logo  
OudenaardeOudenaarde
Vertrekpunten
Lus Waar Adres Telefoon/Fax
groen Recrean, Sportcentrum Rode Los Rode Los 3, 9700 Oudenaarde 

Lussen
groen groen+blauw groen+blauw+rood
14 km 26 km 37 kmGDBKMLGPX
Mogelijke combinatie(s) van lussen
groen+rood
? kmGDBKMLGPX

Informatie
Sportdienst Prins Leopoldstraat 89 9700, Oudenaarde Tel: 055/31.31.07
Dit is een Sport Vlaanderen route
Share
Lokatie in Belgie
map will be loaded in a moment

Loading example gpx into google maps ...
Extra informatie
Fietsverhuur
Fietsen Peter, Beverestraat 119, 9700 Oudenaarde, Tel: 055/31.16.53
Litan, Graaf van Landastraat 28, 9700 Oudenaarde, Tel: 055/31.20.79
Asfra, Bergstraat 75, 9700 Oudenaarde, Tel: 055/31.57.40
Infrastructuur vertrekpunten
Vertrekpunt Parking Drankgelegenheid Kleedkamers Douches Fietsreiniging
Recrean, Sportcentrum Rode Los ja ja ja ja ja
Commentaren
Uw eigen commentaar toevoegen
Van: tettenzot Ingegeven op: 24-mar-2022 Gereden op: 21-mar-2022
Prachtig!!!!
Goed afgepijld,mooie techniche paden,alles in orde.
Hier kom ik terug.
Aan het bestuur een dikke dikke pluim,zeker da schoon meiske.
Bedankt.
Van: Kristof Ingegeven op: 9-apr-2018 Gereden op: 7-apr-2018
Vandaag volledige route gereden. Parcours was heel goed berijdbaar.
In tegenstelling van wat ik hier al gelezen had, was de bewegwijzering wel ok. Ik had voor de zekerheid wel de gps route op mijn Garmin gezet, maar bleek niet nodig te zijn.
Aan de start waren er werken, waardoor het wel even zoeken was om op de route te geraken (ook met gps). In de laatste 5 km was er ook een aanpassing gedaan tov de gps route die hier te vinden is, maar pijltjes effectief volgen en je komt er.

Mijn conclusie van de route: Heel veel verharde wegen (70%) wat een mindere MTB beleving geeft. De stukken onverhard waren wel de moeite waard, met een paar mooie uitdagende klimmetjes. Koppenberg altijd leuk om mee te pikken.
Van: Marteko Ingegeven op: 30-apr-2015 Gereden op: 30-apr-2015
Groen-rood-groen-blauwe lus = 37 km. Droevig bepijld en het gegeven dat de GPS niet overal overeenstemt met de bepijling maakt de zoektocht alleen maar moeilijker. Ongewoon diepe tractorsporen en ronduit gevaarlijke afdalingen met diepe smalle groeven die elke stuurfout meedogenloos afstraffen. Maar mits enige voorzichtigheid, een plan op zak en een GPS op het stuur hebben we uiteindelijk toch genoten v deze tocht. De aanloop naar de Koppenberg duurt enkele saaie kilometer maar de legendarische kasseiklassieker en het aanpalende Onderbos is een formidabele fietsspeeltuin. De eerste steile afdaling na de Koppenbergbeklimming is 1 vd off road wegen waar diepe groeven je het leven lastig maken. Het rood-groene deel biedt prachtige vergezichten op de Vlaamse Ardennen en heeft verschillende nijdige beklimmingen in petto. Ondermeer de wortelbeklimming waar ik er na 3 pogingen uiteindelijk in slaagde om zonder voet aan grond te zetten de grootste wortelhindernis te overwinnen (snelheid maken en rechts houden is de boodschap)(een droge ondergrond en 29-er wielen speelden in mijn voordeel). De blauwe lus is minder aantrekkelijk en moet het hebben vd spectaculaire afdaling (zonder sleuven) vd Katteberg. Het traject biedt als afsluiter een ritje langs de Scheldedijk. Besluit: zwak bepijld en niet ongevaarlijk maar toch ben ik een absolute fan v deze route. Beter dan dit en meer nijdige beklimmingen zal je in het prachtig kader vd Vlaamse Ardennen niet vinden. En ja, de hond (de wolf v Etikhove?) heeft ook ons grommend en grollend de berg omhoog geblaft.
Van: Paul Deby Ingegeven op: 24-mar-2015 Gereden op: 22-mar-2015
Ik blijf dit een van de mooiste routes vinden, zowel qua landschap als sportief. Als ze die Koppenberg nu toch eens konden sluiten voor het autoverkeer ! Zit je dan al af te zien, komt daar nog zo'n zondagsrijder die vindt dat je opzij op een smal richeltje moet rijden om hem te laten voorbijsteken en je vol dieselroet te blazen. Balanceer maar eens op dat richeltje als je aan 4 km/u moet klimmen ! Wat ik dan soms over die gasten denk durf ik hier niet neerschrijven !
De pijltjes zijn meestal wel ok, maar er zit één heel storend foutje ! Je start met de groene lus, en waar de rode lus vertrekt moet je aan een spoorwegbrug rechtsaf. Er staat een pijltje vóór de brug, en daar ligt een nieuw betonbaantje dat omhoog gaat, en boven gekomen zijn er geen pijltjes meer. Dat pijltje (wijzend naar rechts) vóór de brug staat compleet verkeerd. Je moet onder het spoorwegbruggetje door, en daar staat het goede rode pijltje naar rechts. Dan zit je aan de goede kant van het spoor. Haal dat foute pijltje zo snel mogelijk weg aub. Het zorgt alleen voor tijdverlies en ergernis !
Van: Nelder Ingegeven op: 2-sep-2014 Gereden op: 2-sep-2014
Heb deze namiddag rood+groen gedaan. Een van de eerste keren Vlaamse ardennen op de mountainbike, vond het toch wel de moeite. Koppenberg is echt sterven natuurlijk en zo is er nog wel een helling of 2. Het klimmetje over het wortelpad is heel uitdagend, jammer genoeg geraakte ik zelfs na 3 pogingen niet over de grote wortel. Qua bepijling, had een kaartje bij, dus nooit misgereden, maar af en toe miste ik (of zag ik het niet) een pijltje. Oppassen wel bij de afdalingen, er zijn meerdere plaatsen waar een diepe geul is uitgesleten waar je dus beter uitblijft. Het mocht nog iets meer offroad zijn maar al bij al een geslaagde kennismaking met de vlaamse ardennen.
Om te starten is het de achterste sporthal, en als je daar het pijltje niet direct vind een beetje langs het water, over de voetgangersbrug en dan zie he de pijltjes wel hangen.
Van: dami Ingegeven op: 16-mar-2014 Gereden op: 16-mar-2014
geen aanrader het begint al aan de sporthal: slecht aangeduid je moet aan het achterste gebouw zijn om de kaart te zien en dan mag je mte je kruis boven een cola of pintje hangen want
het bord hangt buiten boven een terrastafeltje
het parcours dan: mijn plan groen dan op rood en verbinding naar blauw van Ronse-Maarkedal en dan dat tijdje volgen om via verbinding terug op groen van oudenaarde te komen. Splitsing groen-rood: je moet eerst onder tunnel door om dan naar rechts te gaan hoewel de pijlen voor de tunnel hangen, rood zelf is teveel asfalt nauwelijks singeltrack, idem dito op het verbindingstraject wat er is aan singeltrack is is ofwel modder ofwel een afdaling met een hoop gevaarlijk grote stenen en dan uiteindelijk verdwaald of liever ik kom op rood (Ronse rood ?) uit ipv blauw volgens de kaart, het is nu "goed" geweest, dan maar vlug terug via steenweg naar Oudenaarde ik heb dan toch wat conditie gewonnen
conclusie: Vlaamse Ardennen zijn overschat zeker op MTB-gebied: te weinig bossen, te weinig onverharde paadjes te beschikking om een echt mooi circuit te kunnen uitbouwen ook vrij saai landschap ok je hebt de heuvels maar ook (te)veel akkerland en dan op heel veel plaatsen die afgrijselijke fermettes is dat "wilde" natuur ? het enige echt vrij goede circuit vind ik Kluisbergen
Mijn topper is en blijf het Dijleland gewoon schitterend naar Vlaamse normen een pluim daar voor Bloso en ook niet allen daarheen want ik wil er wel nog beetje rustig kunnen rijden:-)
mogelijk is ook Limburg hier en daar heel goed maar zo ver kom ik niet want dan kies ik eerder de Ardennen. Misschien toch maar eens doen Limburg...
Van: Robbi Ingegeven op: 11-aug-2013 Gereden op: 11-aug-2013
Vandaag 11 augustus 2013 vol verwachtingen naar Oudenaarde gereden.
Ik zou mijn commentaar tot 3 woorden kunnen beperken : WAT EEN AFKNAPPER !!!!!!!!
Toch wil ik het een en ander kwijt. Om te beginnen is het een helse opdracht om de eerste (!) blosopijl te kunnen lokaliseren. Aan andere pijlen geen gebrek.
Ben gestart met de groene lus. De fietsbrug over de Schelde mag op dit parcours tot de enige berijdbare helling gerekend worden. De volgende helling was een (steile) helling ergens in een bos waar er vandaag tot mijn grote verbazing een wandelwedstrijd aan de gang was. Honderden bejaarden die over een MTB-parcours (?) gestuurd worden. Kan je je het voorstellen ??!! Na de groene ben ik de blauwe lus gaan uitproberen. Nog een grotere afknapper én nog méér bejaarde wandelaars. Men vraagt de MTBikers steeds om respect te tonen t.o.v. wandelaars. Maar waar is het respect t.o.v. de bikers als de wandelaars hun bordjes over deze van de Blosopijlen hangen ??!! Op de blauwe lus 1 helling van betekenis, maar halverwege moest ik afstappen omdat er een boomwortel een 1/2 m boven de grond uitstak. Die wortel ligt er niet van vandaag of gisteren maar al heel lang. terug opstappen was geen optie dus te voet naar boven.
Om een lang verhaal kort te maken ; uit armoede ben ik maar de blauwe RONDE VAN VLAANDEREN ROUTE gaan rijden. Uiteindelijk heeft deze beslissing mijn MTB-teleurstelling meer dan goed gemaakt.
Het parcours op en rond de Kwaremont was echt een geschenk uit de hemel.
Ik ga zeker terug naar de Vlaamse Ardennen, maar dan zal mijn vertrekpunt zeker NIET in Oudenaarde liggen.DE NACHT IS HET DONKERST NET VOOR ZONSOPGANG
Van: wim Ingegeven op: 28-dec-2012 Gereden op: 27-dec-2012
Vandaag de 3 lussen gedaan. Heel zwaar parcours door de regenval van de laatste weken. En ja, die hond blijft maar blaffen op dat steil stukje bergop.
Van: bitborne Ingegeven op: 2-oct-2012 Gereden op: 2-oct-2012
Oudenaarde rood stemt niet meer overeen met de gpx op de site. De koppenberg (Steengat) bovengekomen moet je naar rechts het veld naar beneden richting Bijskensstraat. Het vroegere paadje is verhard met steenpuin en afgesloten en dan staat daar nu "privaat eigendom".

https://www.dropbox.com/s/67uynf45hlfpk5u/2012-10-02%2017.30.36.jpg

Een kleine 100 meter terug is er wel een buurtweg en daar staat het rode pijltje. De gpx die wordt aangeboden via de Bloso-site is dus fout. Ik had de gpx maar moeten downloaden van http://www.mtbroutes.be ;-)
Van: bitborne Ingegeven op: 2-oct-2012 Gereden op: 2-oct-2012
Net terug van de Oudenaarde-blauw-groen-rood en rood is niet meer. De koppenberg (Steengat) bovengekomen moet je naar rechts het veld naar beneden richting Bijskensstraat. Het vroegere paadje is verhard met steenpuin en afgesloten en dan staat daar nu "privaat eigendom" ?

Toch even aan Bloso melden...

https://www.dropbox.com/s/67uynf45hlfpk5u/2012-10-02%2017.30.36.jpg
Van: Jaap Scheele Ingegeven op: 2-sep-2012 Gereden op: 1-sep-2012
Gisteren de 3 routes gecombineerd gereden. Blijft erg mooi. Blauwe route was voor mij voor het eerst. Vond dat zelf de minste van de 3. Er ontbreken in de tweede helft van die route ook 2 bordjes, beide om rechtsaf te slaan direct nadat je linksaf bent gegaan op een wat grotere weg. En kort voor het einde, na zo'n in te beelden bordje volgt trouwens een afdaling die door de zeer diepe sporen in combinatie met hoge snelheid echt gevaarlijk kan zijn, dus opgelet!
Van: pc Ingegeven op: 22-jul-2012 Gereden op: 22-jul-2012
Vandaag en ook vorige week de groene en blauwe lus gereden. Prachtig parcours zowel bij regen als bij droog weer. Sommige stroken zijn vooral bij regen een ervaring. Zo reed ik over een lengte van een paar honderd meter gewoonweg in een beekje in het midden van het pad. Schitterend! De wegwijzers zijn dan weer een heel stuk minder. In Mater zat ik helemaal verkeerd. Je moet daar de Kloosterweg nemen ook al staat die niet aangeduid. Ook in Nederenamedorp en op de archeologische site in Nederename staan er geen pijltjes. Daar moet je gewoon langs de spoorweg terug de draad oppikken. Veel tijd mee verloren! Hier is pijltjeswerk aan de winkel. En aan de reacties op deze site te merken is dit reeds geruime tijd zo. Doodjammer voor zo'n keigoeie route.
Van: John Doe Ingegeven op: 21-aug-2011 Gereden op: 20-aug-2011
Oh ja, de hond was present. De MTB-route moet een mooie bijdrage zijn aan de conditie van dat beest, wij vonden het een stevige klim maar dat beest heeft em een keer of tien op en af gelopen tegen de tijd dat wij boven waren :-) Breng een worstje mee, hij heeft het verdiend.
Van: John Doe Ingegeven op: 21-aug-2011 Gereden op: 20-aug-2011
Gisteren de rode en de blauw lus gereden. Althans dat was het plan. Op een aantal punten is de aanduiding zeer onduidelijke, bijvoorbeeld bovenaan de eerste kuitenbijter, en ook verder is de route zeer onduidelijk aangegeven. Op één plaats hebben we zelf een pijltje dat we los gevonden hadden in de juiste richting op een paal geklemd. We hebben de pijltjes opgegeven en zijn zelf terug naar centrum Oudenaarde gereden. Uiteindelijk hebben we rood en een stuk van blauw en groen gereden, in totaal rond de 45km.

Een beetje maintenance is dringend nodig!

Dit blijft wel één van de mooiste routes in Vlaanderen.
Van: Philippe Ingegeven op: 27-feb-2011 Gereden op: 26-feb-2011
Gisteren de rode en groene route gereden in oudenaarde. Zijn vertrokken aan de Recrean. De volledige route was perfect aangeduid met pijltjes. Is de moeite waard om te doen, was een zeer mooie uitgestippelde route met mooie MTB stukken. Mogelijkheid tot afspuiten van fiets en douches waren voorzien op de Recrean.
Van: Stef Ingegeven op: 26-jun-2010 Gereden op: 26-jun-2010
Hey Vandaag groen rood blauw gedaan en eerlijk amai wa was da 65% weg en als er een veldbaan was was deze van boer tuur me zenen tractor een paar mooie stukken gezien maar moest meer met mijn kin op mijn stuur rijden op alle takken van de bomen te ontwijken.
deze route heeft me niet kunnen verleiden srr 3/10
Van: Wim Ingegeven op: 29-apr-2010 Gereden op: 29-apr-2010
die hond is er nog steeds, ik beschouw hem als supporter tijdens de klim. Verder is dit toch best een leuke route. Rij ze hard en je hebt goed getraind.
Van: Pieter Ingegeven op: 28-apr-2010 Gereden op: 25-apr-2010
Afgelopen zondag deze vrij mooie route gereden.
Pijltjes waren niet altijd goed te zien, een GPS is soms echt wel handig op de meeste routes moet ik zeggen.
De schepershond heb ik volgens mij ergens in de verte zien liggen.
Misschien is het niet meer dezelfde als de hond die in 2007 de bikers de stuipen op het lijf joeg.

Van: Stijn Ingegeven op: 27-mar-2010 Gereden op: 27-mar-2010
Vandaag de 3 lussen gereden (rood-groen-blauw) en enkele opmerkingen en positieve/negatieve punten.

Na het beginpunt aan de scheldebrug richting koppenberg, een tof klimpad (wel opletten voor de diepe groeven in de weg) met bijhorende afdaling in dezelfde aard.

Koppenberg is en blijft afzien maar is wel kicken :)

De bepijling laat soms wat te wensen over, pijltje worden aangebracht op alle attributen die ervoor in aanmerking komen oa banken, omheiningen,....Soms moeilijk om te volgen. Na de koopenberg passage was ik het noorden kwijt toen ik op de grote weg uitkwam. Je moest naar links richting kluisbergen, wat mij onwaarschijnlijk leek. Na wat zoekwerk moest je de grote baan oversteken??!!

Het moment waar rood in groen overgaat : Tof padje om te beklimmen maar wel een ferme kuitenbijter amai!

Ladeuze is en blijft ook zware koek (met het befaamde en beruchte wortelpad-waar ik steeds bij de voorlaatste wortel moet afstappen grrr)

Verder volgt er blauw : toffe off-roadgedeeltes afgewisseld met de klim/afdalingswerken onroad.

Mijn bevindingen: toffe route met nodige daal en klimwerk. Wel te veel asfalt naar mijn mening maar ja, tis en blijft een bloso, maw moet voor elke biker berijdbaar zijn.

Het was een goede training nav de Ronde mtb van volgende week.
Van: janS Ingegeven op: 8-mar-2010 Gereden op: 7-mar-2010
Zondagmorgen: prachtig laat winter/vroeg lenteweer met een paar graden vorst, maar een helderblauwe lucht en een volle zon die al van 's morgens haar best doet om de kou te verdrijven.
Vandaag ligt de rood/groen/blauwe route van Oudenaarde op ons te wachten en na de eerste vlakke kilometers via het jaagpad langs de Schelde en de doortocht in Oudenaarde (wat moeite om de juiste weg te vinden daar) pikken we op de rode lus aan in de richting van de Koppenberg.
Door de vrieskou zijn de diepe sporen aan het eerste stukje naast het bos stijf bevroren en heel moeilijk berijdbaar, gelukkig ligt het veld ernaast beter en geraak in veilig beneden. Een eindje verder wacht dan de Koppenberg (amaai toch en veel bewondering voor de echte coureurs die daar bovenvliegen tijdens de voorjaarsklassiekers met nog een paar uren afzien voor de boeg).
Het parcours hier is toch echt wel een veel grotere uitdaging dan de vlakke omlopen genre Zingem groen: veel afwisseling, behoorlijk veel off-road en klimmen en dalen en ondertussen overal prachtige vergezichten en landschappen.
Een paar afdalingen liggen er nogal glad bij doordat de zon het bovenste bevroren laagje van de paden ondertussen heeft ontdooid en ik moet dan ook beroep doen op al mijn (nog steeds tamelijk beperkte) stuurvaardigheid.
Het wortelpad aan de Ladeuze zag er op het eerste gezicht best doenbaar uit, maar bijna boven is er toch een niveauverschil dat voor mij te hoog uitvalt - afstappen dan maar.
Na een tocht van een drietal uurtjes (inspanning en ontspanning) en een lekke band in Mater met een kilometerstand van goed 46 km tevreden thuis gekomen.
Echt wel de moeite!
Van: henk nuyttens Ingegeven op: 11-oct-2009 Gereden op: 11-oct-2009
vandaag de 3 lussen gereden.alle bepijling was aanwezig , doch hier en daar mag er wel eentje extra.een hekel heb ik als je een stijle afdaling hebt,
dat je voluit in de remmen moet gaan omdat je net een pijltje gemist hebt.(amaai mijn bandeke).Parcours lag er ietwat vettig bij maar al bij al veel
plezie beleefd.
heb er 1h55 over gedaan(1 x verkeerd gereden boven volkegemberg, maar was mijn fout, dacht dat er een pijltje ontbrak aan een veldweg,
maar zat midden in het land).
gemiddelde snelheid was 19km/h. Ben wel nog maar een maandje bezig in deze sport.(voorheen 10 jaar geleden dat ik noggefiets had.
Aan recrean was de afspuitinstallatie juist aan renovatiewerken onderworpen, dus het het plezante werk thuis moeten doen ;-/.
Van: Sebastien T Ingegeven op: 6-sep-2009 Gereden op: 6-sep-2009
Vandaag de 3 routes gereden. Ik had deze vroeger al gereden, gelukkig want er ontbraken inderdaad redelijk wat pijltjes. 1x dacht ik dat de route aangepast was (redelijk kort na de koppenberg). Ik volgde 3 licht oranje pijltjes, ik dacht eerst afgebleekte rode. Toch maar terug gekeerd, want ik had gelijk snel door dat ik richting kluisbergen aan't gaan was. Achteraf gewoon de route gedaan zoals ik me ze herinnerde. Vroeger was dat boomwortelpadje te doen tot boven. Dat licht er na 4 jaar een pak slechter bij. Blijft de moeite om te rijden.
Van: Shamrock Ingegeven op: 2-aug-2009 Gereden op: 1-aug-2009
Gisteren tocht voor de eerste maal gereden. Weinig echte off-road maar wel uitdagend genoeg om ook de fanatiekste onder de mtb'ers te plezieren. De Koppenberg is even sterven maar schenkt eens boven een immense voldoening. Spijtig genoeg ontbraken er zo veel pijltjes dat we voortdurend op zoek moesten gaan naar de route, wat toch wel wat afdeed aan het plezier (om nog maar te zwijgen van de organisator van een quadrace die ons 10euro/pp vroeg om te mogen doorrijden langs zijn evenement. Een welgemeende f*ck you later vervolgden we echter met nog altijd gesloten geldbeugel onze weg). De tocht is zeker een aanrader maar ik zou de mensen die verantwoordelijk zijn voor de route toch willen vragen om ze vaker te onderhouden, want er is niks zo irritant als constant te moeten terugkeren omdat pijltjes ontbreken.
Van: DIME Ingegeven op: 27-jul-2009 Gereden op: 27-jul-2009
vandaag nog eens den tocht in oudenaarde gedaan maar er zijn veel peiltjes weg , gelukkig had ik deze nog al eens gedaan en zo wist ik mijn weg
Van: wout en joris Ingegeven op: 11-may-2009 Gereden op: 11-may-2009
jawadde dadde, de koppenberg ! ! boven geraakt,maar geen overschot!
mooie route (de volledige lus gereden)
vind zottegem net iets leuker.
maar we gaan hem zeker nog rijden.
merci bloso.
Van: Ruben Ingegeven op: 16-mar-2009 Gereden op: 15-mar-2009
Misschien even een bemerking over het niveau van de routes blauw,groen,rood.

Ik vind persoonlijk de enige reden waarom rood zijn niveau behaalt is de koppenberg.

als ik groen met rood vergelijk mag overstijgt groen met duidelijkheid
rood door de boomwortel route en een paar sterke afdalingen.

"Groen" : voor beginners --> met zo een steile klim offroad en een paar fixse
afdalingen is groen al meer rood gekleurd.


Mountainbike is naar mijn mening een offroad sport, met een combinatie van kracht maar vooral techniek en dit ook in de sterke afdalingen op single tracks.

De die parameters vind ik vooral in het groen parcour terug en niet in het rode.
Van: Domi Ingegeven op: 29-dec-2008 Gereden op: 28-dec-2008
Zondagmorgen om 9u00 vertrokken bij -3°C. Eerste 5km vlak op de weg, dus vervroren tenen en vingers. Maar vanaf de Koppenberg begint het zwaardere opwarmwerk . Mooie afwisselende route met een paar stevige klimmen, lekker lange afdalingen en harde veldwegeltjes met Oostenwind op kop. Wie is er al boven geraakt op laatste steile stukje van Ladeuze (smal off road pad)? Na 2u15min en 40km moe maar tevreden terug met een bevroren drinkbus!
Van: bart Ingegeven op: 29-dec-2008 Gereden op: 22-dec-2008
groene lus gereden met mijn zoontje van 10
2zwaardere beklimingen is hij halverwege moeten afstappen.
was allemaal goed berijdbaar. wel 1 gevaarlijke afdaling met
diepe geulen en losliggende stenen. alle pijltjes aanwezig
sommige wat verschenen door de zon. 1u10min opgereden.

de 3 lussen samen met de koppenberg in is een goede training voor de vlaamse ardennen. 37km ongeveer 2u15min.
Van: john vdh Ingegeven op: 21-dec-2008 Gereden op: 21-dec-2008
deze voormiddag de groene lus gereden
het is een mooie route met enkele technische stukken en korte beklimmingen.
ideaal als het er modderig bijligt!!
wel jammer dat er sommige Bloso bordjes verdwenen zijn maar zeker voor herhaling vatbaar!
(Ongeveer 2 uur op gereden.)

Van: john van der haeghen Ingegeven op: 21-dec-2008 Gereden op: 21-dec-2008
deze voormiddag de groene lus gereden
het is een mooie route met enkele technische stukken en korte beklimmingen.
ideaal als het er modderig bijligt!!
wel jammer dat er sommige Bloso bordjes verdwenen zijn maar zeker voor herhaling vatbaar!

(2 uur op gereden)
Van: ¶eter Ingegeven op: 25-aug-2008 Gereden op: 24-aug-2008
In de regen begonnen, maar droog aangkomen. Ik woon aan het parcours, dus ik vertrek te Mater, waardoor ik na de afdaling naast de Kattenberg (niet Wolvenberg, CrazyCrank) het meeste van de asfalt in het begin heb. Ideaal als opwarming, dit stuk is meestal tegen wind. Ik merk dat de laatste wortel in het "wortelpad" ieder jaar dieper uitgesleten raakt :-) Toch ben ik hem deze keer opgereden, daar zitten mijn recent aangeschafte klikpedalen voor iets tussen. Voor mij is groen-blauw-rood een ideaal trainingparcours.

Ik lees dat veel mensen dit niet als MTB parours beschouwen. 'tIs waar dat er flinke stukken verhard tussenzitten, nochtans laat de route geen kansen onbenut! De streek is hemelser voor wegtouristen dan voor MTBers. Maar als je slechts 25% off-road gereden hebt, ben je vast ook wat pijltjes misreden :-D Ik ken de weg, maar ik heb er speciaal op gelet, op iedere afslag staat zeker 1 pijltje. Dus het zou moeten lukken voor iedereen.

Voor wie het toch soms wat moeilijk heeft: Na de holle weg tussen Kerselare en Volkegem is het links, niet rechts. Na het kruisen van de N60 is het links het veld in, niet rechtdoor naar de Boigneberg.
Van: DAVID Ingegeven op: 12-feb-2008 Gereden op: 12-feb-2008
Vandaag de BLOSO route gereden, op sommige plaatsen toch nog serieus wat modder. De bepijling is redelijk goed, geen enkel keer verkeerd gereden. Heb toch soms eens het gevoel gehad of ik wel nog op het juiste parcours bezig was, misschien hier en daar nog een extra pijltje. Goede afwisseling tussen vlak en bergop. Wel raar dat het befaamde wortelpad zich op het groene parcours bevindt en niet op het rode. Daar heb ik toch moeten afstappen vermits ik bleef haperen aan een boomwortel. Zeker een aanrader voor mountainbikers die houden van een heuvelachtig parcours. Ook enkele leuke afdalingen gehad. De Koppenberg mocht uiteraard niet ontbreken en vermits het droog lag was hij zeker te doen.
Totaal: 37 km
AV: 18,35 km
Van: CrazyCrank Ingegeven op: 1-may-2007 Gereden op: 30-apr-2007
Het is dit jaar al een tijdje aan het zomeren in april. Met het gezinnetje naar de camping in Oudenaarde en de bike gaat natuurlijk mee. Even moeten zoeken naar het juiste vertrekpunt, het begin van de groene route is een goede opwarming voor wat vrij vroeg in de rode lus zit, de bult van Melden. Anderhalve keer beklim je dit monster, de eerste (halve) keer via een uitgemergelde wegel, daarna rij je volledig rond langs de voet en na door een smal paadje door volkstuintjes te rijden sla je links af en liggen de steile kasseien te blinken in de zon. Binnenblad is de boodschap. De hartslag stijgt even snel als de klim. Op het laatste stuk ligt nog een venijnig knikje. Tijdens de afdaling is het even verwarrend, op een kruispunt ontbreekt een pijltje. Rechtdoor dan maar en dat blijkt de goede keuze te zijn. Over de N60 moet je langs enkele veldwegels (al dan niet met betonnen tegels) en de spoorlijn naar Leupegem, alwaar je langs een smal weggetje de Achterberg beklimt. Hier blaft die herdershond. Alweer gaat de ketting naar het kleinste blad, en dat zal niet de laatste keer zijn. Dan volgt een leuk stuk techische afdaling richting Ladeuze, hier heb je de "wortelklim". Het lukt me niet om helemaal tot boven te rijden. Bovenaan kan je even tegen een boomstam uitpuffen en een slok sportdrank binnengieten. Er ontbreekt ergens nog een pijltje tussen Ladeuze en de Volkegemberg, als je uit een uitgediepte wegel komt is het naar rechts. De klim naar Volkegem is niet zo lastig maar wel via een prachtig verhard pad. Eens boven moet je naar rechts, maar geen pijltje dat je dat doet vermoeden. Een stuk later ben ik volledig het noorden kwijt. Tijdens de afdaling van de Varent staat er plots een geel pijltje terwijl ik op de blauwe lus zit. Ik twijfel (misschien een vergeeld pijltje) en sla toch af, wat later niet de juste keuze blijkt te zijn, en ik krijg nu een loodzware technische afdaling verteren. Nog een geel pijltje, ik ben dus mis en zit op een andere bloso-route. Ik heb helemaal geen zin om terug naar boven te klauteren en zoek zwoegend mijn weg langs de Kappel -en Boigneberg en beslis om naar Mater te rijden, omdat ik weet dat daar de route in de buurt komt. Een vriendelijke inwoner toont me de goede richting. Plots kom ik terug een blauw pijltje tegen en vervolg ik de route die loopt langs de brouwerij Roman. Vanaf hier is het praktisch uitsluitend dalen via Mater naar Ename (o.a. een stuk Wolvenberg naar beneden) en zo terug naar de oevers van de Schelde.
Mede door het verkeerd rijden en de camping als vertrek en eindpunt staan er 53 km op de teller. Terug op de camping doet een abdijbier wonderen.

Toch een mooie tocht, maar een kaartje meenemen is wel de boodschap. Ik had pech, want de bloso-website lag er net uit toen ik ging printen. Ik had zelf vlug een schetsje gemaakt van het kaartje dat hierboven staat. Alles was prima te berijden, mede dankzij het uitzonderlijke weer.
Van: LUC Ingegeven op: 23-apr-2007 Gereden op: 22-apr-2007
van een wederoptreden gesproken ,amai het kon tellen.afgezien als de beesten maar moe ,voldaan en vooral trots dat ik dit nog kon op mijn antieke stalen ros.
dit is echt een mtb parcours. jammer dat je eerst moet klimmen om daarna de spectaculaire afdalingen af te crossen .risico s zijn hier toch wat uit den boze tenzij je een echte mtb-er bent
Van: GJ Ingegeven op: 23-apr-2007 Gereden op: 22-apr-2007
Na 5 maand ploeteren in de modder tussen Schelde,Durme en Dender is dit na Maarkendal en Zottegem , de derde "pleziertocht" op rij en er staan nog enkele zware kanonnen op onze kalender (dat beloofd).
Het volledige parcours gereden samen met Steven,David en de wederoptredende Luc.
De bewegwijzering was OK(tweede helft iets minder),misschien iets te veel asfalt maar de hellingen en (soms gevaarlike) afdalingen maken dit meer dan goed.
Van: Fre en Pee Ingegeven op: 12-mar-2007 Gereden op: 12-mar-2007
Bij de eerste zonnige pre-lente dag het volledige parcours gereden. Nog steeds perfect bewegwijzerd maar hier en daar zó veel modder dat het onmogelijk is om te rijden. En dat ze die kwaaie herdershond daar ergens langs een steile smal paadje eens dringend aan de ketting leggen! Onverantwoord hoe die de bikers de stuipen op het lijft jaagt!
Van: Bert Ingegeven op: 6-nov-2006 Gereden op: 4-jun-2006
Prachtig novemberweer en het parcours ligt er goed bij. Wat wil je nog meer? Start is bij het sportcentrum, waar heel duidelijk staat aangegeven hoe de routes lopen. Wij hebben het hele parcours gedaan (37 km) en de route stond goed uitgepijld.

Redelijk wat asfalt, maar door de paar steile klimmetjes is het parcours zeker de moeite waard!
Van: Sus & Klus Ingegeven op: 31-oct-2006 Gereden op: 16-oct-2006
We vonden geen overzicht van het parcours en wisten bij gevolg niet langs waar we moesten starten.Met dank aan een mede-biker zijn we toch terecht gekomen op het parcours.
Zeer mooi parcours,enkel in het begin niet duidelijk afgepijld.
Doordeslechte start hebben we de groene lus gemist.
Dit hebben we achteraf goed gemaakt door nog eens naar Kwaremont door te fietsen.
de paterberg en de koppenberg hebben we er dan ook nog maar bijgenomen.

al bij al,Goed geamuseert.
Van: jakob Ingegeven op: 25-oct-2006 Gereden op: 25-oct-2006
enkel de groene gedaan vandaag, aangezien ik nog met mijn linkervoet in gips zit
redelijk veel asfalt toch maar ik ben van oudenaarde centrum en het is tochwel leuk om je streek ens van een andere kant te zien. het parcours lag vrij nat(het is wel de eerste keer dat ik ga mtb'en) en op sommige plaatsen moest ik te voet aangezien de greppels te diep waren getrokken door de regen. al bij al toch wel vrij gemakkelijk, maar een mooie streek. toch wel leuk om en nieuwe fiets eens in te zegenen
Van: ronny Ingegeven op: 12-oct-2006 Gereden op: 9-oct-2006
ik had eerts al 2u op een verkeerde route gezeten dan maar terug naar oudenaarde gereden en daar ben ik dan terug begonnen :)
groene en blauwe lus gereden want de rode had ik ook blijkbaar gemist twas precies mijnen dag niet? leuk parcour soms wel oppasen en een paar serieuze klimmen amaaaaaaaaaai
Van: Ben Ingegeven op: 18-feb-2006 Gereden op: 18-feb-2006
alle drie de toeren gereden, de parcours lagen er zeer vettig bij. Ze staan wel allemaal optimaal uitgezet! De service in de sporthal is ook zeer goed, zowel het douchen als de fietsen afspuiten.

mtb groeten Ben,
Van: tom Ingegeven op: 6-feb-2006 Gereden op: 5-feb-2006
vertrokken vanuit uit oudenaarde voor rode-groene-blauwe lus. weersomstandigheden nat & mistig. ondanks het lange vriesweer van de afgelopen dagen & het miezeren van vandaag lag het parcours er perfect bij. effectief nogal wat asfalt maar al het bij al valt dit nog mee me dunkt. in alle geval vonden wij het parcours voldoende afwisselend. alleen jammer dat er blijkbaar geen spuitinstallatie voor de fietsen voor handen was (dan de fiets maar even in de schelde "gedompeld".

nog bedankt aan de behulpzame met gents accent sprekende collega-mtb'er, die onze kameraad die verloren gereden was terug op het rechte pad te sturen thv de kerk van volkegem. (hij had geen versnelling geplaatst, maar wel stuk afgesneden!). ook dank aan de honden bij passage door bos om net geen gat uit onze broek te bijten!!!

al bij al is deze route best wel een aanrader.
Van: Joachim Vanwalleghem Ingegeven op: 3-sep-2005 Gereden op: 3-sep-2005
Ik heb vandaag de groene, blauwe en rode route gereden. Ze starten telkens met wat een strook asfalt, maar eens je aan het off-road parcour begint valt de afstand van de verharde weg tussen de verschillende off-road stroken zeer goed mee :)
In de rode route heb je de Koppenberg, niet eenvoudig maar doenbaar!
De groene route is eerder zeer eenvoudig en kan dienen als opwarmertje, hoewel er toch ook wel hellingen inzitten die kunnen tellen.
De blauwe route vond ik ook niet eenvoudig, een hele strook kasseien zorgt dat je door elkaar bent geklutst :) Voor de rest stroken met losliggende steenbrokken en aardewegen wisselen elkaar af. Op de asfalt kan je weer es op adem komen om dan naar de volgende off-road strook te gaan.
Ik raad wel aan dat je wat getraind bent, want zonder zal het niet lukken denk ik. Een sportieve uitdaging, zeker doen !!!! Er is ook het mooie landschap en rijden tussen de bomen maakt het zalig ;)
Van: Vincent Ingegeven op: 19-aug-2005 Gereden op: 18-aug-2005
Als MTB'er toch een beetje ontgoocheld: teveel asfalt, hoewel je constant tussen het groen rijdt en ik de neiging heb om dan in het groen te gaan rijden. Foute beslissing: op het stuk waar er naast het onverharde stuk weg betonnen platen gelegd zijn, moet je wel degelijk op de platen gaan rijden, want anders rij je je vast tussen de patatten.

De bewegwijzering is niet slecht, alhoewel we gisteren op een bepaald ogenblik op de blauwe route geen pijltjes meer tegenkwamen: we hadden de steenweg gekruist en kwamen een goeie kilometer verder (ter hoogte van de boigneberg) terug op de steenweg uit, maar op geen van de drie mogelijke richtingen kwamen we nog pijltjes tegen. Ook de splitsing groen-blauw was niet zo duidelijk: onze groep is zich daar gesplitst zonder het van elkaar te weten, en beide groepen zijn dan afzonderlijk verder gereden...
Van: Buissie Ingegeven op: 30-jul-2005 Gereden op: 28-jul-2005
Op redelijk nat parcours Rood+Groen+Blauw gereden. Parcours was technisch van goed niveau, gezien sommige stukken er zeer glibberig bijlagen was het opletten geblazen. De koppenberg lag er weer heel slecht bij, met serieuze gleuven tussen de kasseien. Voor degenen die een sportieve uitdaging willen, is het zeer geschikt gezien de vele (soms zeer nijdige/steile) hellingen. De helling met boomwortels na Ladeuze is een echte uitdaging om recht te blijven: het begint zachtjes, maar het venijn zit in de staart (bijna onmogelijk voor de meeste mountainbikers). Ook heel wat kasseien en diepe modderplassen, dus een echte must...
Bemerk dat enige training vereist is om de hellingen aan te kunnen, maar dat mag geen bezwaar zijn.
Van: Freddy Vanheule Ingegeven op: 25-jul-2005 Gereden op: 2-jul-2005
SPECIFIEK
- Een mooie heuvelachtige route, met veel asfalt, geschikt voor amateur mountainbikers.
- De bewegwijzering is overal duidelijk zichtbaar, op bepaalde plaatsen is de blauwe bewegwijzering echter naar groen verkleurd.

ALGEMEEN
- Bewegwijzering in beide richtingen zou een ruimere parcourskeuze toelaten, dan kan je bijvoorbeeld de Koppenberg in een andere richting beklimmen en afdalen.
- Naar analogie met het fietsroutenetwerk van de provincie Limburg kan er aan een knooppuntensysteem worden gewerkt, op die manier kan je van knooppunt A naar knooppunt B, C enz. fietsen en kan je langere en flexibelere tochten maken.
Van: Geert Lauwaert Ingegeven op: 28-jun-2005 Gereden op: 26-jun-2005
Volledig akkoord met de commentaar van Carlos!! Is geen MTB route te noemen.
Van: Geert Ingegeven op: 28-jun-2005 Gereden op: 26-jun-2005
Minder goede route toch. Veel asfalt, teveel. Bovendien een drukke omgeving met veel moto's. Gevaarlijke afdalingen op asfalt waar veel auto's rijden. dus met een snelheid van meer dan 50km/u is dat opletten geblazen. Ik zou Oudenaarde niet doen met kinderen jonger dan 14jaar! Te gevaarlijk.

Er is één enkele zeer leuke afdaling op rood op steen en met bochtenwerk die technische vaardigheden vergt wenst met niet in de remmen te gaan. Moeilijk maar te doen. Heb ze 2x na elkaar gedaan. De 2de maal merk je dat het uiteraard veel vlotter kan omdat je putten en bochten kan inschatten.

Veel klimwerk maar dat is niet zo leuk als de afdalingen...;o)

De betere routes zijn in dit genre Brakel en Kluisbergen. Veel meer natuur en leuke afdalingen.
Van: jeroen Ingegeven op: 9-jun-2005 Gereden op: 8-jun-2005
Gisteren met mijn vaste fietsmaat steven eens de route in oudenaarde volledig gereden. Pech had ons bij de vorige poging "stokken in de wielen gestoken"...
Heel erg leuke route, die er nu kurkdroog en supersnel bij ligt. Wel een beetje kort, maar ja.
De koppenberg ligt voor mij nog iets te vroeg op het parcours, waardoor je meestal niet opgewarmd bent voor je eraan begint, maar zeker wel als je eenmaal boven bent.
Voor de rest heb je een aantal heel leuke afdalingen die er door het grote aantal putten voor zorgen dat het best wel technisch kan worden.
Nog een woord over de bordjes; meestal staat alles goed aangeduid, maar heel vaak staan de pijltjes nu overgroeid door gras of ander groen, waardoor je toch wel wat tijd verliest met zoeken. Ook hebben we inderdaad het bord met pijl op de grond zien liggen net voor de koppenberg...
De hele route (groen, rood, blauw) gereden in 1h40, en had steven met zijn normale fiets gereden, dan was sneller zeker ook nog mogelijk.
Is inderdaad een leuke route, zeker voor een meetjeslander (assenede) zoals ik...
Van: Kurt Ingegeven op: 3-jun-2005 Gereden op: 2-jun-2005
Vandaag nogmaals de route van Oudenaarde (rood/groen/blauw) gereden. Bewegwijzering werd op veel punten vernieuwd (dubbele signalisatie op sommige punten). Op het rode parcours net voor de eerste beklimming, (deze langs het aardewegje juist voor de Koppenberg) was de paal met het signalisatieteken uit de grond gehaald en heb die een eind verder teruggevonden.
Blijft mijn favoriete parcours redelijk dicht bij huis (ik woon dan ook in het supervlakke meetjesland).
Volledige parcours in 1h50 rond (inclusief 3x kort verkeerd gereden).

Van: Bruno Ingegeven op: 7-nov-2004 Gereden op: 7-nov-2004
Vandaag heb ik weer eens de drie lussen gereden. Het was wel al een tijdje geleden dat ik in Oudenaarde gereden had maar het was weer de moeite waard.
Lekker glibberen en glijden in sommige paadjes. De vele voren die er momenteel zijn moet je wel zien als stukken om je rijtechniek op uit te oefenen.
Wat me wel opviel is dat, hoewel de route goed aangeduid is, er toch veel plaatjes zijn die eens een likje verf zouden verdienen. Gewoon kwestie van ze sneller te zien als men aan een behoorlijk tempo aan het rijden is.
Van: robin Ingegeven op: 18-oct-2004 Gereden op: 17-oct-2004
Wel, gisteren was het aan't gieten dat het ni schoon meer was. Normaal rij ik enkel droge snelle parcours, maar gistere had ik gewoon zoveel goesting dak er toch maar voor gegaan ben. Parcour lag heel glad. Koppenberg was puur wegglijden. Suuper! Veel modder meegebracht. Klim op wortelpad was ook zeer lastig. Mooi parcour en goed bewegwijzerd.
Van: Carlos Ingegeven op: 15-jul-2004 Gereden op: 14-jul-2004
Samen met twee andere MTB-makkers heb ik de afgelopen maand de volledige routes van Gooik, Oud-Heverlee en Tielt-Winge gedaan.
Na de lovende commentaren over Oudenaarde, besloten we gisteren de 'Koppenberg-route' te doen.

Wat een tegenvaller! Ik vind Oudenaarde de term MTB-route niet waardig.

Je start met enkele km's asfalt waarna een leuk stukje off road volgt, om dan de Koppenberg te overwinnen. Daarna stelt de rode route niks meer voor.
En als de route je een keertje 'off road' neemt, is ze betegeld met betonplaten.
Ik schat slechts zo'n 25 % off road. Wie met een propere bike + kleding terug aan de meet wil verschijnen ... dit is je route!
Bij twijfel over links, rechts of rechtdoor: den asfalt volgen!

Wie dit een leuke MTB-route vindt, kan ik ten zeerste Gooik, Tielt-Winge en Oud-Heverlee (startend in Bierbeek => direct 't bos in en verscheidene klimmen off road) aanraden.
Van: Richard+Kevin Ingegeven op: 7-jul-2004 Gereden op: 6-jul-2004
groen+rood+blauw

Ik heb gisteren de drie lussen tesamen gereden en het is echt de moeite. Het parcours is misschien niet zo lang maar des te zwaarder als andere parcours met de koppenberg en het technische boomwortelpad.
Wel ontbrak er hier en daar een pijltje maar met een beetje kennis van de streek en de kaart was dat wel op te lossen.
Een tip om het zwaarder te maken is door naast de koppenberg en de volkegemberg op te rijden, kan men ook de wolvenberg en de molenberg op rijden die daar in de buurt liggen.
Neem best een extra binnenband mee want ik ben lek gereden te midden van de groene route. Er zijn nl. nogal veel losse puntige stenen.
Zeker doen deze route!
Van: koen Ingegeven op: 27-jun-2004 Gereden op: 27-jun-2004
rood+groen+blauw
Leuke route door een mooie streek. De blauwe route is veruit de makkelijkste.
Spaar al je krachten voor twee passages: de kasseien van de koppenberg (midden rode route) en het steile einde van het fameuze 'boomwortelpad' (midden groene route). Voor de andere hellingen moet je veel minder doseren. De afdalingen zijn soms lastig en gevaarlijk door overmatig onkruid, spoorvorming en grote stenen. De pijltjes zijn soms moeilijk tot niet zichtbaar wegens het onkruid of omdat de paaltjes bijna plat liggen.
Van: Gunter DHondt Ingegeven op: 2-may-2004 Gereden op: 2-may-2004
Parcours: zonder twijfel één van de mooiste bloso-routes in Vlaanderen; steeds mooie zichten en plezante doenbare klimmetjes
Bewegwijzering: perfect
Wij hebben eerst groen en blauw gedaan en pas daarna aan de rode (lees: Koppenberg) begonnen en dan heb je al zo'n 30km in de benen en is die goed te doen! Buiten de Koppenberg stelt de rode route wel niks voor (behalve het stukje Onderbos)

Gaan we zeker nog eens doen dit seizoen!

Van: stijn vda Ingegeven op: 19-apr-2004 Gereden op: 17-apr-2004
wij hebben de 3 lussen gereden op een redelijk bemoddert parcour het is goed te doen voor iedereen die er aan denk even te gaan mountainbiken, behalve de rode lus is een uitdaging met de alom bekende koppenberg erin, hij ligt er wel zéér goed bij maar zijn helling en de laatste klim is niet veranderd voor de rest ook op de rode lus is het stuk naar de koppenberg toe ( de onderbos genoemt) daar zijn er sporen getrokken van motocrossers daar is het wel oppassen dat je bij het afdalen niet in deze sporen terecht komt (gegarandeerd op de grond ) heb het voor gehad maar niets ergs, voor de rest is het allemaal zéér goed aangegeven met de bloso pijltjes.mooie streek om er door te trekken
Van: Pieter Vanermen Ingegeven op: 22-mar-2004 Gereden op: 21-mar-2004
gisteren heb ik de rode en groene lus gereden, het was reeds de derde keer en voor mij blijft dit echt een van de mooiste lussen die ik al gereden heb. Persoonlijk vind ik deze veel aangenamer dan kluisbergen. Route was overal perfect aangeduid, nergens ook maar het minste probleem ondervonden. Ideale training is 2x de rode en de groene tour rijden! (ongeveer 50km)
Van: Thibault Dewilde Ingegeven op: 5-mar-2004 Gereden op: 3-mar-2004
Ik ben een trouwe mountainbiker van de bloso routes. De pijltjes zijn overal goed zichtbaar, ... maar het jammere is da sommige moto- en quadrijders ook gebruik maken van deze paden en zo diepe gevaarlijke sporen achterlaten en bij slecht weer de paden omtoveren in beken. Kan hier iets aan gedaan worden?
Van: L. Appermont Ingegeven op: 27-feb-2004 Gereden op: 26-feb-2004
Ik heb de drie lussen gereden. Mooie route, vergelijkbaar met de route op de kluis. Ik had twee keer moeilijkheden om de route te vinden.Ik heb op de parking aan de sporthal 10 minuten rondgereden op zoek naar het eerste bordje. Niets te zien. Gelukkig had ik de uitleg op het net afgeprint waardoor ik kon afleiden dat ik richting voetgangersbrug moest. De tweede keer kon de tekst+kaartje mij niet helpen. Op de rode lus moet je op een gegeven moment over een spoorweg. Even daarna heb ik nog één bordje gevonden (soort voetgangspad) dan iets meer. Daar heb ik zeker 15 min rondgereden, gevraagd aan bewoners ed. Uiteindelijk zat ik daar op een stuk rood waar je al langs moest rijden, dus heb ik dat stuk teruggereden en daar op groen aangesloten. Voor de rest geen problemen. Op die manier zat ik aan 45 km. De accomodaties zijn zeer goed. Bikewash +douches.
Van: Rik Van Bruggen Ingegeven op: 2-jan-2004 Gereden op: 2-jan-2004
Vandaag de drie lussen gereden, op een stuk van de Blauwe na. De off-road stukken lagen er loodzwaar en super-technisch bij, owv de sneeuwval en vorst van gisteren/vannacht. Het landschap lag er natuurlijk des te mooier bij, en de perfect bewegwijzerde tocht is dan ook meer dan de moeite waard.

Nuttig om te weten misschien: de Recrean sporthal beschikt over een goeie fietswash op 50m van het vertrek (neem wel 50c-stukken mee! je hebt er 1 per fiets nodig), en laat MTB-ers ook gebruik maken van de overheerlijke warme douches voor 1 Euro/persoon. De blonde Leffe van 't vat smaakte overheerlijk nadien!!!

Rik
Van: Bart en Elke Ingegeven op: 6-nov-2003 Gereden op: 2-nov-2003
Zaterdagnamiddag vertrokken om onze hotelkamer eens op te zoeken, douchke, en dan gaan eten als voorbereiding voor morgen. Een aanrader Restaurant Terselein (of zoiets). Prijslijk (40€ volledige menu incl aangepaste wijnen), heel modern en zaaalig lekker.
Tot zover onze "voorbereiding". We vertrokken rond 10.00 uur. Een beetje fris, maar we waren ervan overtuigd dat dat niet lang zou duren. Alles lag nog nat, en het was "over".
Vertrekpunt: Sporthal. Bij ons vertrek waren we al direct 4.5 km mis (dus terugkeren was 9 km :p), Men moet dus degelijk RECHTS vertrekken (geen pijl gezien).Soit, langs de Schelde, brugje over, inderdaad de koppenberg (tong goed intrekken of deze zal tussen uw voorwiel draaien). Na deze beklimming dachten we dat het zwaarste voorbij was. Niets was minder waar. Een paar lange beklimmingen, een betonnen paadje, met natte bladeren op --> doorslippen van achterwiel, geen ontkomen aan. Een holleweg, met middenin een stuk wortel waar we niet overkonden,enz...
De pijlen staan op een zichtbare plaats, Wel even opletten dat je op tijd van
route moet veranderen als je de grote tocht wilt doen. Ons geprint plannetje was wel handig.
Het was een zalige toch die ik met een paar vrienden binnenkort terug zullen doen. aja, er zit ook een lange afdaling in van +- 1 km, maxspeed was 55 omdat het nat was. 65 zit er zeker in, alleen wel wat opletten voor tegenliggers :-))

Tot in de modder,
Bart & Elke
Van: p &p in oudenaarde Ingegeven op: 13-oct-2003 Gereden op: 12-oct-2003
Het was een prachtige herfstdag vandaag, volop zon, een beetje wind, vallende bladeren en mooie kleuren.
We reden de rode en aansluitend de groene route.
De parking aan de sportzaal Recrean was overvol, feest van de de bond van grote en jonge gezinnen. Tussen al die kinderen was het even zoeken naar het vertrek. net over de voetgangersbrug is het niet zo duidelijk maar een groep enthousiaste mountainbikers neemt ons op sleeptouw. Dwars door Oudenaarde, langs de Schelde en dan de velden in, op mooie paden tot de Koppenberg. Het is droog, de kasseien zijn goed berijdbaar. Boven uitblazen, de hele groep is weer samen. De afdaling is prachtig, smalle veldwegen tot een brugje.
ook de groene route is een meevaller, af en toe lastig maar heel mooi en afwisselend met een schitterende holle weg. Enig minpunt is het pad naast 'de Kerselaar' dat overwoekerd is door onkruid.
Aan het einde van de groene route wijst een pijltje naar rechts, de blauwe route naar Volkegem maar die is voor een andere keer.
Oudenaarde, ongetwijfeld één van de mooiste circuits die we reden.
Van: Oswald Otte Ingegeven op: 5-oct-2003 Gereden op: 5-oct-2003
Heb vandaag de blauwe en de groene route gereden met de cyclocross fiets. Met een cyclocross fiets is het een leuke route, je kan er echt snelheid maken en het is, op enkele afdalingen met geulen en wortels na, niet echt technisch. Met de mtb vind ik ze maar pover. Te veel asfalt en niet technisch genoeg.
Van: Benedikt Ingegeven op: 20-jun-2003 Gereden op: 20-jun-2003
Mooie route: afwisseling asfalt en paden...alle kleuren aaneen gereden...het enige wat ik eigenlijk echt zwaar is eraan is de Koppenberg (steilste stuk tot 22 %)daar is het echt op zweten en puffen... ook al rij je er slechts nog op aan 7/8 km/u; je moet erover!
Daarna is het oppassen geblazen, na de Koppenberg volgt een afdalend pad met gevoelige spoorvorming naar rechts. Ik ben er onderuit gegaan...rechts van mij was het meteen 60 cm lager (de boer zijn akker) en links van mij prikkeldraad en ik vloog naar links...gelukkiglijk net onder het prikkeldraad belandt. De ladeuze (klim nadat je naast een spoorweg hebt gereden)neem ik steevast recht op de trappers en enige tijd later krijg je een relatief moeilijke klim met boomwortels...als je goed doseert en net voor de boomwortel eens alles uitperst geraak je erop...daarna komt men nog een lastige klim op asfalt tegen (lastig als je je gemidd. snelheid relatief hoog wenst te houden)en daarna gaat het stillaan terug richting startplaats (Recrean) in dalende lijn. Op een gegeven moment zit je op een dalend pad en zie je Oudenaarde vlak voor je uit liggen in het dal: foto waard...
Toch wel een aanrader.
Van: Luc Rijckaert Ingegeven op: 16-mar-2003 Gereden op: 16-mar-2003
Ik heb de groene route gereden en ben in Volkegem overgeschakeld naar de blauwe route.
Het parcours was zeer goed bereidbaar.
Nergens heb ik problemen gehad met route-aanduiding en dergelijke.
Ik vind het zeker en vast de moeite waard en redelijk goed doenbaar.
Deze tocht is zeker en vast voor herhaling vatbaar.
Als Oudenaardist zijnde ben ik zeer fier.
Binnen enkele dage probeer ik de rode.
Van: Koen Dhont Ingegeven op: 29-sep-2002 Gereden op: 29-sep-2002
Zondagnamiddag 29/9/2002, prachtig nazomerweertje, ideaal dus om deze route eens uit te proberen. De reacties op het net zijn positief, dus... <br>
De start is inderdaad nogal moeilijk omwille van de werken (?), maar nadien is het landschap prachtig.<br>
De bewegwijzering is zeer goed, (Chris reed de route met zijn ogen dicht, met gevolgen natuurlijk ...), goed uitkijken voor putten, stenen e.d. Gelukkig zijn de CREAS-fietsers professionels en dus altijd goed uitgerust met reservebanden (Wouter slechts 1x lekgereden).<br>
Proficiat aan de organisatoren, we komen zeker terug.
Van: Sebastien Teichmann Ingegeven op: 7-sep-2002 Gereden op: 7-sep-2002
Zaterdag 07/09/2002, heb ik Oudenaarde gereden. Na de positieve kritieken gelezen te hebben besloot ik deze route te rijden. Het was de eerste keer dat ik zo'n route ging rijden.<br>
Ik kan mij alleen maar aansluiten bij de commentaren van de andere mensen hieronder. Proficiat Oudenaarde, goed aangegeven, op geen enkel moment heb ik moeten twijfelen van is het nu links of rechts.<br>
Enig minpunt vond ik de rode route, rood vraagt wat ervaring. Heb ik niets van gemerkt, echt veel asfalt. 1 klim en een paar padjes offroad, voor de rest veel asfalt. Maar de beklimming van de koppenberg maakt veel goed, het is een ervaring, een echte kuitenbijter. Je moet wel in het zadel blijven, eens je recht op de trappers staat trap je gewoon door op de gladde kasseitjes. Maar los van de vele asfalt stroken in de rode route kom ik zeker nog terug. De afdalling zijn verzorgt, geen dikke lossen stenen of diepe kuilen, zoals sommige afdaling bij ons in Geraardsbergen. Al bij al het is de moeite waard om naar Oudenaarde af te zakken.
Van: Paul Vandoorne Ingegeven op: 2-sep-2002 Gereden op: 2-sep-2002
02/09/2002:<br>
Sommige stukken liggen er gevaarlijk bij door de diepe sporen.<br>
Op het einde van de blauwe route loopt de weg dood in de werken aan de Schelde en is de bewegwijzering verdwenen. Nu het droog ligt kan je er nog wel wegraken, maar na regen kan je die buurt beter mijden (door vanaf Ename rechtstreeks naar Oudenaarde te rijden ?)<br>
Ook aan het begin van de rode route was de weg versperd door werkende kranen en bulldozers.
Verder alles OK. <br>
Alleen: waarom is het paadje langs de beek in Volkegem uit het parcours verdwenen?
Van: Bruno Haemers Ingegeven op: 30-jul-2002 Gereden op: 30-jul-2002
30/07/2002:<br>
Oudenaarde is - en daarmee sluit ik mij aan bij de meerderheid van de commentatoren - 1 van de mooiste parcours die ik momenteel (al verschillende keren) heb gereden: prachtige regio met een aantal mooie klassiekers (Koppenberg), soms zeer unieke wegen ("boomwortelpad"), perfecte bewijzering, zeer veel off-road en op technisch vlak zeker doenbaar (al zijn bepaalde afdalingen zeker niet gezond voor de MTB-fiets). <br>
Opmerkingen over gevaarlijke paden zijn relatief: de eerste keren rijd je best niet te hard naar beneden, na de 3de keer ken je dit uitstekend parcours uit je hoofd. (En geloof me, het is de moeite om dit parcours
verschillende keren te doen). Ook goede dient de goede organisatie van de stad Oudenaarde (of Bloso
Oudenaarde) in de verf gezet te worden, en dan heb ik het naast de goede bewegwijzering van het parcours over de mogelijkheid om de fiets nadien te reinigen en de aanwezigheid de sporthal met douche-accomodatie.(iets wat helaas nog te veel ontbreekt bij vele BLoso-parcours.
<br>
Zoals Dirk Vandamme hieronder citeert: Goed zo Oudenaarde en vooral houden
zo!
Van: Dirk Vandamme Ingegeven op: 10-jul-2002 Gereden op: 10-jul-2002
10/07/2002:<br>In één woord, gewoonweg prachtig. Goed aangeduid en voor elk wat wils. De Koppenberg is de kuitenbijter, maar zeker en vast de moeite waard.<br>
Nogal een verschil met Zottegem die ik zaterdag gereden heb en halfweg moeten stoppen heb omdat de pijltjes spoorloos waren.<br>
Goed zo Oudenaarde !!!!
Van: Pascal Van Breusegem Ingegeven op: 24-apr-2002 Gereden op: 24-apr-2002
24/4/02:<br>
Nogmaals rode en groene route gereden.<br>
Probleem van de diepe kuil is opgelost. De technische dienst Oudenaarde hebben dit vakkundig opgelost.<br>
Proficiat voor de snelle oplossing.<br>
Van: Pascal Van Breusegem Ingegeven op: 18-apr-2002 Gereden op: 18-apr-2002
18/4/02: Rode en groene route gereden.
<p>
Goede bewegwijzering. Koppenberg is zeeeeeeeer lastig.<br>
Na de koppenberg rijdt men rechts naar beneden via het veld. Dan linksaf op het asfalt. Terug op het asfalt rijdt men rechtdoor een wegeltje in.<br>
Dit gaat licht bergaf. Halverwege zijn er 2 diepe kuilen van ongeveer 0,5m. Dit is levensgevaarlijk. Mijn collega heeft er een mooie tuimeling en een geplooide voorvork aan overgehouden. We hebben dit gemeld op de sportdienst Oudenaarde. Opletten is de boodschap.<br>
Voor de rest een mooi tripje (geen 2uur).
Van: Stefan Bauwens Ingegeven op: 13-apr-2002 Gereden op: 13-apr-2002
13/04/2002:<br>
Na verschillende keren te hebben gereden in Oudenaarde, moet ook ik bekennen dat de sporen steeds dieper worden. Dit heb ook ik nog eens kunnen ondervinden op 13/04/02. Ook ik ben in één van de diepe sporen tegen de vlakte gegaan. Toch ben ik van mening dat wanneer je een beetje het parcours kent je weet waar je de risico's moet beperken (vooral sommige snelle afdalingen).<br>
De koppenberg blijft een echte kuitenbijter, zelfs na de renovatie. Op één plaats in de groene lus is er wel een landbouwer die het smalle padje heeft omgeploegd. Je zou denken dat er geen pad meer ligt.
Van: Alain Uyttenhove Ingegeven op: 24-mar-2002 Gereden op: 24-mar-2002
Maart 2002:<br>
hallo,daar ik van oudenaarde ben en regelmatig het parcour rijd kan ik jullie zeggen dat het parcour er slecht en gevaarlijk bij ligt! Vooral in volkegem en kerselare is het op verschijdene plaatsen zeer gevaarlijk gemaakt door sporen waarbij sturen onmogelijk word! Waarschijnlijk is dit er gekomen doordat er veel motocrossers opzitten!Doe eens het parcours en je zult het bevestigen,ik wil zelfs meerijden om al de plaatsen aan te duiden die een onderhoud nodig hebben!
<br>Oudenaarde is voor mij ,of was één van de mooiste parcours van oost-vlaanderen!<br>
Dit moet zo blijven!!!
Van: Daevy Dendauw Ingegeven op: 10-mar-2002 Gereden op: 10-mar-2002
10/03/2002: de groene (+ blauwe) route gedaan dit WE in oudenaarde ...
<br>
groen :
<br>
na 1 km moet je een brug over en kom je op een werf terecht aan het kanaal : je kan gerust door ... op zeker moment kom je aan een splitsing waar een wit huis tussen staat. Hier moet je volgens de groene route pijltjes naar rechts .... grappig natuurlijk dat je dan ergens in de middle of nowhere komt nadat je de braambesstruik-stekels uit je kuiten hebt getrokken .... je moet dus links van het witte huis (is strak naar boven op blibberige betonplaten ) ...wel een prachtig zicht ....zeker zijn sterren waard ...
Van: Dirk Van Loo Ingegeven op: 1-jan-2002 Gereden op: 1-jan-2002
<ul><li>De blauwe route bevat de Volkegemberg uit de Ronde van Vlaanderen, een geasfalteerde helling, lengte 800 m max. helling 12%, gemiddeld 7%. Stelt eigenlijk niet zo veel voor, kun je op de 'macht', staande op de trappers, overwinnen.
<li>De rode route bevat de gevreesde Koppenberg, waar Eddy Merckx van de fiets moest (weliswaar met een defecte fiets als ik me het goed herinner) en waarvoor Bernard Hinault de Ronde niet wilde rijden. Een vreselijk steil stuk (22%), over een deftige lengte (totaal 600 m, gemiddeld 11%). Je trekt en duwt, je sleurt je naar boven. Na het steilste stuk is het nog even klimmen. De kasseien liggen ook erg slecht. De stenen liggen soms ver uit elkaar. Bovenaan zit je echt kapot. Deze weg wordt in de nazomer van 2001 heraangelegd, waardoor hij waarschijnlijk iets gemakkelijker wordt. Haast je er dus snel naartoe om nog de originele Koppenberg te verslaan !!
<li>De groene lus bevat een zeer steil stuk offroad, over boomwortels. Ik raakte er net niet boven.
<li>De totale route is redelijk zwaar, het kon veel lastiger in deze prachtige Vlaamse Ardennen-streek. Spijtig dat men niet nog meer de heuvels benut.
<li>De rode route met de omgeving van de Koppenberg is de mooiste.
<li>In Mater centrum is het even opletten, ik raakte er even het juiste spoor bijster. Anders prima aangegeven.
<li>Conclusie *** 1/2
</ul>