisen elkaar regelmatig zodat je makkelijk van de ene naar de andere route kan.
Van: Geert Ingegeven op: 26-mar-2015 Gereden op: 21-mar-2015
Zaterdag de gele route gereden met het vrouwtje erbij. Mooie omgeving en regelmatig een mooie maar niet al te moeilijke beklimming. Route is goed uitgepijld en is +/- 30% off road om van het ene mooie Ardense dorp naar het andere te rijden. Af en toe liggen er wel wat afgekapte bomen in de weg waar bosbeheer aan het werken is.
Zondag de groene route gereden en deze is echt een aanrader in combinatie met de rode lus voor wie echt wil mountainbiken in de Ardennen. Deze route is bijna continue in de bossen met af en toe een aantal prachtige uitzichten in de natuur. Mooie maar niet al te steile beklimmingen maar vooral genieten van de natuur. Ga zeker terug in de zomer!
Van: Ronny Aerts (webmaster) Ingegeven op: 4-may-2013 Gereden op: 4-may-2013
Ik heb de gpx tracks uit vorige commentaar opgeladen op de website zodat ze voor iedereen raadpleegbaar zijn.
Van: FANofNPG Ingegeven op: 10-apr-2013 Gereden op: 30-mar-2013
Gele route gevolgd. Veel stromend smeltwater en vaak gekapte bomen in de weg maar verder een mooie route met heel wat beklimmingen
Hier kan he de GPX tracks vinden http://users.skynet.be/barbaarsdesign/mtb/ardennen/gedinne.htm
Van: Goldilock Ingegeven op: 8-jun-2011 Gereden op: 8-jun-2011
Waar kunnen we de gps tracks van deze route terugvinden?
Van: Nele Ingegeven op: 9-may-2011 Gereden op: 8-may-2011
Dit weekend op zaterdag gele lus gedaan, zondag rood en groen. Ikzelf vond groen de mooiste. Geen enkele is supertechnisch, maar je bent wel echt à het mountainbiken en dat in een erg mooie streek. Geen enkele keer misreden. Wel combinatie van gps en pijltjes volgen. Pijltjes staan er wel, maar je moet soms vroeg kijken, maw ze staan niet altijd waar je ze verwacht. Ik kijk ernaar uit om terug te gaan.
Van: Bert Ingegeven op: 4-may-2010 Gereden op: 1-may-2010
Zaterdag 1 mei de blauw gepijlde toer van 75 km gereden. Vertrokken aan hotel/restaurant Moulin de Boiron. Prima afgepijld, een paar twijfelmomenten maar geen meter fout gereden.
Het parcours is kwa hellingen niet zo lastig en zeker niet zwaarder dan een doornsee toertocht in bv. vlaams of waals brabant.
De toestand van de wegen is minder : veel grove kiezel, en menige bosweg is volledig kapot gereden zijn door traktoren machines voor bosbeheer (of in sommige gevallen bosverminking) met diep sporen en ribbels in alle richtingen.
Van: Andy Ingegeven op: 19-aug-2009 Gereden op: 30-aug-2009
Ik zoek mountainbikeverhuurders in de buurt van Vencimont.
Ik heb de verhuurder van Vencimont al gecontacteerd, maar al de mountainbikes zijn daar echter al verhuurd.
Andere aanraders?

Groeten Andy
Van: Kris Cuppens Ingegeven op: 16-aug-2009 Gereden op: 10-aug-2009
Route van 34 en 37 km gereden. De 34 is het mooiste en meest uitdagend. De 37km is voor de meer recreatieve biker en bevat meer asfalt. De route van 34km vind ik echter niet terug in de lijst hierboven. Wat bepijling betreft is een kaart of gpstrack aangewezen. Je mag een mail sturen naar susxt at telenet.be, dan stuur ik u de gpstracks door.
Van: Arno Ingegeven op: 13-aug-2007 Gereden op: 5-aug-2007
Het was die dag schitterend weer met veel zon. We zijn vanuit Vencimont vertrokken en kozen voor de groene route. Deze zou 24 km moeten zijn. Wanneer je uit Vencimont vertrekt moet er gelijk geklommen worden. We gingen zonder warming-up en nog een beetje katerig van de dag ervoor met een zeer steile klim naar boven. Ik zat gelijk op 90% van mijn max.hartslag. Na de klim hebben we even rustig gefietst om de hartslag naar beneden te krijgen om daarna met hernieuwde moed verder te fietsen.
Achteraf bleek dat de eerste klim ook de steilste klim was.De aangeven 24 kmklopt niet. Het zijn er 36km. De omgeving is erg mooi,maar ik miste wel singel tracks en spectaculaire stukjes. Redelijk veel brede paden. De route is erg summier bewegwijzerd. Op één plek was zelfs helemaal geen bordje.

Al met al is het een route door een mooie omgeving maar weinig spectaculaire stukjes.
Van: Koen Ingegeven op: 8-nov-2006 Gereden op: 2-nov-2006
Voor de week van 1 november zaten wij gezellig met enkele vrienden in een huisje in Rienne. Van daaruit zijn wij 2 dagen gaan biken.

Op 31/10/2006 deden wij de groene lus van Gedinne. Deze was volgens ons zeer degelijk bewegwijzerd. Er hingen wel nergens een bordje teveel. Af en toe hangt er geen bordje bij kleine wegsplitsingen, maar dan moet je gewoon aannemen dat het de grootste weg volgen is.
Het route verliep vlot, met vlotrijdende klimmetjes en enkele technische stukken over rotsen. Wij kwamen zo ongeveer niemand tegen. Totale afstand van de groene route was volgens ons 36 kilometer.

Op 02/11/2006 probeerden we de groene "+" route te rijden. Na 15 kilometer hadden we al 10 keer op onze kaart gekeken. Prettig is anders. Langs deze groene "+" route was er ook nog een stuk bos gerooid, waardoor het enkele malen onmogelijk bleek om er te fietsen. Nadat we ons ook nog eens vastgereden hadden in een vennetje, hebben we dan maar besloten om een combinatie van de blauwe en de rode lus te rijden. Dit verliep verder zonder problemen.

Al bij al een zeer tof gebieb om te biken. De kaart van de toeristische dienst is zeker duidelijk genoeg. Zeer rustige wegen, je komt er bijna niemand anders tegen.
Zolang je de routes volgt met het bekende MTB symbool, dan kan je zonder veel stoppen doorfietsen.

Waarschijnlijk gaan wij volgend jaar nog een keertje terug
Van: Tim Ingegeven op: 7-nov-2005 Gereden op: 30-oct-2005
De fietsenverhuur die op deze site vermeld staat, is ermee gestopt. Wel kan je terecht in Vencimont. 13,5 euro voor een halve dag, redelijke fietsen. Tel nummers te verkrijgen bij VVV gedinne. Zorg dat je eerst belt om te reserveren, de verhuurders wonen niet bij de winkel zelf en die is bijna nooit open. Je kan terplaatse wel bellen dat ze even komen opendoen, maar dan heb je een GSM met proximus nodig want dat is het enige netwerk ginder.

De kaart is best wel ok, alleen jammer dat er niet op staat aangegeven in welke richting de routes lopen. Als dat het geval was kon je de verschillende routes beter aan elkaar knopen om je eigen lange weg te volgen.

Tijdens het jachtseizoen bel je ook best eens om te vragen of de routes wel open zijn. De mensen van de VVV zijn erg vriendelijk en kunnen je vrij snel zeggen welke routes open en gesloten zijn.
Van: Ronald Poppe Ingegeven op: 24-oct-2005 Gereden op: 12-aug-2005
Deze zomer 2 weken op de camping in Gedinne gestaan en alle mtb routes rond Gedinne gereden. Wat het meest opvalt is dat ik in totaal 2 atb'ers ben tegengekomen, ongelooflijk!! Er zijn vier routes en alle routes zijn prima bewijzerd. De kaart is duidelijk en biedt nog veel meer mogelijkheden om te biken buiten de vaste routes om. Je hebt namelijk veel routes die gemengd gebruikt kunnen worden, voor wandelaars maar ook voor bikers. Ik heb enorm genoten van de rust en van de prachtige omgeving. Ik snap werkelijk niet waarom het zo ongelooflijk rustig is in deze streek.
De routes zijn mooi afwisselend en uitdagend genoeg, mij sprak de groene en de rode route het meest aan. Leuke technische stukjes maar ook stukken waarbij je behoorlijk gas kunt geven en aardige klimmetjes. Kortom een aanrader!!
Van: William Van Quickelberghe Ingegeven op: 12-sep-2004 Gereden op: 4-sep-2004
Wij tourden met 4 bikers zowat alle routes rond Gedinne en Rienne af in 3 dagen. De weersomstandigheden waren ideaal, veel zon en aangename temperaturen. De gele lus was best bewegwijzerd, al is de richting van de lichtgele pijltjes moeilijk zichtbaar. De blauwe lus, is de langste en minst moeilijke met weinig technische stukken. De groene route is de meest technische met enkele strookjes met trial-allures. De rode lus, op de kaart aangeduid als 70km, welke start in Rienne, is in feite maar 27km lang, maar veruit de moeilijkste. Hier stonden we zefs enkele keren voor een afsluiting met electriciteit (voor evers bljkbaar).De groen route met +-teken is heel slecht bewegwijzerd. Om de haverklap moest kaart en kompas worden bovengehaald en zo gaat het plezier van het biken vlug weg. Er werden zefs nieuwe pijltjes geplaatst op een totaal verkeerde plaats en in de verkeerde richting. Ook op de rode lus stond er een pijl midden de varens op 10m van de weg. Het valt vooral op dat de bewegwijzering niet is uitgevoerd door mensen die zelf mountainbiken. Wat vooral opvalt is dat de routes voortdurend stukken samenvallen, zodat wij na 3 dagen wel uitgekeken waren op deze streek.
Samengevat : mooie streek met vrij makkelijke paden. Bewegwijzering kan stukken beter. Kaart is in zwart-wit, wat moeilijk om volgen is en deze bevat foute km-aanduiding voor rode lus. Camping Croix-scaille is een aanrader.
Van: Patrtick Schiffers Ingegeven op: 31-jul-2004 Gereden op: 26-jul-2004
Van 26/07 tot en met 30/7 reden we in de werkelijk prachtige streek rond Gedinne.
Zoals een eerdere schrijver reeds meldde is er een vernieuwde wandelkaart met op de achterzijde de mtb-routes.
De tochten zijn zeer goed bewegwijzerd. Wij hebben geen enkele moeilijkheid ondervonden met verdwenen pijltjes en dergelijke. De kaart is wel handig om de tochten eventueel in te korten of aan te passen aan de eigen ideeën. Je kan inderdaad via de wandelkaart je eigen parcours uitzetten. De wandelingen zijn niet druk begaan zodat je er met de fiets gemakkelijk van gebruik kunt maken.
Bij het rijden van de groene tocht kwamen we in de buurt van Vencimont beneden aan het riviertje even in moeilijkheden. Voor het bruggetje na een zeer moeilijke afdaling (meer iets voor het type Paulissen en co.)gaat de rit rechtsaf. Beter niet doen want 100m verder zit je in de rimboe (volledig dichtgegroeid en niet te rijden). De kaart bracht dan de oplossing: we staken het bruggetje over naar rechts en volgden een tijdje de aangeduide wandeling. Vanzelf kwamen we terug op de mountainbikeroute voor een verdere rit zonder problemen.
Ook de gele route is een aanrader. Het is een heel mooie tocht met een klein minpunt, het stuk tussen Gedinne-gare en Louette-St.Dennis. Misschien is daar een alternatief voor te vinden.
Ook reden we stukken van de blauwe route en de groene plus. Deze tochten zijn veel langer maar beslist goed in te korten met mooie alternatieven.
De natuur rond Gedinne is mee van het mooiste dat ons land te bieden heeft.
Met de Croix-Scaille zit je meteen ook op de vierde hoogste top van België. In alle routes zit dus veel klim en daalwerk. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik soms moest afstappen als het me te technisch werd. Je rijdt er veelal off-road met soms het obligate stukje asfalt. Het bos is evenwel nooit ver uit de buurt.
We logeerden in hotel La Tomberelle waar de eigenaar bereidwillig spuit of hoge drukreiniger aanbood om de fiets te kuisen. Veilig stallen van de fiets kon in de garage.
Deze veelal rustige streek is een absolute aanrader voor enkele dagen fiets- of wandelplezier.
Van: Rudy Maes Ingegeven op: 25-jun-2004 Gereden op: 25-jun-2004
Er is mogelijkheid een VTT te huren in Vencimont.
De kaart is vernieuwd sinds vorig jaar met aan één kant de de fiets paden en aan de andere kant de wandelpaden.
Van: Dennis Smits Ingegeven op: 1-jun-2004 Gereden op: 10-jun-2004
Hoi,

Ik heb een vraag met betrekking tot het huren van moutainbikes in de omgeving of in Gedinne.

Wij gaan (met ongeveer 10 personen) een weekend naar Gedinne en willen daar gaan mountainbiken.

Kan iemand mij aan een goed adres helpen.

vriendelijke groet,


Dennis Smits
Van: Christophe Berton Ingegeven op: 4-apr-2004 Gereden op: 4-apr-2004
Beste,
Wij wonen in Malvoisin(Gedinne). Enkele info over de beschikbare routes:
Er zijn inderdaad nogal wat wandel- en VTT paden. 26 wandelpaden tussen de 3km en 14.5km alsook 5 VTT paden tussen 24km en 64 km.
Wat vooral leuk is dat je de mogelijkheid hebt om meerdere paden aan elkaar te breien. De paden zijn nooit druk, zodat je tevens de wandelpaden als VTTroutes kunt gebruiken. Een vorige lezer melde dat je best voor het donker uit de bossen bent, wel dat is zo, neem altijd een kaart mee. Aan de voorzijde staan de wandelingen en aan de achterzijde staan de VTT paden.

Zou het mogelijk zijn om ons bij uw links te plaatsen, aangezien wij een B&B gestart zijn dit jaar met het oog op wandelaars en fietsers. Kom gerust een kijkje nemen op www.fermeduchateau.be

Groeten,
Christophe
Van: Franky Gotelaere Ingegeven op: 24-feb-2004 Gereden op: 21-feb-2004
Mooi, mooi daar rond Gedinne...
ongeveer een 24 km gereden onder "licht vettige" omstandigheden
me dunkt zijn we geen 200 m. asfalt tegengekomen en nooit uit het bos geweest.
hoe moet ik deze route beschrijven ? Wel, zeker geen van de zwaarste van de Ardennen, maa
Van: Franky Gotelaere Ingegeven op: 24-feb-2004 Gereden op: 21-feb-2004
Mooi, mooi daar rond Gedinne...
ongeveer een 24 km gereden onder "licht vettige" omstandigheden
me dunkt zijn we geen 200 m. asfalt tegengekomen en nooit uit het bos geweest.
hoe moet ik deze route beschrijven ? Wel, zeker geen van de zwaarste van de Ardennen, maa
Van: Franky Gotelaere Ingegeven op: 24-feb-2004 Gereden op: 21-feb-2004
Mooi, mooi daar rond Gedinne...
ongeveer een 24 km gereden onder "licht vettige" omstandigheden
me dunkt zijn we geen 200 m. asfalt tegengekomen en nooit uit het bos geweest.
hoe moet ik deze route beschrijven ? Wel, zeker geen van de zwaarste van de Ardennen, maar zeker één van de mooiste. Hier vind je geen Houffalize-stijgingspercentages, maar wel pittige downhilletjes, best moeilijke technische afdalingen langs steenpaadjes en prachtige "point de vue's " naast de Semois. Zorg er wel voor dat je voor het donker uit het bos bent en neem best een kaartje mee hoewel de tochten voorbeeldig aangeduid zijn. Een aanrader!
Van: Björn Kampstra Ingegeven op: 23-may-2003 Gereden op: 23-may-2003
(23/05/2003) We hebben vorig jaar een route trachten te rijden vanuit Louette Saint Pierre met de YMCA... Sommige borden zijn niet echt goed te vinden, maar over het algemeen wel aanwezig... Helaas kwamen ook wij op een gegeven moment geen bordjes van de zelfde route meer tegen en dus hebben we via de ATBRoute-kaart een mooi vervolg van de route uitgestippeld... Zo hebben we een mooie route via de uitzichtstoren bij La Croix Scalle (80 meter hoog) gemaakt... Echt een succes... Ik hoop dit jaar weer een mooie route te kunnen rijden in de omgeving van Gedinne... En dat gaat (hopelijk) dit jaar helemaal goed komen... Nou alleen nog hopen op een beetje mooi weer...
Van: Marius Vergouwen Ingegeven op: 17-may-2002 Gereden op: 17-may-2002
Ik ben in het weekend van 17 tot en met 21 mei 2002 in Vencimont geweest en heb enkele routes gereden van Gedinne. Er is momenteel een nieuwe kaart, die in vrijwel iedere supermarché te koop is voor ongeveer 7 euro. Aan de ene zijde is deze kaart in kleur en hier staan alleen wandelroutes op. Op de achterzijde, in zwart-wit, staan de vijf mtb-routes aangegeven.
<p>
Het is mij opgevallen dat de bepijling van de gele route niet overal overeenkomt met de route die op de kaart is uitgestippeld. Zo gaat net voor Gedinne-Station de route linksom het bos in, terwijl volgens de kaart rechtdoor de verharde weg gevolgd wordt.
<p>
De blauwe route lijkt nog niet helemaal uitgepijld. In de omgeving van Gedinne hebben we ongeveer 10 tot 15 km op de kaart moeten rijden, omdat er geen enkele pijl aanwezig was. Deze route is min of meer vergelijkbaar met de oude route 63, echter meer asfalt en minder zwaar geworden.
<p>
Ook de groene route hebben we trachten te rijden, maar ook hier kilometerslang geen pijl te bekennen, terwijl we volgens de kaart toch goed reden. Uiteindelijk toch verkeerd gereden in de bossen en totaal verdwaald. De route van 24 km werd er op deze manier een van 34 km.
<p>
Het volgen van routes op de zwart-wit kaart is niet erg duidelijk. Regelmatig aan de andere zijde moeten kijken op de gekleurde kaart voor details. Doordat daar alleen wandelroutes op aangegeven staan is verwarring en daardoor vergissen eenvoudig.
Van: Thierry Lenoir Ingegeven op: 14-apr-2002 Gereden op: 14-apr-2002
14/04/2002: geel circuit, 39 km. Redelijk parkoer, wel weinig single tracks, brede boswegen maar toch een aanrader
Van: Marius Vergouwen Ingegeven op: 4-jun-2001 Gereden op: 4-jun-2001
04/06/2001: In jullie informatie staat dat er in Gedinne en omgeving 63 MTB routes zijn aangegeven. Het gaat hier om echter om wandelroutes. Momenteel is men in Gedinne bezig om de meeste routes opnieuw uit te peilen. Vanaf heden zijn ze ook bezig om MTB routes uit te peilen met de bekende bloso-peilen. Ik heb de laatste week van mei 2001 de gele route enkele malen gereden. De eerste keer was nog niet de gehele route uitgepeild, maar twee dagen later wel. Deze route is 37 km en de verhouding asfalt/onverhard ongeveer 40/60. De route is niet echt zwaar voor de Ardennen, wel in een zeer mooie omgeving. Ik heb ook blauwe bloso-peilen gezien en deze gevolgd. Na ongeveer 10 km was er geen peil meer te vinden. Deze 10 km gingen voornamelijk over asfalt. Waarschijnlijk was ik nog te vroeg. In Vencimont (waar ik verbleef) zag ik ook groene bloso-peilen. Na twee peilen echter niets meer. De toeristeninformatie in Gedinne wist mij alleen te vertellen dat de routes opnieuw uitgepeild zijn en dat de nieuwe kaart nog niet leverbaar is. Volgens de toeristeninformatie komt er eind juni een nieuwe kaart en zullen de nieuwe MTB routes hier op moeten staan.